Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...6

• 49 049
  • 763
  •   1
Отговори
# 750
Давам отчет за резултатите от днешните ми изследвания. Пуснах освен витамин Д, калций и алкална фосфатаза.

Миналата година декември съм изследвала само витамин Д, без другите две. Ето резултатите:

Приемала съм различни дози и съм ги менила през годината. Започнах с 10 000 IU витамин Д и 200 mcg K2 за три седмици и после минах на 5 000 IU витамин Д и 100 mcg K2. Схемата ми беше препоръчана от Денис. Март месец стартирах стимулация за инвитро процедура и намалих дозата на 2 000 IU до деня на пуницията, т.е. за период от около 2 седмици. След това приемах витамин Д по 6 000 IU и 100 mcg K2 до месец август, когато отново правих стимулация и за две седмици приемах по 2 000 IU витамин Д. После минах на 5 000 IU витамин Д и не съм приема К2. И така до преди 10 дена, когато го спрях за почивка, за да изследвам. На два пъти в рамките на последните два месеца усетих, че е възможно да се разболея. Тогава за около 10 дена увеличих двойно дозата на прием на Витамин Д, добавих коластра и витамин Ц в малко по-високи дози и стопирах разболяванията. Мисля че ако беше само витамин Д, нямаше да ме спаси от разболяване. Не знам дали съм права. Предвид че калция ми е на горна граница, а алкалната фосфтаза над горна, мисля в рамките на месец-два да приемам по 200 mcg K2 и след това да мина на 100 mcg, а за витамин Д се чудя дали да не приемам по 10 000 IU сега за зимните месеци и като тръгне да се затопля (у наше село в началото или средата на март) да ги смъкна на 5 000 IU. Магнезий приемам, когато се сетя, понякога го пропускам.

Хечи, може да пробваш да добавиш прием на желязо за няколко месеца, за да видиш дали няма да започнеш да усвояваш по-добре витамин Д. Аз приемам на better you 10 mg. Това е само предложение. Не ти давам наклон какво да правиш.

# 751
Аз да измрънкам със същия въпрос. Мини, не сели притесняваш за калция?

# 752
Ами малко да. Майка ми и леля ми са с остеопороза. Ще пробвам първо с по-висока доза К2 и в подходящ момент, минимум след три месеца, ще повторя изследването.

# 753
Моля, който реши да пусне следващата тема, поне да сложи някаква информация в заглавния пост. Мисля, че има какво да се спомене, като информация.

# 754
  • Melmak
Благодаря, Мини, въобще не съм го приела, че ми казваш какво да правя! Винаги пишеш полезни мнения, за което съм благодарна. Обмислям да приемам, наистина.

Ще пусна и калций все пак да изследвам.

Иначе за слийк мога да кажа, че той твърдеше, че самите реф.стойности на лабораториите не са ок и са занижени. Може би това е искал да каже, че няма как да са над горна граница стойностите ако няма почивка. Но все пак вече е блокиран тук, така че няма какво да го коментираме.

# 755
Той май сам е решил да се махне, то някакво чудо беше - буквално явно някой го дебнеше само да напише нещо и доклад, нямам друго обяснение за това че неговите публикации изчезваха след много кратко време, винаги.
Дано не се влоши такова поведение сега с тая лоялна програма дето едното за което пишат че ще дават точки е докладване на публикации че ще стане нечетим форумът.

На референтни на лаборатории и аз съм се чудила и то не малко. Когато са в различни мерни единици - там ясно.
Но в едни и същи мерни единици ми е странно да са с голяма разлика референтните и да се обяснява това с различни реактиви. Нали за това са мерните единици, те са винаги едно и също?
Това не само по повод на витамин Д ами и по принцип, че за много показатели се случва.

# 756
Аз мога да пусна новата тема. Кажете каква информация искате да има в заглавния пост.

# 757
  • 🌊
Сега се пробвам да се сетя какво мен ме интересуваше преди да започна да го приемам.
Полезно би било да се опише как е най-добре да се приема витамина, защо К2 също е важен. За това кои са предпочитаните марки витамини е свят шарен и ще е доста работа.

# 758
  • Melmak
Моля, сложете инфо за к2, за калция и за двете мерни единици, които най-често се ползват в лабораториите.

# 759
Денис или Рейна, извинявам се, че не помня коя от двете бяха дали полезни линкове единия с преобразувател на мерни единици, а друг май как да изчислим колко ни е необходимия дневен прием, за да достигнем желано ниво.

# 760
  • Варна
Някой беше питал за селен и цинк - пращат ги в Германия, обикновено излизат след около 2 седмици.. винаги съм чакала доста.

# 761
  • Melmak
Някой беше питал за селен и цинк - пращат ги в Германия, обикновено излизат след около 2 седмици.. винаги съм чакала доста.

Благодаря! Днес станаха готови!

# 762
Дами, заповядайте в новата тема

Ако желаете нещо да добавя или коригирам, моля пишете ми.

# 763

Не ги пращат в Германия от известно време насам.

Общи условия

Активация на акаунт