Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...6

• 49 057
  • 763
  •   1
Отговори
# 735
Да, аз също си продължавам, но с по-ниски дози. Сега го взимам 2 пъти в седмицата по 10000 ед.

# 736
Герани, разбирам, но аз не спирам, защото не искам да спра да приемам.

Всъщност, нищо особено няма да се случи, ако спреш за няколко седмици. Въобще не е фатално. Така, де, сигурно с години не си пила добавки с Витамин D. Simple Smile

# 737
  • Шумен
Най-вещият, според мен, потребител в тази тема  sleek многократно е казвал, че почивка не се прави преди изследването. Има видео в Ютуб с Пламен Бенински за витамин Д, което е много, много просвещаващо.

# 738
Има и други вещи по темата Grinning

# 739
Хечи, сега се сетих по повод твоя "случай", ти как си с желязото и феритина? Денис неведнъж е казвала, че ако имаш недостиг на желязо и витамин Д се покачва бавно.

# 740
Колко време преди изследване е хубаво да се спре приема на вит. Д?

# 741
На мен ендокринолог ми е казвал една седмица. Аз направих десет дневна почивка и утре сутрин, ако не ми мине котка път, ще се изследвам. Ще пиша за резултата в темата.

# 742
Най-вещият, според мен, потребител в тази тема  sleek многократно е казвал, че почивка не се прави преди изследването.

Той, Sleek, много неща казваше, но не всички се оказаха верни...

# 743
Всеки си избира на кои и на какви източници да вярва... като за всяко нещо.
Не съм достатъчно компетентна да преценя от неговите неща кое е вярно и кое не е, поне не за всичко. Но това важи и за всеки друг който е дал съвет тук. Накрая опира до това все пак човек да избере на кого да повярва, като търси информация. Защото винаги ще има и някой друг, дето казва друго и очевидно няма как всичките да са прави.

# 744
Най-вещият, според мен, потребител в тази тема  sleek многократно е казвал, че почивка не се прави преди изследването.

Той, Sleek, много неща казваше, но не всички се оказаха верни...
Стана ми интересно. Кои?

# 745
  • Melmak
Мини, желязото ми е 15.8 при референтни стойности 6.6-29.5

Феритинът ми е 99.1 при референтни стойности 34-337 pmo/L. Не са ми оптимални май. Не пия добавка за тях.

Иначе аз
Герани, разбирам, но аз не спирам, защото не искам да спра да приемам.

Всъщност, нищо особено няма да се случи, ако спреш за няколко седмици. Въобще не е фатално. Така, де, сигурно с години не си пила добавки с Витамин D. Simple Smile

За фатално не е, по-скоро е безсмислено. Идеята ми е да видя дали въобще се качват стойностите. Защото преди време бях в застой, пиех си редовно витамина, а за 3-4 месеца си седеше на една стойност.

Тогава обяснението беше, че приемаш повече и организмът го използва, не го трупа. Може и да не го усвоява. Сега резултатите ми са двойни, поне виждам, че се качва. Не съм изследвала калций, ще опитам да се занеса пак до лаб.

В бодимед пускали ли сте мед, цинк и селен? От вчера сутринта до сега не са ми се появили резултати. Чудя се от лабораторията ли забравиха или бавно става?

# 746
При прием на 10 000 iu Д, 200 К2, колко магнезий да включа?

# 747
Стана ми интересно. Кои?
Например, писал е, че нямало как Витамин D да ти излезе над горната референтна при изследване, а в последните месеци се включиха няколко потребителки именно с наднормен D (защото не са правили пауза).
Споменавал е, че ако почнеш да пиеш големи дози от витамина, повече нямало да боледуваш от настинки и вируси. Той правеше такива крайни твърдения, а мисля, че на всеки интелигентен човек му е ясно, че един-единствен витамин, даже да е супер важен за организма, както е D, няма как да спре или дори ограничи сезонните заболявания. Аз съм споменавала, че пия добавки с D в много големи дози от 1 г. някъде. Горе-долу от толкова не мога да се отърва от настинки, които, за разлика от предишни години, сега продължават със седмици. Даже съм малко притеснена какво точно се случва вече.
В темата за Хашимото също е правил странни включвания, макар да не знам какво общо имаше с нея - някои от постовете му там съдържаха неверна информация. Аз лично съм му го писала в онази тема.
Има и още неща, разбира се, но вече не помня всичко.

В бодимед пускали ли сте мед, цинк и селен? От вчера сутринта до сега не са ми се появили резултати. Чудя се от лабораторията ли забравиха или бавно става?
Мисля, че ги изследват само в определени дни от седмицата.

При прием на 10 000 iu Д, 200 К2, колко магнезий да включа?
Аз пия по 400 на ден, разделен на два приема.

Последна редакция: пт, 06 дек 2024, 10:44 от Гърне без похлупак

# 748
Аз също мисля, че ако си здрав и нямаш други дефицити,  вит. Д може да повлияе много положително върху настинките.  Да не казвам голяма дума, но тази зима дори гърлото не ме е раздразнило.  Пия високи дози Д от юли месец.

# 749
  • оттам, откъдето започва България
И аз съм доволна. Откакто пия вит. Д се чувствам определено по-добре, спя добре, а хремата и гърлобола, които прихванах миналия месец, приключиха за 3 дни. Обикновено хремата ми отнема поне 7 дни.

Общи условия

Активация на акаунт