“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №8 - финал, и след финала.

• 34 761
  • 731
  •   1
Отговори
# 150
Честно казано всички,които пишат,че сме прекалено недоволни и правим дисекция на всяка дума и физиономия.. Ами аз като гледам крими филм/сериал го гледам много съсредоточено и внимателно,за да попадна на нещо,което ще ме насочи към извършителя на престъплението. И ми се струва,че тук в стремежа си продукцията да е на световно ниво толкова е взаимствано от световни кримита,че чак се е стигнало до това безумие, недоглеждане, пропуски или както искате го наречете. Има какво да се желае,но не може да се отрече,че за БГ продукция е на добро ниво.
 Като разбрах,че Есента на демона се е борил с Вина, предпочитам Вина да бяха отличени с наградата, но все пак има филмови критици, а ние сме просто едни домакини...

# 151
...
Въпросът ми е, кое е събитието заради което всичко това, което гледаме и дискутираме, бива задействано сега.
Варианти:
Влошеното здраве на игумена  и ако някой бърза да раздаде справедливост докато е жив.
Приготвената оставка на Елдърова с евентуалния план за ново начало, риск да изчезне.
Прокурорът и заминаването в София, ама за него по-скоро се разбра в последния момент.
Ирина да порасне достатъчно да може да участва;)

# 152
  • София
Чудесни сте, наистина правите сериала много по-интригуващ за мен.
Сега малко още разсъждения и въпроси в моята глава.
Язов и Арсови са загинали и тримата през 2016г., на дали ще е случайност това.

Елдърови - този никак не разбираем за мен брак по между им. Елдърова щеше да напуска града, дали ще разберем защо? Обичали ли са се с Тороманов и защо не са били заедно, щом се познават от студенти? За двете ѝ бременности на дали ще уточнят нещо.
В даден момент подозирах Елдъров, но случката, когато тръгна импулсивно срещу Десподов ме разубеди по-скоро.
Хареса ми идеята, че Кърджиев го спря, за да го задържи за себе си, макар да не смятам, че е демона.

Друго. Мисля името Филотея е по-скоро на някого, който е от семейство на вярващи, в този ред на мисли, умиращия дякон по - скоро да е баща ѝ, но пък споделиха, че Фичето е живял с дядо си в еди коя си къща.
Какво точно каза преди да почине не запомних, но да видим дали е било само пълнеж отново.

Ирина знаеше, че Орце и журналистката тръгват в този момент от дома им, вероятно е информирала. Дали е дъщеря на Десподов 50 на 50, но със сигурност знае, че той стои зад смъртта на майка ѝ. И аз мисля, че целта и е да вземе тези дискове с информация, за да го разобличи.

Защо чак сега, наистина не зная. И пак си мисля за жестокостта, която Демона прилага. Ако наистина е отмъщение, заради жена и пари наистина е много тривиално.
Направи ми впечатление, че валутата намерена в Тороманов беше долари, не евро. Каквото и да значи това.

# 153
Благодаря за темата.
Мъчно ми стана за Тороманов.

Моята теория - Десподов взима жената на Пламен Арсов, после жаден за пари и власт го натопява, заедно с другите и му взимат парите и фирмата. Жена му разбира и прави скандал, иска да го изостави и да се самоубие, пише писмото. Той се опитва да я спре, че много я обича, но се спречкват и тя пада. Нещастен случай.
Арсов е бесен, мисли че Десподов освен парите е убил и любимата му. Излиза от затвора, брат му умира. Решава да отмъсти на Десподов и заедно с всички замесени да го разобличат.
Десподов не се дава току така, прави пожар и Пламен умира, а той му скрива скелета, дава този на братът на Пламен. И започва да ги трепе всичките, които могат да го разобличат. И да направи накрая така, че всички да подозират, че Пламен е жив и е убиецът. Пак го натопява.
Има пари, власт, познава историята.
Дъщеря му затова го гледа злобно, подозира го.

# 154
  • София
Воден пъпеш, има ли подземни тунели във Велико Търново?
Имам чувството, че Демонът се придвижва прекалено бързо и незабелязано 😉

# 155
  • España

Направи ми впечатление, че валутата намерена в Тороманов беше долари, не евро. Каквото и да значи това.
То пак , като не са дойче марки 😉. Това са ,според мен ,стари запаси от далаверите им ( темата за незаконната търговия с антики и монети много ми допадна ). Пък може и да са имали нелегална печатница за пари….

Воден пъпеш, има ли подземни тунели във Велико Търново?
Имам чувството, че Демонът се придвижва прекалено бързо и незабелязано 😉
Официална информация няма , обаче още по времето на Второто Българско Царство със сигурност е имало около района на “Царевец”;  “Трапезица” ….сегашната “Асенова махала”….

# 156
Тороманов според мен знаеше кой е демонът и беше готов да води битка с него. Но не беше предпазлив и не разбра, че той е на вратата, а не са Заимова и Харитонов, които Тороманов очакваше.

# 157
Мин най ме мъчи, защо точно сега? Какво е станало, та демонът се е разтръгнал?

Нали сега Десподов се е захванал с някакъв голям проект в Трапезица? Мисля, че в първите серии с него се коментираше. Може и там да го заведе и убие.

# 158
Защо точно сега не е най-важно според мен. И за Асен не се разбра точно, въпреки че имаше връзка с кандидатурата на баща му за кмет.
Тук може би наистина, че Елдърова се е готвела да напуска.
На щеше да е хубаво да разберем нещо повече за жертвите. Все пак съм доволна този сезон, че изпитах симпатия и съчувствие към една от тях-Тороманов. Това в предния го нямаше.
Или поне двучасов финал, където Демонът да разкаже своята история и да се навържат нещата, а не за 10 минути накрая да стане всичко

# 159
Какви тунели ще ползва демона? Нали пътува с градски транспорт.

# 160
Какви тунели ще ползва демона? Нали пътува с градски транспорт.
Сложил маската да не го разпознаят, а на гърба - раница с лебедка, чукове, пирони.

# 161
  • София
Аз гледах отново тази част, имам чувството, че все едно Тороманов знаеше, че Демона е там, а не Заимова и Харитонов. Все едно се предаде.

Тороманов според мен знаеше кой е демонът и беше готов да води битка с него. Но не беше предпазлив и не разбра, че той е на вратата, а не са Заимова и Харитонов, които Тороманов очакваше.

Интересно наистина, бил е пред очите ни, както казва Милошев, но пък защо убийства с ритуали и такава жестокост, неговия стил по-скоро е бам-бам и айде, чао.
Да, иначе по спомен Десподов гласеше проект за милиони именно на Трапезица.

Благодаря за темата.
Мъчно ми стана за Тороманов.

Моята теория - Десподов взима жената на Пламен Арсов, после жаден за пари и власт го натопява, заедно с другите и му взимат парите и фирмата. Жена му разбира и прави скандал, иска да го изостави и да се самоубие, пише писмото. Той се опитва да я спре, че много я обича, но се спречкват и тя пада. Нещастен случай.
Арсов е бесен, мисли че Десподов освен парите е убил и любимата му. Излиза от затвора, брат му умира. Решава да отмъсти на Десподов и заедно с всички замесени да го разобличат.
Десподов не се дава току така, прави пожар и Пламен умира, а той му скрива скелета, дава този на братът на Пламен. И започва да ги трепе всичките, които могат да го разобличат. И да направи накрая така, че всички да подозират, че Пламен е жив и е убиецът. Пак го натопява.
Има пари, власт, познава историята.
Дъщеря му затова го гледа злобно, подозира го.

# 162
Музиката на интрото е най-хубавото нещо. Ще си я сложа за мелодия.

# 163
  • Ruse
Някак си не ми се вярва Пламен да е жив.  Обаче някой да отмъщава просто за него с такъв хъс и прецизност също не ми се връзва. Също във времето от 2016 до сега какво се е случвало- узрявало е отмъщението ли? Професора на моменти е много съмнителен, все още мисля, че той има много общо, но не че е Пламен Арсов, който си е сменил лицето в Корея.  Откога е инвалид след злополука- поне 20 години.

# 164
  • I Love You 3000
И аз да си дам скромното мнение. Blush Мисля си че убийците са двама - Ирина и гаджето й. Според мен Ирина уби жените и стреля по Тороманов в гората, но гаджето го доуби.Отвличането беше инсценировка , за да може да паднат съмненията от Десподов и да може да си го оставят за последно.Гаджето от първата серия е досущ като фоторобота. Това гадже е някакъв на Пламен Арсов - син или нещо.
Не се отказвам от тезата си , че мъжът на Мия е замесен също, но вече по клоня към това , че той може би е бил първата жертва преди години. Или пък е обучил по някакъв начин убиеца. Може би това момче се е готвило за полицай и Язов му е бил учител. Връзва се , че човекът има полицейски познания,  знае и за теизърите. А и много професионално беше застрелян Тороманов. Най - вероятно покрай обучението при Язов е успял да получи достъп до архивите , разбрал е истината за Пламен Арсов- баща си и е започнал да планува отмъщението. Язов сигурно го е подозирал , че ще направи нещо и затова е дал първата жертва. А след като му се е разминало за Язов , си е повярвал и е продължил с плана като е въвлякъл и Ирина.
За мен Ирина уби Журналистката и Елдърова,  а другият мъжете.

Общи условия

Активация на акаунт