JYSK тема 3

• 46 381
  • 680
  •   2
Отговори
# 600
  • София
Да дам и моите 5 цента потемата. Имаме легло от Икеа (малм) с матрак от Юск и съм много доволна. А за чаршафите -  тези в Юск според мен са доста по-добри от икейските по отношение на цена-качество. Да, шведите имат хубаво спално бельо, но доста по-скъпо, а и не на последно място, Юск предлагат пълни комплекти с долен чаршаф, което намирам за супер удобно.

# 601
  • София
Малко са им различни материите и размерите. Понеже завивките ми са икейски не ми съвпадат мн с юсковите чаршафи. Имам и ленените летни олекотени на юск, те пък са ми по-тесни от чаршафите от икеа. Долен чаршаф с ласти цена качеството си харесвам най-мн икейските. По разцветки също повече ги харесвам, а често и по материя.

Последна редакция: пн, 02 фев 2026, 11:37 от Angel_Dust

# 602
Аз много искам да взема икейско спално бельо на децата, но калъфките за възглавниците и са малки за нас, 50х60 см, а нашите възглавници са 50х70, а на едното дете даже май е 80 см...

# 603
  • София
😂 😂 😂 А виж, най-удобната ми и любима възглавница е от юск... Някакъв странен мини размер, за който дори те не продават калъфки 35х50...
Виж турските чаршафи са с големи калъфки... Въобще във възглавниците е мн трудно, вс си имат някаквъв стандарт, помня от франция като поръчвах там пък бяха някакви огромни квадратни... От англия пак нещо хахаво имаше...
Общо взето явно от едно място трябва явно да са завивки, възглавници и чаршафи...

Последна редакция: пн, 02 фев 2026, 12:35 от Angel_Dust

# 604
Аз много искам да взема икейско спално бельо на децата, но калъфките за възглавниците и са малки за нас, 50х60 см, а нашите възглавници са 50х70, а на едното дете даже май е 80 см...
Нашите възглавници са меки, и в стандартен размер калъфки се губят и сплескват. Затова взимам 50 на 60, стават приятно пухкави. Но зависи от самата възглавница.

# 605
Имаме brimnes и idanas тапицирано с чекмеджета на икея, второто е доста високо, то и матрака добавя и ни е страшно удобно, и от двете сме мн доволни, здрави, чудесни легла.
Не разбрах защо чаршафи трябва от jysk да се купуват и защо не може на живо да се видят...аз лично предимно от икеа и хм си взимам.
Матраците мн ме изкушаваха, но колкото хубави, толкова и кофти мнения имаше за харесваните от нас...

За матрака, общо 76 коментара. 5 звезди 62 човека, под 5 звезди, 14. И при това, тези с 1 звезда ги прочетох всичките и причините са смехотворни и нямат общо с матрака, така че, ако се изкушавате, ви препоръчвам да прочетете пак.

Относно леглата, ще проверя. И в jysk имат тапицирани и са по евтини Simple Smile Смисъл, сравнявах цените в Икеа и Jysk около няколко часа (+ още 3-4 сайта) и като изключим Виденов, най евтино ( с промоциите разбира се) е в Юск Simple Smile

# 606
  • Враца
Тапицираните легла там, не са с отделен матрак, а това е важно за удобството.

# 607
  • София
Е, аз четох конкретни, които са ни интересували, имаше си проблеми с матраците. Както и да е купихме си на сигурно пак магнифлекс. Да, два пъри по-скъп, но и другия ни е такъв и вече е на 15-тина години...
Според мен икеа са си една идея по-капествени, но това си е лично мнение...

# 608
  • София
Аз взех тапицирано Хаслев - стои много стабилно, но не знам каква товароносимост има. За матрак не рискувах и си взех на Тед (който ползвам и знам, че ми е удобен, не казвам, че на Юск не са хубави). Нищо не ме ръби при ставане от леглото.

# 609
Имат и с отделен матрак. Подматрачната рамка върви с леглото и е метална и доста солидна. Обикновено при промоции цената е към 500лв.
https://jysk.bg/spalnya/ramki-za-legla/ramka-za-leglo-haslev-140 … enie-tsiv-tekstil
Максимална товароносимост дават в сайта 220кг. за размер 140х200

# 610
  • София
Имат и с отделен матрак. Подматрачната рамка върви с леглото и е метална и доста солидна. Обикновено при промоции цената е към 500лв.
https://jysk.bg/spalnya/ramki-za-legla/ramka-za-leglo-haslev-140 … enie-tsiv-tekstil
Максимална товароносимост дават в сайта 220кг. за размер 140х200
За същото легло писах и аз по-горе. Много е стабилно. Става за еднолицев и за двулицев матрак. И да, на промоция цената беше 475лв преди 2 месеца. Матрак на Тед 140/200 стана идеално.

# 611
  • София
Но е ниско... Аз имам проблем стези легла, че в добрия случай отдолу имаплат, в някои няма и нещата стоят реално на пода... С дишането на матрака малко също... Но иначе сте прави, че събира повече, но аз предпочитам чекмеджета и то закачени на рамката, да не влиза прах, не на колелца на пода.

# 612
  • Враца
32 сантиметра ми се вижда много ниско. Моите легла са 60 и 65 см височина.

# 613
Купи си високо легло. Ти си голям човек. Ще ти е по-удобно да се изправяш.

Препоръчвам ти това:

https://www.mebeliarena.bg/%D1%82%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%86%D0%B8% … D0%B8%D0%B2-57689

Не е от юск , но разгледай спалните на Матис. Има много добри. Здрави са. Погледни и модел Cloud. Но задължително да е с отделен матрак.

Благодаря, но за нещастие с тоя плюш нещо не ме радва... Иначе в Юск има и такива и са на промоция в момента....
Пробвах ги даже, но ми идват високи с този матрак...
Пък и както казах не харесвам плюш.

За мен леглото не беше добър избор. Чекмеджетата постоянно се разместват отдолу у много внимателно трябва дс се затварят, за да не се удря човек на някой ръб.

Тоест имате такова легло и не сте доволна/ен ? 
Пробвахте ли да си добавите носачи за чекмеджета ?
Питам защото моята идея е такава...

Последна редакция: пн, 02 фев 2026, 22:57 от Nekrad

# 614
За мен леглото не беше добър избор. Чекмеджетата постоянно се разместват отдолу у много внимателно трябва дс се затварят, за да не се удря човек на някой ръб.

Тоест имате такова легло и не сте доволна/ен ? 
Пробвахте ли да си добавите носачи за чекмеджета ?
Питам защото моята идея е такава...

Общи условия

Активация на акаунт