“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №9 - финал, и след финала.

• 51 637
  • 1 010
  •   1
Отговори
# 525
Е, поне ни държа в напрежение известно време, всички очаквахме четвъртъците с нетърпение. Размишлявахме, предполагахме, коментирахме. Играта на актьорите беше добра. И аз очаквах финала да е по-интересен, да  има наистина изненада, а то се оказа елементарния завършек, за който всички се досещахме. Определено разочароващ финал.

# 526
Следващият път да си наемат криминален психолог за консултант. Изключително плоско изграждане на престъпния образ. Сценаристът си е нямал понятие от психопат, социопат , ПТС , социална тревожност , нарцисизъм , депресия , маниакалност. Въобще пълната гама отклонения. Като изключим аутизма. Ама смятам, че актьорът, който играе Фичето сам се е готвил за ролята си и е чел как да се държи. Калоян Трифонов се държеше , като всичко друго , но не и човек с параноидна шизофрения.
Просто следващият път, когато някой се наема да прави криминален сериал да наеме за консултант криминален психолог, иначе няма смисъл.
За мен беше разочарование, че Пламен се оказа инвалид. Тотална дупка в сценария, щеше да е много по-добре да стане да си разходи обувките. Игнатий и той е недомислен образ. Стои ми като кръпка. Трябваше повече и за него. За Филка също нищо не се знае. Щом е била в компанията на студентското ОПГ и тя няма да е много чиста и невинна. Още повече с двама човека от една компания и то най-добрите приятели. Не ми говори за един дълбок морал.
Извинете за чаршафа. Пия си кафето и разсъждавам.

# 527
  • Washington,USA
Имам позната с параноидна шизофрения. Нито е агресивна,нито нищо Художничка е и доста страда. Това във филма е обидно.

# 528
M.P. интерпретацията на сцената, в която Блатечки бута Филотея много ми допадна 😁 точно това си помислих и аз в този момент, колко нелепо го изигра 😁
Пак ще се повторя, но в стремежа си да включи всичко, видяно в чуждестранни кримита, Милошев пресоли манджата!

# 529
  • София
Да, обяснението за Демона беше бетон - той е шизофреник! Няма какво повече да се обсъжда!

Така и не схванах как по-добрата двойка (Харитонов и Заимова) изведнъж се сдобиха с нужната информация и веднага направиха връзката кой е Кърджиев, кой е Демон.

И между другото, за какво му е било на Кърджиев да ходи в болница и да си прави скенер, защото може би е очаквал след години някой да заподозре, че не е инвалид?! Пффф....

# 530
  • Washington,USA
Леле Кърджиев е очаквал да вземе Ирина. Не мога да повярвам. Сега си върнах епизода и казва : ,, За нея ще се погрижи баща ѝ. "

Как въобще му минава през акъла, че ще го оставят. 😂

# 531
Истинският Кърджиев е убит. Той е бил най-удобен на Пацо за крадене на самоличността, защото е бил инвалид. Явно е бил саможив, без роднини и приятели, удобна жертва за кражба на самоличността.
Шизофренията вероятно е за връзка с аутизма на Фичето. Нали навремето са го наричали детска шизофрения. Четох някъде една теория , че в едно семейство, ако има дете от мъжки пол с аутизъм , то всяко следващо от този пол също ще бъде част от спектъра.

# 532
Почвам да мисля, че нещо не ми е в ред на мен. Нито съм разочарована, нито мисля, че филмът е лош. Съдейки по броя мнения в темата - явно не е чак толкова зле. Хареса ми. Бих гледала и трети сезон. Единственото, което ме вбесява е Филип. Обожавам Владко Карамазов и не си представям следващ сезон без него. Освен, ако и той не е един възкръснал Арсов.

# 533
M.P. интерпретацията на сцената, в която Блатечки бута Филотея много ми допадна 😁 точно това си помислих и аз в този момент, колко нелепо го изигра 😁
Пак ще се повторя, но в стремежа си да включи всичко, видяно в чуждестранни кримита, Милошев пресоли манджата!

"Е добре де, аз я бутнах...."Laughing
Първи сезон ми харесваше повече Историята на Асен наистина беше трогателна как са унищожили семейството му.  Тук Пацо и той престъпник, ама раздава справедливост.

# 534
  • София
Сега разбирам, че е имало истински Кърджиев. Това как се разбра? Останах с впечатлението, че е измислена самоличност.

# 535
Не мога да гледам последната серия. Nova play не е достъпна за чужбина. Моля спешно за съвет къде мога да я гледам.

# 536
Ако не е имало истински Кърджиев, то би било огромна дупка в сценария. От нищото изкача човек на 40 години и става директор на музей и библиотека. Ей така без никой да проучи миналото му. Отделно в полицията от нищото ще се появи такъв човек.

# 537
  • София
Пламен и Филотея не са били в студентско ОПГ - като студенти са били приятели. ОПГ става, след като решават да вземат бизнеса на Пламен Арсов. И в основата е бил Десподов. Казаха, че Пламен е намерил ниша в пазара и много му е потръгнало, а Десподов също е станал бизнесмен, но не е бил толкова успешен, докато не е взел бизнеса на Пламен.
А за Филотея ще се самоцитирам:
1. Приятели състуденти, една компания, в която има влюбена двойка. Пламен и Филотея остават гаджета и след това - голяма любов. Десподов е влюбен във Ф., иска я, но тя - не. След 10 год. /примерно/ Десподов решава да отнеме успешния бизнес и Филотея. Спретват акция срещу Арсов, натопяват го, арестуват го...Точно по това време Филотея разбира, че е бременна и се поддава на напъните на Десподов / Дали е вярвала, че Пламен е виновен или не - няма значевие - важното е бебето. След време разбира, че Десподов е виновен за всичко, дига скандал и... Не е важно дали се е хвърлила, дали е нещастен случай или в яда си Десподов я убива. По-скоро последното, ако го е заплашила, че ще го разобличи. Може и да не му е казала, че Ирина не е негова и да го научи, когато го хване Демона:wink:
Баща ѝ е проклел Десподов. Защо ли? Десподов каза накрая, че я е убил, защото искала да го напусне с Ирина. Сигурно е разбрала за неговата роля в натопяването на Пламен, сигурно е споделила с баща си и той не е повярвал в "падането" ѝ. Знаел е, че не може да го докаже....

# 538
  • София
Може и пък да не е умрял Филип, гроб не дадоха. Манерката е отклонила острието и хоп, Филипчо с тежка кръвозагуба, но спасен. 😂 Тая манерка трябва да има ключова роля, все пак участваше наравно с главните герои.

Frau - в playtube https://playtube.tv/watch/%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0-% … NrPYzKjlYeVt.html

# 539
Аз не разбрах,защо Кокалчето се е съгласил на това? Изпълняваше каквото му кажат. Не ми изглеждаше толкова лош. А аз си мислех,че би искал да ги види със собствените си очи жертвите как страдат.
Ако не беше толкова лош може би нямаше да иска да убива , обаче най накрая и да го видим този Калоян толкова време го чакахме и те на финала !! Ужасен финал почти не можах да спя от това което видях в последните десет минути , според мен няма да има трети сезон , ще бъде много тъпо щом като Владо Карамазов няма да участва . 🥺🥺

Общи условия

Активация на акаунт