“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №9 - финал, и след финала.

• 50 186
  • 998
  •   1
Отговори
# 15
Милошев е казвал за 1 сезон, че убиецът ни е пред очите. За този сезон не съм срещала подобно твърдение. Повтарят в тон с Димо и Апостолова, че не убиецът е важен, а мотивът му.

Последна редакция: ср, 15 май 2024, 14:32 от Organza

# 16
........ То и в първи сезон май копаха...
То май целият втори сезон е "копнат" от първи. И в пряк, и в преносен смисъл. Grinning

# 17
https://fb.watch/s4hEe_QYyK/ - Обещаващо промо за последния епизод, признавам!                                               
 Есента на Демона си е Пролетта на справедливостта.

Здравейте отново, банда разследващи!

Предвид, че за два дни е изписана една тема и не мога да смогна с прочита, предвид, че се запали интересът на толкова много хора не само за сериала, но и за Велико Търново, за което споменават и Димо Алексиев и Христина Апостолова в разговора си, мисля, че присъдата е ясна - това е вълнуващ и интригуващ, успешен сериал по редица причини и едно прекрасно приключение и разследване.(с всичките му минуси, които и аз виждам Simple Smile

Т

Ето, ексклузивната новина от днес е, че Асен Чанов стигна до Търново в опит да намери още следи преди финалния епизод. Сензационно, но факт - Убиецът от първи сезон търси извършителя от втори и заедно потеглят за трети...в Несебър край морето.

Бъдете здрави! Нямам спойлери, може би ще пусна една последна прогноза до утре, но се заслушах случайно в разговорите и чух, че се коментира оживлено. Не е ли в това смисълът?

# 18
  • Другата България
От промото аз видях, че всъщност Фичето заведе Мия и Филип в леговището на Демона. Blush
Не знам само как да тълкувам шамарът, който Демона му извъртя - ядосан заради това, че го издаде, или изненадан, че близък го е предал?
Според мен е компилация от двете, Фичето дори и замесен някак надали го е осъзнавал.

# 19
Благодаря за темата.
Дано утре финалът е донякъде удовлетворяващ и не искам да убиват Филип, е ми бъде мъчно за него.

# 20
Аз гласувах за Тони Наумовски и Кърджиев като най-силна роля и потенциален чаровен убиец. Но като второстепенна роля изключително много ми хареса Димитър Касабов в ролята на Солаков.

# 21
  • España
Merri_An , благодаря за новата тема !
Нямам търпение за утре !
Не искам да умира Филип!
Искам нов сезон , ама не на морето , или Пловдив , или някои от популярните туристически дестинации. Покрай двата сезона хората преоткриха Смолян и Велико Търново . Вече предложих Русе ( може да заплетат масонската нишка ; то революционери ; Дунава….пък и  някога са го наричали “Малката Виена” 😉. Или някой подобен град ( министърът има думата)….
Харесах играта на актьорите , като цяло …

# 22
  • София
Благодаря за темата Merri_An и на всички за интересните предположения, страхотни наблюдения и позитивния тон. Пожелавам си един силен финал, както подобава на заявката и претенцията на сериала.
Забележки имам аз към играта на Миа. Не ми беше трудно да я маркирам като несправилата се. Не защото не разследва нищо смислено, тя сама реплики не може да си измисля, не защото крещя на гаргите, и това не е нейно решение, но цялостното впечатление от образа, койтпо изгради, е такова - пренавита и истерична. Особено на къде по-обраните Заимова и естествено Кърджиев.
За най-добър актьор повече се затрудних, което е чудесно. В крайна сметка дадох приза на Тороманов и Грудов. Не знам защо реших, че имам 2 опции, та не отметнах и Кърджиев Rolling Eyes Блатечки остана в сянката на другите, безличен ми беше. Но това са субективни усещания.
Няма да откажа трети сезон, ама ако може да не убиват нито Филип, нито Харитонов.

# 23
  • Другата България
По две принципно - за най-добър и най-лош, но ако за най-лош се чудиш, може 3 за най-добър и 1 за най-лош.
Мисля сложих опция промяна на гласа, дано не съм пропуснала.

# 24
Скрит текст:
https://fb.watch/s4hEe_QYyK/ - Обещаващо промо за последния епизод, признавам!                                                
 Есента на Демона си е Пролетта на справедливостта.

Здравейте отново, банда разследващи!

Предвид, че за два дни е изписана една тема и не мога да смогна с прочита, предвид, че се запали интересът на толкова много хора не само за сериала, но и за Велико Търново, за което споменават и Димо Алексиев и Христина Апостолова в разговора си, мисля, че присъдата е ясна - това е вълнуващ и интригуващ, успешен сериал по редица причини и едно прекрасно приключение и разследване.(с всичките му минуси, които и аз виждам Simple Smile

Т

Ето, ексклузивната новина от днес е, че Асен Чанов стигна до Търново в опит да намери още следи преди финалния епизод. Сензационно, но факт - Убиецът от първи сезон търси извършителя от втори и заедно потеглят за трети...в Несебър край морето.
Бъдете здрави! Нямам спойлери, може би ще пусна една последна прогноза до утре, но се заслушах случайно в разговорите и чух, че се коментира оживлено. Не е ли в това смисълът?
Ми не. Смисълът не е в това. Не сме на викторина на тема "познай кой е убиеца" с отговори А, В и С. Ако за продуцентите е в това - жалко.
За мен смисълът да гледаш филм, е да се наслаждаваш на нечовешка актьорска игра, правилна дикция, плавно разгърнат сюжет с градация в развитието и обоснована кулминация, дълбочина и развитие на персонажите.
Не съм специалист, но и с невъоръжено око се вижда, че до тук гледахме - клъцни-срежи от първи сезон и го пльосни във втори със слаба актьорска игра и куц, и разпокъсан сценарии с елементи на продуктово позициониране и озвучаване като от зората на филмовата индустрия.
А, и чисто време за гледане по-малко от 30 минути за сметка на дискотека от флашбекове и реклами.

Последна редакция: ср, 15 май 2024, 14:38 от Sysly

# 25
  • София
Хора, на промото Заимова стреля от посока сивата кола, а Харитонов е ударен до буса (реално тя стреля точно към него). Има нещо там!Възможно е тя да го обезврежда, без да го убива, разбира се!

Последна редакция: ср, 15 май 2024, 14:15 от Valena25

# 26
Може някой да е зад него. Мисля че ги оневинихме тях, особено след убийството на Тороманов. Бяха двамата в къщата му, тръгнаха към него и през това време демона го уби.

# 27
  • Другата България
Хора, на промото Заимова стреля от посока сивата кола, а Харитонов е ударен до буса (реално тя стреля точно към него). Има нещо там!Възможно е тя да го обезврежда, без да го убива, разбира се!
Ха, да е Заимова ли?
Моята версия?
От която се отказах след епизода с убийството на Тороманов?
Ако са успели да ме заблудят, шапка им свалям.
Не само мен де...

# 28
  • Галифрей
Записвам се и аз! Благодаря за новата тема и анкета  Merri_An! 💗

Според мен Филип ще остане жив, и финалът ще е отворен.
Да бих искала сезон 3 в някоя хубава нова локация и да има по-хубав сценарии. Да го дадът на нас да го напишем.
За най-лоша игра дадох своят вод на Духовникова. Въобще дори нейният персонаж няма развитие. Много по различна е от преди.
Има неща в които в този сезон ми харесват има и други не, но за това утре вечер ще коментирам. Дано финала да е добър.

# 29
  • Бургас
Valena и аз така го виждам, обаче те винаги подвеждащо монтират сцените в трейлърите, та ... Ще видим утре.

Аз не посочих несправилсе актьор в анкетата. Другаде е болката ми за сезона-сценария. За най-добри си избрах Кърджиев и Грудов. Но и другите си харесвам.

Ми той на този кадър е десняк, нашият човек 🤓🤔

Общи условия

Активация на акаунт