“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №9 - финал, и след финала.

• 51 419
  • 1 008
  •   1
Отговори
# 735
Аз още се задавям с реалния убиец, спуснат на самия финал, и с пластичните операции в Корея.
То бива, бива, ама как да го разгадаем тоз убиец, като гомняма?!?!?
Голямата фабула.
Не, че не го знаехме, де. Ей го на корицата на темата преди да го покажат.

Последна редакция: нд, 19 май 2024, 18:20 от HappyRSmile

# 736
  • Washington,USA
Аз имах сън, че е той 🤣🤣🤣

# 737
  • София
Тъй, всичко сте казали, недомислици да искаш.
Как Професорът слиза и излиза от подземието пи тесни, стръмни и неравни стълби? Как се движи в бърлогата, чийто под е неравна скала? Няма братче.
Как е направил ДНК теста през 2010 година, специално паузирах, като е бил в затвора по това време? Че и със собственото си име??? Бах тия мутри и олигарси, да не научат, че любимият им затворник прави тест за бащинство и то не на кого да е на на дъщерята на баш мутрите???

# 738
  • София
И последно скърцаше ли, аджеба, количката на Кърджиев, откъдето Мия реши, че не е инвалид? Grinning

# 739
Не виждам смисъл да нищим повече имаше ли умник Гюро капа, или немаше, след като и той самия не знае. Излагацията е пълна.

Последна редакция: пн, 20 май 2024, 00:20 от Sysly

# 740
  • Галифрей
Значи той ги избиваше тия лоши хора  и после викаше “ Еми отмъщавам си разбиха ми живота и сега разчиствам светът, аз съм тяхното божие наказание”  Добре де той преди също е бил като тях,само дето се е превърнал в по-луд фанатик. И като е раабрал,че има дете защо не е борил за нея? И какво накара горкото дете само да старада.
Обаче с тая количка Пламен бе като Професор Х от Х -men 😀 Спокойно си обикаля навсякъде.

# 741
  • София
(Мери, малко помощ от приятел.)

Подборка (днес към 12:30 ч.) на предложенията за ГАФ и ЛАФ на сезона. Копирал съм от вашите постове, някъде съм пооправил пунктуация и посъбрал текстовете.
Изоставаме значително с "раздела" за Лаф. Моля, припомнете си малко повече.

Предложения за ГАФ на сезона:
Скрит текст:
- Убиват Елдърова. Елдъров е сред заподозрените. Той излиза в екранен отпуск. Връща се направо в рейс на ГТ и сваля маската на Демона.
- Илчев в тоалетната на дискотеката.
- Дора, която ей така и без да се замисля си подуши съдържанието на стомаха на убитата съдийка (ДУШ-Гела, шампанско, сьомга!!).
- „Спускането от ясно небе” на Калоян в еп 12.
- Различните имена на Тороманов и Смилев.
- Копираното от Интернет становище за аутопсията на Филотея.
- Гаф на сезона е сезонът.
- Свличането на простреляния Кърджиев/Арсов от количката, преобръщането му до легнал по гръб и завит.
- Котката на Елдъров, която изсъскала на лошия в автобуса.
- Сцената, в която всички влизат въоръжени в архива на Смилев, а Владо отзад си пийва от манерката. Пък в този сценичен момент, манерката е у Дора. (Някои потребители приемат сцената като закачка, чувство за хумор в сценария.)
- Сцената, където Пламенчо им обясняваше за хомосексуалността – от къде идва този термин.
- Македонец - професор по българска история...
- „Послесловът”, където кметът покани Дора на екологична вечеря с местни продукти.
- Сцената с Илчев, когато дойде да се сбогува с Мия, а тя беше по голи кълки.
- Изписването на името на Илчев на телефона на Смилев след убийството му.
- Журналистката е видимо на 30 до 35, ако случките са се случвали преди 15-20 г., то тя тогава е била дете/тийн, дори не е учила журналистика,камо ли да пробутва дрога на Пламен и да го очерня в пресата.
- Как цялото "разследване" беше поднесено на листче хартия точно пред очите на "великите" детективи, всичко написано от-до, с локации, с мотиви, със следващия престъпен план.
- Десподов седя в голямата къща без нито един охранител, на отключени врати.
- Заимова убива злодея, след като преди 10 мин. са я учили да стреля. Станала полицайка, а не искала/не можела да използва оръжие.
- Издевателствата спрямо Елдъров. И от Тороманов и от Мия. Това крещене, душене, на 2 пъти...??!  Полицаите бяха Нелепи.
- Десподов се усеща, че е в риск, ще праща Ирина с охрана другаде, обаче е оставена без охрана да излезе и то баш с безценните дискове?
- Кърджиев как точно слизаше в подземието с количката. (Варианти: Как Професорът слиза и излиза от подземието по тесни, стръмни и неравни стълби? Как се движи в бърлогата, чийто под е неравна скала?)
- Откритието за "левичар, може би полицай" - една от малкото прояви на мисъл и нюх въобще. Сцената беше добра и толкова подчертана, че остави усещане за адски ключов момент. И нищо, просто увисна във въздуха, защо???
- Пластичните операции в Корея.
- Как е направил ДНК теста през 2010 г., като е бил в затвора по това време? Че и със собственото си име??? (Тия мутри и олигарси, да не научат, че любимият им затворник прави тест за бащинство и то не на кого да е, на дъщерята на баш мутрите???)
- Скърцаше ли, аджеба, количката на Кърджиев, откъдето Мия реши, че не е инвалид?
Предложения за ЛАФ на сезона:
Скрит текст:
- Десподов: Добре, бе, аз я бутнах.
- Илчев: Грудов, ти си г_з.
- Мия: К’во правиш беее?!?!?!??!
- Мия към Илчев: С теб все се срещаме в тоалетната.

# 742
Започнах да гледам отново Дяволското гърло (преди бях гледала от тук- от там) - ами съвсем друг сериал - и като енергия, и като развитие на историята! И най- малкото главните герои разследваха, а не се мятаха като мухи без глави насам- натам и само да откриват нови трупове и после да ходят на консултации за исторически лекции...Както и да е, за трети сезон, понеже съм сигурна, че ще има, вероятно не веднага, предлагам северното Черноморие през зимата- ще бъде красиво, меланхолично и нестандартно...могат да го свържат с Калиакра, Двореца в Балчик, Дуранкулак...пак ще трябва да е Мия, ама с друг партньор- Владо Михайлов, може би....само да оправят сценария!!!.....

# 743
  • София
Твърдо НЕ за следващ сезон.

# 744
О, не. Категорично няма да понеса Духовникова в един 3-ти сезон.
А и тандемът им с Филип се разпадна.
Ако ще правят нов сезон, да бъде с нова двойка разследващи. И други сценаристи.

Иначе, напълно разбирам реакцията на Владо.

# 745
Лафове:
- Филип към Дора в кабинета  - "айде де, ей така да излезем, без аутопсии и трупове, двама живи на жива бира"
- Филип към Дора на срещата - "Спокойно, след като си изпия тази бутилка ще съм точно като за теб - труп, мъртъв"
- Дора и Филип на срещата -  "Ти заради Мия ли си в Търново?  -Не, проверявам къде въздухът е по-добър за махмурлук"
Междудругото в двете им сцени Филип ми стои мноого недодялан и изкуствен, все едно не му се играе добре.

- Филип към Десподов/Кънчарова в колата  - "Тя ще го лапне веднага... заглавието" No MouthSatisfied
- адвокат Смилев за скъпото кафе "когато черпя подканям с думите направи добро, изяж л***о"Trollface

# 746
Нямах време да пиша след финала, само гласувах, но и да си го напиша.
Не ми хареса финала и сезона не ми хареса.
Браво на всички, които познаха убиеца.
Признавам си, че аз не вярвах до последно - викам си да бе да инвалид, че и пластична операция и помагач, който да е достатъчно мотивиран, за да убива по този начин. Плоско.
Само не ми стана ясно дякон Игнатий замесен ли беше, при него беше книгата със записките, ама кой е чертал и писал, на кого е? Нали уж мозъка е Кърджиев. И откъде я намериха цялата информация така изведнъж и я изпляскаха Заимова и Харитонов - че Пламен е жив, че е Професора, че е с пластична операция.
Трети сезон въобще не ми трябва. Аз сега ще си изгледам Дяволското гърло за да си спомня защо тръгнах да гледам този сезон.
За лафовете:
Мия: Филипе, помниш ли защо останахме в Търново?
- Да, пием по едно.
Филип имаше и други добри попадения в този сезон.

# 747
Оо,това за заглавието го бях забравила,но беше добър лаф 👍

# 748
Иначе, напълно разбирам реакцията на Владо.
Каква е реакцията?С онзи стар пост във Фб ли?
Аз съм твърдо зо 4,5,6 сезон дори 🤣  Не гледам нито един сериал и мога да си го причиня пак и пак.
Понеже съм изпуснала много си пуснах да го гледал от еп.1 отново.Има ли други  такива луди?
Пак казвам понеже съм изпуснала много,защото повече го слушах без да гледам и рядко вниквах в детайлите.

# 749
Както и да е, за трети сезон, понеже съм сигурна, че ще има, вероятно не веднага, предлагам северното Черноморие през зимата- ще бъде красиво, меланхолично и нестандартно...могат да го свържат с Калиакра, Двореца в Балчик, Дуранкулак...пак ще трябва да е Мия, ама с друг партньор- Владо Михайлов, може би....само да оправят сценария!!!.....
Предлагам като локация Хисаря - римски терми, императори, тракийски могили наоколо, розоварни и за разкош винарните -Старосел, Шато Копса, Козя грамада.

Общи условия

Активация на акаунт