Любители на котки - Тема 195

• 36 429
  • 751
  •   1
Отговори
# 375
Cotton_sky, ако приемеш, че не можеш да помогнеш на малките и че трябва да спасиш не болните, а здравите, ще ти олекне малко. Медицината е безсилна срещу този вирус. Наречи го "природна селекция". Смъртта е неизбежна, не е в твои ръце да спасиш малките, не зависи от теб. Ти можеш да пробваш да ги храниш със спринцовка през първите 48 часа, но след това е Божа работа.
Чувството да чакаш една душичка дали ще си поеме още една глътка въздух е... Кошмарно.
Дезинфекцирай вкъщи, коридора, пода на стаите, където си минавала с обувки. Изпираш или изхрърляш контаминираните дрехи и се молиш вътрешните да не спират да ядат или да не започнат да повръщат. Ако някое от двете покаже най-малки симптоми, пак трябва веднага да отделиш здраво от болно.

# 376
Пиша със спешна молба- родителите ми живеят на село, имат котка, която се окоти преди 3-4 седмици. Днес са я намерили почти умряла, най- верочтно е яла нещо отровно, но може и друго да е. В селото няма ветеринар, няма и ветеринарна аптека. Става въпрос за малките котета- гладни са, а няма какво да ядат. Въпроса ми е, какво могат да им дадат до утре, докато отидат до аптеката.

# 377
Имам бърз въпрос. Нормално ли е да се изпуска🙄 Вече се разхожда из целия апартамент и успя да намокри всички мебели🙄

Писах си с ветеринаря. Нормално било Simple Smile
Имам перяща прахосмукачка и явно е време за пране на всички дивани🤣

Последна редакция: пн, 03 юни 2024, 20:24 от DZ

# 378
Пиша със спешна молба- родителите ми живеят на село, имат котка, която се окоти преди 3-4 седмици. Днес са я намерили почти умряла, най- верочтно е яла нещо отровно, но може и друго да е. В селото няма ветеринар, няма и ветеринарна аптека. Става въпрос за малките котета- гладни са, а няма какво да ядат. Въпроса ми е, какво могат да им дадат до утре, докато отидат до аптеката.
Да проверят дали имат зъбки. Би трябвало да имат вече и, в такъв случай, да се опитат да им предложат пауч или пастет или сварено пилешко.

# 379
Да проверят дали имат зъбки. Би трябвало да имат вече и, в такъв случай, да се опитат да им предложат пауч или пастет или сварено пилешко.
Много благодаря!

# 380
amy_nka, като отряд за бързо реагиране си!❤️ Как да не те хареса човек, винаги изчерпателна и знаеща! А ваксините дето ги слагаме пазят ли ни котетата от това коварно нещо дето ми е трудно да произнеса?
Желая по ‐ малко тревоги на всички ви!🤗
И сега да ви разкажа за моята кака- блейка. Топло било, не се дишало, дрън - дрън. Казвам й да си пусни климатика да не се мъчат на жегите с Линош. Прибирам се от работа преди малко и ме посрещнаха на вратата, обяснява ми кака, че било една идея по - добре, ама пак жегичка и Линка отваряла устичката като кученце. Казвам й да поработи повече ще охлади. Влизам в банята и след това в стаята, ми то не се диша. Казвам на детето, че май климатика се е прецакал. Взимам дистанционното ииииии шок и ужас 😲 климатика дъни на 30градуса топличко. Питам детето, ти настрои ли го като температура да е на студено, неееее пуснала го била, ми ще ми свари Линош, може ли да е чак толкова завеяна, че ми и обяснява, че било една идея по-добре. 🤔

# 381
Еех lusia🥰, ама с такава любов и умиление говориш за пакостите на твоите момичета❤. Чак мило ми става, като усетя как си намерила вече пълното щастие на тази Земя😉💕. Все така щастлива да си❤!

# 382
И аз да се включа с белите на моята кака-15 години е.
Оставих Хари вчера в стаята на децата,за да мога да сготвя,защото той ми се катери по краката постоянно,и след малко идва щерката и вика"Мамо,аз го сложих в торбичка,да си го нося насам натам "
Дидииии,изпаднах в шок и ужас🤯🤯🤯
Постоянно обяснявам,че ще се травмира и ще стане агресивен,по сто пъти казвам как бавно и внимателно да го хранят,обгрижват,играят с него,те ми викат Ама това е котка!
Затова се напрягам,както казах онзи ден.Просто късно взехме животинче вкъщи,децата ми са тийнейджърска възраст и не ги вълнува особено ни котето,ни другия заобикалящ ги свят.Да,радват се на Хари ,но  им идва туу мач

# 383
Моята дивачка пак е с травма на опашката и два дни е унила.Зимата беше се наранила жестоко, казвах ви.Сега не изглежда толкова сериозно, ама вече започвам да се чудя това нормално ли е или само моята котка си търси белята?Тя е дворно-домашна.
(гледам я от няма 2г и не знам отпреди това какво се е случвало).

Последна редакция: вт, 04 юни 2024, 10:08 от ДХ3

# 384
ДХЗ, а каква е точно травмата на опашката? Какво се се случило?

# 385
Никой не знае, нямаше я пак 24ч и после два дни беше вяла и спеше на едно място, само вода и храна ставаше да поема.
На около 2-3 см от основата на опашката е, не мога много да видя.Тя не е много питомна и не ми разрешава да я пипам, когато не ѝ е приятно.Предният път беше доста зле и виках лекар.Съветът беше да не я пипам и ще се оправи, така и стана.Сега затова не я закачам.Тя като се уплаши, дори от промивка с лекарство, бяга навън, а предпочитам да стои у дома и да кротува.Нашият ветеринар е против обезболяващи и антибиотици за такива травми и казва, че при скитащите котки са често срещани и бързо минават.
Сега движи опашката настрани и леко вдига нагоре, миналият път висеше безжизнена.Тогава и снимка правихме.

Последна редакция: вт, 04 юни 2024, 16:05 от ДХ3

# 386
Здравейте,
Някой ползвал ли е NEOSTOMOSAN?
За обезпаразитяване на дворни котки?

# 387
Здравейте,
Някой ползвал ли е NEOSTOMOSAN? За обезпаразитяване на дворни котки?
Не, за обезпаразитяване от детскоградински въшки Simple Smile. Щом детето оживя (а превантивно се мазахме и ние), ще понесат и котетата. Спазвайте указанията за разреждането.

# 388
  • Бургас
Привет, момичета. Нашата Телмичка , която беше ту с леко разстройство ту се оправяше с гастро храна и пробиотици се оказа на бърз тест с Гиардия.( от днес е на АБ , пробиотик и пак на гастро храна. Незнам как се е заразила, не излиза от къщи нито на терасата. Единствено ходихме на кастрацията. Според вет може и да го е имала преди кастрирането и след него да е паднал имунитета и да се е развило. Нищо не знам, само чета в нета и се обърквам. Дали може и да се е заразила от храна гранули, която купих пакетирана. Нещо от партидата или това е изключено.( Поне днес първото хапче АБ си го хапна с малцовата паста.)

# 389
Аз залагам на зарязаване в клиниката. Ветове такова нещо никога няма да признаят.

Общи условия

Активация на акаунт