🌹 ЕРГЕНЪТ 🌹 Между 2 сезона

• 217 324
  • 3 835
  •   1
Отговори
# 2 880
Скрит текст:
Хора, вие сериозно ли не виждате огромен проблем в коренно различно поведение и излъчване на един човек, било то преди и след участието в риалити ?!?!!!
Това е проблемът, не, че е нямал чувства или че някоя си е помислила, че са гаджета. Тези жени не падат от Марс в крайна сметка.
Тръпки ме побиват от такива хора.
Актьорите, когато са извън роля, са приветливи и свестни типове, и говорят за това нормално! Айде да не смятаме, че социопатско поведение в стил раздвоение на личността е ок, щото жените вътре били фейк, глупави, или продуцентчето било кофти.....
Аз, противно на останалите, мисля, че Алек беше себе си вътре в предаването, а сегашното му поведение е под влияние на вилицата, която родителите му са му сложили на врата още от малък. То си пролича колко много го е страх от тях. Прашинката, която видяхме от техните взаимоотношения, ни се видя грозна, представям си цялостната картина каква е. Не мисля, че е социопат без чувства и с ледено поведение, мисля, че е отглеждан от властни хора, които не му дават право на избор. Но, в никакъв случай не оправдавам поведението му, защото това е слаб човек без воля да отстоява себе си.

Аз имам различна теория за Алек. Смятам, че той не можеше да избере между Маги и Нани и се надяваше майка му да му помогне в този избор. В крайна сметка двете на мен ми изглеждат абсолютно еднакви, с единствената разлика, че Нани има дете, а Маги няма. Предполагам и на него. Ето защо, когато майка му не одобри нито една от двете, той не можа да направи избор сам (явно е, че не беше вюбен в нито една от тях) и реши да избяга.

В крайна сметка колкото и да е обмислял коя да избере е установил, че няма печеливш ход - ако избере Маги, ще му сипват, че не е избрал Нани заради детето, а ако избере Нани, ще му сипват, че горката Маги е изпуснала последния влак на любовта. Цугцванг. Във всички случаи нямаше печеливш ход, за това реши да се омете.

# 2 881
Гледам ауткаст за истинския образ на Алек. Харесвам ауткаст, но тук съм на малко по-различно мнение. Той, както и повечето, Магдалена също казват, че именно в интервютата сме видяли истинския Алек. Обаче аз не съм съгласна. Това не беше Алек, а неговото ЕГО, което дойде наострено, въоръжанено, бронирано и готово за активна отбрана. Това не беше Алек в нормално състояние. Егото е нещо, което може да бъде ужасно когато се защитава. Когато се чувства атакувано се хваща за оръжията и е готово да се бие. Това видяхме в интервютата. Много често войнственото его прикрива и брани ранима и неуверена душа.
Лицето му определено помръкна, когато мама Ксения му направи забележка, така че може би предаването не е било само забавление за него, но можеше да бъде по-дипломатичен в интервютата след финала.  Факт е, че е много по различен отколкото беше в предаването и може и да не е психопат или да има биполярно разстройство, но определено е розичка с бодли.

# 2 882
Маги ми хареса в надкаста, обаче много се опитва да се харесва на хората обаче и затова изглежда леко фалшива. Иначе си личи, че доста харесва Алек докато Надежда вече го е преодоляла и иска да си оправи имиджа. Целият финал е като добро начало за Момата с Маги и Надежда като главните ергенки.

# 2 883
  • SF
Аз не мога да разбера какво означа, че Маги е фалшива? А коя е истинската Маги? Какво прави или не прави тя за разлика от фалшивата?

# 2 884
Аз не мога да разбера какво означа, че Маги е фалшива? А коя е истинската Маги? Какво прави или не прави тя за разлика от фалшивата?

Дефиницията на това да се държиш фалшиво и вие можете да си я намерите. Това което видях от Маги е, че тя разбира какво му харесва на човек в случая Алек и изведнъж заговори за ходене на палатки, къщички на село, простичък живот и какво ли още не да се нагоди към интересите му. Това е фалшиво държание и доста манипулативно също така. Маги не е лош човек, но си губи времето да се харесва на всички и да се опитва винаги да се показва в определена светлина.

# 2 885
Дефиницията на това да се държиш фалшиво и вие можете да си я намерите. Това което видях от Маги е, че тя разбира какво му харесва на човек в случая Алек и изведнъж заговори за ходене на палатки, къщички на село, простичък живот и какво ли още не да се нагоди към интересите му. Това е фалшиво държание и доста манипулативно също така. Маги не е лош човек, но си губи времето да се харесва на всички и да се опитва винаги да се показва в определена светлина.

Точно така. Тя дори си призна пред него - каза му, че си е мислила, че харесва жени с токчета и затова си е счупила краката да носи токчета. Тя е силно неуверена жена, не е зла. Просто лъже като разпрана ("Ау, Валерия, те ми казаха, че съм ти майка, колко сме възмутени", ама после се оказа, че Валерия я е избягвала, защото й прилича на майка й) и е манипулатор. И като чувам за семейството й, че почти никога не й казва, че се гордее с нея, разбирам защо е такава. Не е, за да наранява другите, а за да се хареса.
Защо мислите си е близка с двете най-лабилни ергенки, Валерия и Кати? Защото манипулаторите се обграждат с такива хора, лесни за тях. Разбира се, че момичето, което е с 15 години по-малко от теб и има огромна нужда от майка, на която ти приличаш, е най-удобният, сигурен претендент за твой поддръжник.
Разбирам я, но такова поведение не може да събуди у мен симпатии или съжаление.
И да, тя явно си е такава - манипулатор, нагажда се, този фалш е станал нейното "аз". Но това не я прави искрена.
Според нейните думи, цял живот е срещала отношение като това в имението. Защо ли Simple Smile

Впрочем, репчеше се на Туджаров, не за друго, а защото в момента мисията й е да се покаже като страдалица (тая дума е топ! Grinning ) на всяка цена - всички са я мразили, всички са я плюли, но тя е мнооооого бладогарна на тези, които я подкрепят. Абе яяяя...

Относно Алек се питам едно нещо. Защо, след като за Виктор излезе информация, че си е имал приятелка (не проследих дали се потвърди, но при Цитиридис го гледах как се изпусна да каже, че не може да се запише за следващия Ерген, защото вече ще му се карат вкъщи), нямаше такова разочарование?
Защо е ок жените да заблуждават мъжа, че са там за любов, а когато той го направи, вече не е ок? И то само, ако го направи грубо, иначе прощаваме.
Не го защитавам, но не ме и притеснява, че се е измъкнал с видео - форматът го позволява, а и сценарно е по-лесно за продукцията.
За мен той не се е уплашил, просто си е доиграл играта, както Виктор. И като Евгени, ама при него излезе нещо непредвидено - Валерия.
Не знам защо изобщо някой вярва на някого в това предаване, че е отишъл за любов. Освен статистките, които нямат понятие как ги използва продукцията.

Айде спирам, че тийм Маги пак ще ме накълве Simple Smile)))

Последна редакция: сб, 25 май 2024, 04:54 от corrupter

# 2 886
За мен нито Маги, нито Нани са стока, защото си търсят финансово красиви мъже, които да ги и издържат. Дали богат грък или дали богат собственик на заведение е без значение. Т.е. И двете са готови на жертви със собственото си достойнство, за да се докопат до финансовото благоденствие на мъжа.
Това ги прави толкова еднакви - златотърсачки.  Не ми харесва нито една от тях, защото мотивите са им всичко друго, но не и любов.

# 2 887
  • Варна
Относно Алек се питам едно нещо. Защо, след като за Виктор излезе информация, че си е имал приятелка (не проследих дали се потвърди, но при Цитиридис го гледах как се изпусна да каже, че не може да се запише за следващия Ерген, защото вече ще му се карат вкъщи), нямаше такова разочарование?
Защо е ок жените да заблуждават мъжа, че са там за любов, а когато той го направи, вече не е ок? И то само, ако го направи грубо, иначе прощаваме.
За Виктор се разбра доста по-късно. Финалът беше минал и страстите бяха затихнали.

# 2 888
  • SF

Или както е казал Вонегът: Ние сме това, на което се правим. Ето защо трябва да внимаваме на какво се правим.

Червеното означава, че тя е такъв човек: способен изведнъж може да заговори за ходене на палатки, за споделяне на интереса на другия сякаш е личен интерес, да бъде манипулативна, ако се наложи.
Манипулативните хора са си такива. Те не са други, пък да се правят на манипулативни. Ако започнат да се правят, значи СА такива.
Ако лъжеш, не се правиш на лъжец, ако си добряк, не се правиш на такъв или ако се направиш, правейки добрини, си добряк.
Потърсих дефиницията за фалшиво поведение и не намирам. По-скоро има такива, които казват, че дефиниция за фалшиво поведение няма. Или поне не може научно да се докаже.

# 2 889
Аз не смея вече да пиша за Маги, че пак ще ми досажда фенката ѝ на лични съобщения. 😁 Само ще кажа, че независимо каква е дефиницията на фалшив, Маги яко се вкара в ролята на жертва и герой. Свръх възмущаване при Туджаров, прави се на неразбрала. На моменти, съгласявайки се, че е положителният герой на сезона, може да се забележи тънка, самодоволна усмивка. Плюенето започна след изявите на Сашко по bTV, защото хем от продукцията са му се издразнили още повече, хем реши да яхне вълната на хейта, за да е още по-голяма народна героиня. Ама аз питам - с какви качества реално ни спечели? Тя борила ли се е някога наистина в живота? Или винаги е търсила на хляба мекото? Та и сега така ще бъде.

# 2 890
За мен нито Маги, нито Нани са стока, защото си търсят финансово красиви мъже, които да ги и издържат. Дали богат грък или дали богат собственик на заведение е без значение. Т.е. И двете са готови на жертви със собственото си достойнство, за да се докопат до финансовото благоденствие на мъжа.
Това ги прави толкова еднакви - златотърсачки.  Не ми харесва нито една от тях, защото мотивите са им всичко друго, но не и любов.
Бившият съпруг на Надежда изглеждаше доста добре на сватбените снимки, така че може би тя наистина го е харесвала, а явно и нейното семейство е доста заможно.

# 2 891
Слушах надкаста с Магда и съжалих горкия Туджаров хиляда пъти за това, което е принуден да изтърпи два часа и половина. Това, което ми направи впечатление (освен вашите добри наблюдения по-горе в темата): Магда си разменяла погледи с Алек, казвал й бил да се държи, окуражавал я и Магда си интерпретира това като специално отношение. Гледала е сигурно интервютата на Валерия 1 от миналата година как са имали нещо само за двамата в Евгени и тя да не остане по назад се чуди какво да измисли. Друга възможна интерпретация: тя от ден едно, та до края, не спря да театралничи “ох, сърчицето ми”, хвърляше му се многострадално на врата няколко пъти, не можела тя да издържа в тази среда с момичетата, само той я държал, само заради него стояла. Кой знае какви измъчени погледи му е отправяла и той, понеже иска всички момичета там да се чувстват добре, чисто човешки, я е окуражавал и давал подкрепа. И аз да имах приятелка като нея, лабилна и със склонност към аритмии, и аз щях да я държа под око и да се интересувам как е, без да съм влюбена в нея. Живее си Маги в някакъв неин си измислен свят, в който всяко действие бива интерпретирано като специално отношение към нея, принцесата на мама, илюзии, създавани и от майка й - неин щял да бъде Алеко, самонавиват се като за световно.

Магда беше и толкова неадекватна на самия финал, оглежда се за Алек, неразбираща, отворила отново уста, продуцентът и други редактори трябваше да й казват, че той няма да се появи, тя не вярва. Надежда от раз усети какво се случва, но Магда живее в своя имагинерна la-la-land и излизане от филма няма.

# 2 892
Ама аз питам - с какви качества реално ни спечели?
Ама как с какви качества? С принцески, много ясно стана.
Осанка, класа, 'ко друго беше там ...

# 2 893
Информацията, че е бил с въпросното момиче още преди снимките, я разкрихме тук и реално не е известна за масовата публика, затова и Виктор не стана обект на масов хейт. Все пак явно е станало известно, за да се оправдава пред Клашъра.
За мен е по-приемливо участничка да крие, че е обързана, защото е просто една от двадесет там. Ако Ергенът е обвързан, то целият сезон е фалшив.

# 2 894
И Магда да не скача по мама Ксения. Никакъв шанс няма да заблуди точно нея.

Мама Ксения, макар че биваше да си спести коментарите по деликатни теми в национален ефир, влезе, запозна се с финалистките и, с рентгенов поглед и безпогрешен майчин инстинкт, прозря как и двете каки играят Алек. Много мъдър и прозорлив човек, дългогодишната практика с хора си казва думата - научила се е да ги “чете” от пръв поглед. Chapeau!

Общи условия

Активация на акаунт