Майски бебета 2024г. - Тема 16

• 34 854
  • 759
  •   1
Отговори
# 660
Момичета, имате ли представа колко време е трайността на приготвеното вече АМ на стайна температура? Ползвам Аптамил...

# 661
Момичета, имате ли представа колко време е трайността на приготвеното вече АМ на стайна температура? Ползвам Аптамил...

Май навсякъде различно пише, аз съм запомнила 2 часа максимум.

# 662
До 3 ч може даже

Дени и аз бях същата
Но знам,че и нощем ги хранят
Само се услушвах дали не е моето бебче ,много мъчно ми ставаше и не спях и аз

Чакайте да ви разкажа моята история с бабичките.
Идвам си аз и ме наобикалят свекървата,баба му на мъжа ми и сестра му и започват да ми разправят по същият начин някакви глупости,акъли да дават ,повиваха я широко долу крачетата ,не ми одобряваха козметиката ,която съм избрала Мустелата ,и ми носят обикновен сапун  ,който супер много щеше да и изсуши кожата,а тя така или иначе се белеше и не беше за обикновени сапуни(май беше за деца ,не видях да пише за бебета)
Взеха ми праха ,и ми пускат пералня с обикновения ,а не с моя бебешки ,и се наложи пак да пера ,щото аз бях решила,че ще пера с бебешки
За капак ми повтаряха как трябва да пазя строга диета,защо ям това и онова ,че съм била дебела ,извинявам се ,родилка още идвам от родилното ми се подиграваха за тялото ,което не е адекватно изобщо
И понеже ми се плачеше първите два три дни ,и понякога оставях буквално за десет мин на баща и( бебка) ,да не ме усеща и си поплаквах,ми се натякваше ,че не ми пукало за детето ми,че съм била луда и тем подобни обиди ,и накрая познайте-намаля ми млякото и още не ми се е оправило ,не се знае дали и ще се.Не го казвам да мрънкам ами да дам съвет-Изобщо не слушайте никого,не стига,че хормоните ни играят след раждането ,ами и да си взимате навътре някакви глупости и да си вредите на емоционалното състояние -не позволявайте .Вие сте майката-вие определяте правилата и решавате за вашето дете ,а не те.За помощ е хубаво ,едно е да се помага,друго е да те критикуват и да се налагат за вашето детенце.

А забравих да спомена черешката-трябва  детето да спи (и да си почива),да не помагал,да не се уморява,бил мъж -за мъжа ми ,а аз да гледам изцяло бебето,той работил.Детето е над 30 г хахахах

Последна редакция: вт, 28 май 2024, 23:51 от Mims1900

# 663
Съжалявам да го кажа, но си попаднала в отвратително семейство. Трябва мъжа ти да ги сложи на място. Аз не бих търпяла това, ако щеш и невъзпитана да ме изкарат. Пълен ужас.

# 664
Мале, Мимс, това е нетърпимо 😳😳😳
Не знам как не си скочила на бой още 🫣

# 665
На мен свекъра и свекървата ме пита дали ми стига млякото и направо откачих.Не стига,че са в друга държава и изобщо не са видели детето на живо ами най-нагло коментират кърмата ми.Последва и “Тя сега може да стига ама после няма да е достатъчно” 🤦🏻♀ Имам си достатъчно ,за да си нахраня бебето не искам никой да ми се бърка.
Прикачвам ви снимка от здравната книжка на Риа за информация за кърменето.

# 666
На всяка кутия пише, стандартно е 1 час. Със сигурност се презастраховат, но аз го хвърлям след час за всеки случай и правя ново ако е необходимо

# 667
О да ,съгласна съм,така е.

Сега вече се спазват моите неща и се разбирам с тях,колкото да има мир,спокойствие пред детето да не стават сцени си мълчим.
Вика бабата тогава,като ми лазеше по нервите  да си бил намерил тяхно момиче тогава ,тукашна😂😂Ами честно казано ,плачех ,взимах си навътре нещата ,обаче в един момент претръпнах и спря да ми пука и сега положението е от едното ухо ми влиза,от другото ми излиза. Останалата част от семейството му са прекрасни хора и ме приемат много добре,като изключим бабата и свекървата.За детето аз определям ,даже утре излизаме на разходка преди 40 ден,със сигурност ще има клюки и коментари
На бебето иначе много се радват,и го обичат
Той иначе застана на моя страна ,защото тогава нещата ескалираха ,бабата е на 80 г и ме заливаше с обиди ,та и каза да не идва у нас и малко си отдъхнах от нея

А и за кърмата даааа,и това ми е познато.😄😄😄На мен постоянно ми повтаряха "цеди се ,цеди се,като получих проблема с гърдите ,ето видя ли -ти не се цедиш ,при положение ,че вечно висях на помпата и ръчно довършвах цеденето и детето и тя висеше на мен нон стоп и ми викат не се цедиш,за това сега вдигна 40 градуса😂
Та да ,няма да слушаме никого и това е ,ние сме майки ,ние сме носили и родили тези деца ,а не те,да командорят

# 668
Ох като ви чета неволите с непоисканите съвети, и аз много се радвам че сме си сами с бебето. А това за теглото и то в такъв момент просто няма да го коментирам... За такива хора дори нямам думи.

Още от болницата и моята свекърва започна с това как ще приуча бебето да иска постоянно да го нося на ръце. Така че колкото и да се притеснявах дали ще се справя, си предпочетох спокойствието. Иначе звънят всеки ден, но оставям таткото да се оправя с тях.

# 669
Аз като чета Мимс, направо съм благодарна за моите. Те дават някакъв тъп съвет, но като се озъбя ме оставят на мира и не ми се месят. Свекървата пита всеки ден как сме, но отдавна спря да ми дава акъли, подкрепяше ме много, когато ми беше трудно да стартирам с кърменето и като цяло основно се радва на бебчо, а не досажда. А майка ми беше прекрасна през целия си престой при мен - помагаше ми с домакинството и чакаше аз да ѝ кажа какво искам да се свърши, а не си хващаше някакви неща на своя глава. Изобщо не ми се е месила, само се радваше на бебешора. Също ме насърчаваше да не се отказвам от кърменето, даже бих казала, че в голяма степен благодарение на нея се получи.
Непоисканите съвети идваха и от двете, тъпи коментари са правили и двете, но поне бяха достатъчно разбрани да не повтарят след като съм направила забележка.

# 670
Това с носенето на ръце и на мен ми се говори Grinning Как пък всички свекърви и баби са еднакви и приказват едни и същи неща.И като кажат Аз така съм ви гледала едно време ,са ми любими.Викам да преди 30 и кусур години.А пък сина ти преди 40.Абе ужас направо

# 671
Леле, Мимс, като прочетох твоя коментар направо съжалих, че съм се оплакала аз. Моите роднини поне основно по телефона ми досаждат, защото са далеч и лесно мога да се отърва от тях - затварям телефона. Коментарите идват от моите баби и лели, свекито и майка ми са доста съобразителни, само за босите крака на малчо мрънкат. 😀 И ние сме си само двамата с мъжа ми вкъщи и си се оправяме прекрасно. Трети човек вкъщи определено не бих изтърпяла.

# 672
Добре,че не живеят баш при нас в самата къща ,сигурно щях да откача вече.
Бабата е в съседната къща обаче,имаме общ двор така,че пак е тъжно 😂Но не ми висят постоянно ,слава богу....

Ох моята не иска да спи нещо ,не е гладна,лежи ,първо се закашля в леглото ,сега пък хълца,все си плюе малко мляко и се дави,а е яла преди два ч ,люшках я ,ама пак не иска да спи и сега Хлъц Хлъц Хлъц
ОФ😂😒
При мен е 3:04
Тва бебе и от плюнка се задавя,ще се побъркам

# 673
Много ме забавлява, че сме тук в 4 сутринта 😄 И като мами с едномесечни бебета вече ми изглежда толкова нормално 😄 Моята просто обожава да е будна между 3 и 7. 😄

# 674
Много ме забавлява, че сме тук в 4 сутринта 😄 И като мами с едномесечни бебета вече ми изглежда толкова нормално 😄 Моята просто обожава да е будна между 3 и 7. 😄
Хаха ,не съм сама 😂😂😂
Огладня моята 😄
Май ще си будуваме заедно😄

Общи условия

Активация на акаунт