Ninja CREAMi някой има ли тази машина?

  • 3 731
  • 31
  •   1
Отговори
  • Мнения: 15
Здравейте, питам се, има ли хора тук, които си приготвят домашен сладолед с Ninja CREAMi?
Поръчах я и имам две седмици доставка, проучвам за български рецепти и продукти, които мога да използвам за различни видове сладолед?

# 1
  • Мнения: 1 146
Здравейте, питам се, има ли хора тук, които си приготвят домашен сладолед с Ninja CREAMi?
Поръчах я и имам две седмици доставка, проучвам за български рецепти и продукти, които мога да използвам за различни видове сладолед?
Това е в списъка ми. Но все още не съм си я взела. Колежката ми си взе и прави по рецептите в книжката .

# 2
  • Мнения: 3 370
Да, вече повече от година си правя почти ежедневно сладолед. Не правя обаче класически сладолед, а разни мои си измишльотини с повече протеин и с малко калории. Ако мога да помогна за нещо конкретно, насреща съм.

# 3
  • Мнения: 5 542
Как е? Предварително ли се замразяват продуктите?

# 4
  • Мнения: 3 370
Как е? Предварително ли се замразяват продуктите?

Да, машината реално разбива вече замразена смес.

# 5
  • Мнения: 1 146
Как е? Предварително ли се замразяват продуктите?
Има клипче в сайта на Ninja можете да го изгледате и да добиете представа как действа машинката .

# 6
  • Мнения: 15
Да, вече повече от година си правя почти ежедневно сладолед. Не правя обаче класически сладолед, а разни мои си измишльотини с повече протеин и с малко калории. Ако мога да помогна за нещо конкретно, насреща съм.

Можете ли да споделите някоя рецепта Simple Smile ?
Точно такива измишльотини търся с повече протеин и малко въглехидрати Grinning Точно с тази цел съм я взел и ще се радвам на по-голям набор от рецепти. Нямам вече търпение за моята машина да пристигне. Купих контейнери в повече и те пристигнаха по-бързо от машината, замразих вече няколко 'бъркоча' и нямам търпение да я изпробвам Simple Smile
Всеки съвет би бил полезен на този етап!

# 7
  • Мнения: 3 370
Ох, все се каня да започна да записвам рецептите и така и не съм го направила. В моите сладоледи винаги има някакво ядково мляко, протеин на прах, подсладител - обикновено еритритол, а също и гума гуар или ксантанова гума за сгъстяване и по-добра консистенция, мъничко сол също. Оттам - нататък импровизирам според това какво имам под ръка. Понякога слагам протеинов шейк. Друг път протеинов пудинг - 30 - 40 грама. Една - две лъжици котидж или кремообразна извара.

Скоро си взех инулин и започнах да добавям 5 грама от него, но още не мога да преценя какво точно се променя.

Добавяла съм и плодове, но, честно казано, не ми допада сладоледа с тях - сякаш става по-воднист и не толкова кремообразен.

В сладоледа вчера сложих:
120 мл. ядково мляко
35 гр. протеинов пудинг с вкус на карамел
15 гр. протеин с вкус на мока
25 гр. котидж сирене
На око сложих еритритол, ксантанова гума, инулин и щипка сол.

# 8
  • София
  • Мнения: 4
Между този модел и машина със замразяване на купата, например Cuisinart ICE-70C, коя дава по-добри резултати? Става дума най-вече за класически сладолед, но може и джелато или сорбет. Някой има ли впечатления от двете?

# 9
  • Мнения: 3 370
Полезно видео по темата:

# 10
  • Мнения: 15
Полезно видео по темата:



Гледал съм го, и наистина е добра отправна точка.
Чакам малината да пристигне всеки момент и нямам търпение


С какви плодове сте пробвали?
Ох, все се каня да започна да записвам рецептите и така и не съм го направила. В моите сладоледи винаги има някакво ядково мляко, протеин на прах, подсладител - обикновено еритритол, а също и гума гуар или ксантанова гума за сгъстяване и по-добра консистенция, мъничко сол също. Оттам - нататък импровизирам според това какво имам под ръка. Понякога слагам протеинов шейк. Друг път протеинов пудинг - 30 - 40 грама. Една - две лъжици котидж или кремообразна извара.

Скоро си взех инулин и започнах да добавям 5 грама от него, но още не мога да преценя какво точно се променя.

Добавяла съм и плодове, но, честно казано, не ми допада сладоледа с тях - сякаш става по-воднист и не толкова кремообразен.

В сладоледа вчера сложих:
120 мл. ядково мляко
35 гр. протеинов пудинг с вкус на карамел
15 гр. протеин с вкус на мока
25 гр. котидж сирене
На око сложих еритритол, ксантанова гума, инулин и щипка сол.

# 11
  • Мнения: 3 370
С какви плодове сте пробвали?
Тъй като експериментирах през зимата - тези, които се продават обичайно:
- замразени горски плодове.
- замразени ягоди.
- замразени вишни.

Мисля, че сладоледът се получи добре, когато пробвах веднъж с домашно замразени смокини. Явно е нужна повече захарност и плътност на плода за добра консистенция.

Харесвам банани, но не и в сладолед. Почти съм сигурна, че ще се получи, но не съм тествала.

Сега съм си взела компота от ананас без захар, препоръчан в клипа, и ще пробвам и с него.

# 12
  • Paris, France
  • Мнения: 16 676
Между този модел и машина със замразяване на купата, например Cuisinart ICE-70C, коя дава по-добри резултати? Става дума най-вече за класически сладолед, но може и джелато или сорбет. Някой има ли впечатления от двете?

И двете могат да дадат много приличен резултат ако се сложат правилните продукти, замразени са на достатъчно ниска температура за достатъчно дълго време. Яла съм вкусотии и от двата уреда.

Ако искаш резултат, който да се доближава до професионалния сладолед и сорбет, които са с много въздух, който се впръсква докато се бъркат е по-удачно да си вземеш машина с компресор, която замразява сама. На Cuisinart моделът е ICE-100. За да получиш добър резултат в ICE-70, купата трябва да се замрази на поне минус 23°С и за поне 22 часа. -23°С до -26°С е оптималната температура, при която не се образуват големи кристали лед. Моят фризер няма толкова ниски температури и след половин час, сорбетът беше все още течен. Важно е да имаш голям фризер, в който купата да се побира и да сваля под -23°С. Ако нямаш такъв, покупката е безсмислена. Приятелка беше ми го дала едно лято и се оказа, че у нас едвам се побира във фризера купата и сладоледът не става като този, който тя прави. Thermomix ми правеше 10 пъти по-хубави и въздушни сорбети, защото ги разбива на висока скорост и накрая се слага пеперудата за 30 сек и влиза много въздух. Също продуктите трябва да са добре изстудени и/или замразени ако искаш хубав резултат. В ICE-100 направо ги мяташ изстудени и не търсиш място за купа във фризера. Италианският сладолед и в двата уреда няма да стане точно като професионален, защото вкарват до 11% въздух, а в професионалния влиза 20-40%, но с хубава рецепта ще имаш вкусен резултат. Същото със сорбет. 

С високоскоростен блендер от тип Vitamix се постига подобен резултат. С готвещ блендер от тип Thermomix е даже още по-въздушен с пеперудата. Ако имаш нещо такова, пробвай да замразиш каната 2 часа и продуктите 22ч и да направиш сладоледа вътре!

Въпросните Ninja са ужасно шумни. Всичките модели, без изключение.

Cuisinart заемат много място на плота и турбината (с компресор) е много тежка, така че му трябва място на плота.

Често правя замразени банани с един белтък и ванилия. Добавям какао понякога. Много добре се получава, но трябва да са леко презрели.

Успешно и вкусно лято на всички пожелавам.

# 13
  • Мнения: 1 327
Много полезна информация. Nevena Virolan - вие кой готвещ блендер от тип Thermomix препоръчвате?

А едно и също ли е, ако се замрази протеиновата смес и се разбие във Thermomix и във Нинджа, примерно /рецепта, като горната да кажем?Защото май всичко опира до това какъв вид сладолед искаш да правиш!

# 14
  • Paris, France
  • Мнения: 16 676
В резюме - Ninja Creami не прави по-хубав сладолед от готвещите блендери при равни други условия. Не е и по-тих. Това от видяно и от приятели, които имат и двата уреда.

За някои рецепти става едно и също. Тези, в които се слага белтък и се прави пяна, Thermomix   и подобните уреди ги правят в пъти по-добре, защото имат приставка за разбиване и вкарване на въздух.

Ето пяна от 500г замразени ягоди, 50г пудра захар и 2 белтъка. Направена е в един от най-евтините уреди от рода на Термомих - Monsieur cuisine edition plus на Silvercrest, който се продава от Lidl и в Lidl. На първата снимка е разбит само с ножа долу. На втората снимка е сложена и пеперудата за 2 минути, на скорост 4. Вижда се като черна/сива пластмаса, която стърчи в средата. След още минута сместа удари тавана. Купата е 2.2 или 2.5л по спомени. Около 2 литра стана пяната. Ще помоля да ми пратят и снимка на замразения сладолед, че в суматохата не снимах.





Пеперудата не се слага в началото, защото ще се счупи. Първо замразеното се мели с ножа.

За готвещ блендер трябва да питате в тема за такива уреди. Имам стар модел на Термомикс и съм много доволна, но новия не бих си го купила, защото 3л купа ми идва огромна, ненавиждам да работя с екрана, който не поема когато пръстът е мокър. Не ми харесва и това, че като се пусне програмата, минават поне 15-20 секунди докато тръгне. Другото е, че вече има много подобни уреди с доста по-ниска цена, които правят същото. Сайта им с рецепти, в които избираш рецептата и той сам ти казва какво и кога да слагаш е платен след първата година. Не меси много добре, защото няма обособена бъркалка. Cecotec Mambo имат. Моя не го заменям с друг за нищо на света и дано работи още 100 години!

Такъв уред заема доста място и е сложно докато се свикне. Помощ е за картофено пюре, парено тесто, сладкарски крем, защото само се слагат продуктите, избира се температура и време и накрая добавяте масло и жълтък в пюрето или яйца в пареното тесто и той разбърква.

Тези сладоледи, дето първо се готвят с нишесте или мляко с шоколад, той си ги сготвя сам. После излизате в плоска пиша и като изстине, слагате във фризера. Като искате да го ядете вадите, режете на парчета ако не е  замразен на кубчета, смилате, в купата, слагате пеперудата и разбиват 1, 2 или 3 минути и сервирате.

Ако решите да купувате такъв уред, идете в представителство на Thermomix да ви го демонстрират, та поне да видите някои от възможностите. Ако няма наблизо, представител може да ви направи демонстрация у вас, но искат да съберете хора. 75% от хората го купуват заради сорбета и сладоледените мусове, но после го зарязват и не го ползват.

Ако намерите тема за такива уреди и имате нужда от помощ, свирнете ми, ще дойда да пиша обстойно.

Този имам от 20г, TM31:

https://www.lesnumeriques.com/robot-cuiseur-multifonction/vorwer … -tm31-p19330.html

Този бих си купила ако купувах сега, защото има механично управление и прави същото като моя:

https://www.lidl.fr/p/silvercrest-kitchen-tools-monsieur-cuisine … -2-2-l/p100352423

Не меси добре, няма възможност за докупуване на цитрус преса, центрофуга, диск за стъргане и рязане, диск за белене на картофи, екстрактор на сок и други екстри, но на мене не ми трябват, защото имам други уреди, които правят същото.

Да знаете, че в тях не може да се сготви Нуга халва, да се направи карамел. Ако искате и това да правите има други модели.

Класацията ми:

Най-красив и удобен за ползване, с помощ за рецепти, с най-точни рецепти, най-много приставки и възможности - Thermomix. Ролс Ройсът на тези уреди. Приставките не вървят с уреда. Купуват се допълнително.

Най-добри за месене на тесто с до 500г брашно - Cecotec Mambo с отделна бъркалка за тесто.

Най-добри обслужване и гаранция - Lidl. 3г гаранция и ако се развали, го пращате за тяхна сметка. На Thermomix се плаща транспорта до Германия, дори в гаранция. 

Други аз не бих купила.

Gastromix имат прекрасен на хартия модел, който вдига до 180°С и има компресор и замразява, но не съм впечатлена и двата, които познати купиха се развалиха.

Успех и вкусни сладоледи, сорбети и джелато на всички!

Аз някъде ги сравнявах. Ще си намеря поста и ще ви го пусна.

Общи условия

Активация на акаунт