Подготовка за малкия човек - тема 26

• 40 665
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
На 4 години е и боледувал колкото всяко средно статистическо дете. Ходи си на ясла и на градина.
Просто не е правил сериозни усложнения, инхалатора прашлясва в шкафа. Като бях с ковид го ползвахме няколко пъти. Всяко дете си има различни слабости, за това смятам, че най лесно е при нужда да се купи инхалатор, ако лекар препоръча, но в никакъв случай не мисля, че е задължителна покупка за всеки дом.
Аз и тези велики помпи за нос не съм ползвала. Имаме само една за уста и рядко сме я ползвали.

Съжалявам, че при вас нещата са стигали до усложнения и болница, мога да си представя какъв стрес ти е било.

# 646
  • до най-прекрасния мъж
Инхалатор си имахме от преди детето. Аз го бях купувала за себе си, защото покрай процедурите не трябваше да вземам лекарства, а се случваше да тръгне я нос, я кашлица. За почти три години ни се наложи да го ползваме веднъж. Но спаси положението и детето не направи усложнения. Беше със стартиращ ларингит и инхалациите го пресякоха. За мен също си го ползвам - има маски за деца и за възрастни - при течащ нос например. За мен е добра покупка, макар и не задължителна.

# 647
  • София
Ето я страничката :
https://www.facebook.com/share/1sorpuVzhqz7MiCm/

Нашия инхалатор е Омрон, детски пулмолог ми каза да взема Омрон или Микролайф, без да конкретизира точен модел.Като се инхалира лекарство има значение как се разпрашава.Много го ползвахме за съжаление този инхалатор в един период и ни е спестил влизане в болница и много антибиотици.За мен си е задължителна покупка.

Аз сега много се чудя на това уредче, предвид колко малко ще пасирам, струва ли си според вас да се взима?Някой има ли го,ползвал ли го е?

# 648
Според мен не си струва. Поредният кухненски уред на плота. Ако имате пасатор, е безсмислено да се купува още нещо.

# 649
  • до най-прекрасния мъж
Имах даден да ползвам такъв уред. Напълно безмислено е за мен. Аз ползвам кукър и пасатор.

# 650
  • София
Инхалатор взехме чак като се наложи да прави инхалации, не е задължителна покупка. Аз просто отидох в аптеката и купих. И нашият е на Омрон.

Такъв уред за храна и за мен е тотално безсмислен. И двете деца не повече от месец и половина са били на гладки пюрета, после намачкани и към 8-9м на малки парчета. А баткото беше и на кухня на 8м, малката - от 7м сега. Нещата, които им готвя не изискват пасиране, а случайно ако трябва пасаторът върши абсолютно същата работа и де мие за секунди (или в съдомиялна).

# 651
Аз също го намирам за безсмислен.
Баткото се бях подготвила, бях купила (не ми се смейте) домашни грах, моркови, заешко, сума пари дадох още преди да се роди да си набавя хубави суровини за захранването. Пълен крах, той отказа да яде. И до сега не е много ящен. Накрая ми писна да цапам целия свят за три лъжици пюре и минах ма био пюрета от ДМ.

Сега бебето живот и здраве ми е мерак да го захранвам по метода на ЗВБ. Дадоха ми на заем уред за пюрета, но не мисля, че ще го използвам. Поне на този етап съм с такава нагласа.

# 652
Здравейте, имам въпрос относно кремчетата за зърна. На скорошна лекция Ася Демирева спомена, че е добре кремчето да бъде Без ланолин, но не разбрах защо. До колкото помня от предната бременност, препоръките все бяха точно с ланолин да се мажат зърната.

Някой да е наясно с тази подробност или тези препоръки са само защото кремчето на Мустела е без конкретната съставка 🤔

Последна редакция: пн, 28 окт 2024, 18:59 от sisi11

# 653
Това за пръв път го чувам. На мен сега в болницата ми дадоха крем, който е само ланолин и това е единствената съставка. Засега е добре, пише, че няма нужда да се почиства за бебето

# 654
  • Замък сред облаците
Ланолинът е най-безопасната съставка за бебето при кърмене откъм тези, които се мажат по гърдите. Да не би да е имала предвид конкретна ситуация или да сте недоразбрала? Може ли линк към лекцията, стана ми интересно?

# 655
Лансинох пробвах аз.

# 656
Бях чела или слушала, ама къде точно не помня,че имало проучвания за ланолина,че предизвиквал запушвания. Аз не съм чувала такъв случай и също си ползвах на Лансинох.

# 657
Здравейте, откъде купувате Мерино продукти? Имаме одеало от гуш и много ми харесва как регулира топлината. Вие взимате ли такива дрешки/одеала?

Видях, че и в шушулка има, не съм пробвала от там, а в гуш няма по-голям размер на одеалото и дрехите. Благодаря предварително!

Купувам от Германия с доставчик, цените са доста по-адекватни, а продуктите са хубави.
https://www.dilling.de/

Моля ви споделете за тези компресорни инхалатори - за какво служат, полезни ли са, чувам, че са задължителна покупка за деца? От какво сте доволни, за какво трябва да внимавам да има? Малко се шашнах като им видях цените...
Взех Зано за каката също като се наложи,след преглед от лл там за специални разтвори.Ползвах го и като бях бр.с второто.
Изобщо не е задължително

# 658
Нямам линк към лекцията, беше на живо - организират веднъж на месеца заедно с 1 наум. Но не съм объркала, защото сега си намерих записки - освен мустела е дала пример и за mother love, lansinoch без ланолин. Ще взема да пробвам, и без това предния път мазах броени пъти.

Последна редакция: пн, 28 окт 2024, 23:23 от sisi11

# 659
  • Пловдив
Момичета, идвам при вас. Очакваме две девойки края на декември и започвам лека-полека да взимам някакви неща.

Общи условия

Активация на акаунт