Подготовка за малкия човек - тема 29

• 34 284
  • 750
  •   1
Отговори
# 1
  • София
Каква марка козметика ползвате?
Какво ни трябва?Олио,шампоан,душ-гел?Какво да вземем за подсичане?Може би судокрем?Какво друго?

# 2
Аз не съм в България, но не ви трябва много козметика в началото, а шампоан и душ гел може да са едно и също. А и не се знае бебето дали ще има коса. Първите 8 седмици е хубаво само с вода да се къпе и не по-често от веднъж-два пъти в седмицата. Честото къпане дразни кожата. Моето бебче е почти на 6 месеца и сега я къпем два пъти в седмицата, като редуваме бебешки шампоан и останала кърма (два часа след започване на храненето, тя вече е негодна за пиене, но може да се събира и държи в хладилника и да се слага във ваничката вместо шампоан). За подсичане ние ползваме бебешки вазелин и крем А цинков оксид 40%.

# 3
Аз съм си записала това, и в този ред се мажат.
- измиващ гел за косичка и тяло
- Линимент - за почистване на дупето/ ср.устни при момичетата
- лосион/ мляко за тяло
- олио за масажче
- крем п/в подсичане - без цинк; с цинк при подсичане

+ мокри кърпи - water wipes/бебо

Все пак, който има опит нека каже.

# 4
  • София
Коя марка козметика препоръчваме?

# 5
Аз съм взела Бебо, да не ме е яд, ако се наложи да я сменяме поради някакви причини, недай си Боже.....

# 6
За бебета измивните са душгел+шампоан в едно или поне аз не съм виждала отделни. Бебешко олио за зимните месеци и мляко/лосион за тяло за топлите месеци, крем против подсичане и това е в общи линии. Като марки съм пробвала Мустела, Бочко, Авен, Хип. Проверявам ги в приложението INCI Beauty дали са с читав състав, защото на Бочко например не всички продукти са с изчистен състав. Против подсичане съм най-доволна от Судокрем и този на Хип. Авен пък имат един чудесен крем/балсам (XeraCalm), който много помага при разни обриви, а малките бебета често имат такива. Олиото ми е на Хип, все още не съм изхабила първата опаковка, но съм доволна от него. Мокрите кърпи, които ползвах първите 9 месеца бяха WaterWipes, после ги смених с Бебо като по-бюджетен вариант.

Последна редакция: пн, 21 апр 2025, 20:03 от zoya.

# 7
Аз съм взела козметика A-derma primalba, препоръчана от дерматолог. Също така ми препоръча да не го мажа с каквото и да било олио, защото много запушвало порите на бебешката кожа. Крем за подсичане Bepanten мисля да ползвам, кърпички water wipes.

# 8
При първото дете ползвахме душ гел + шампоан , както и лосион за тяло, най-доволна бях от Биодерма - abc derm. За смяна на памперс бепантен, ако се подсече тогава судокрем. Мокри кърпи първите месец - два - water wipes, a след това минах на бебо. Сега мисля да приложа същата схема, поне с това съм се заредила вече.
Аз искам да питам някой има ли опит с машинките за бял шум или по-скоро от тази :
https://shop.unicornbaby.bg/

# 9
Здравейте, момичета. В колебание сме дали да вземем бебешко легло с функция “люлеене” или не. Чувам противоречиви мнения, че бебетата свиквали да бъдат люлеени, и не е добре това, а други казват, че им е било супер полезно. Какъв е вашият опит и на какво бебешко легло се спряхте?
Ще ми бъде много полезно, ако споделите конкретни модели.

Благодаря и успешен ден на всички! 😀

# 10
Вероятно е до дете, но при нас нямаше значение. Вкъщи сме с люлеещо се, при родителите ми - статично. Спи еднакво и на двете.

# 11
Ние сме в къща. В хола е сме с платнена Кошара, а в спалнята с дървена с функция люлеене. Доволна съм че я има тази опция и нямам наблюдение да е привиквал, защото си заспива през деня без люлеене в хола. Е, тогава пък по-дълго го гушкам докато заспи, но много зависи и колко му се спи. Иначе в началото не ползвахме функцията и често е било голяма борба да заспи, родихме се от както почнахме да го люшкаме, когато има нужда, заспива за отрицателно време, вместо да го гушкаме докато заспи. Но и да, всяко дете е различно и не е гаранция че при всеки ще върши работа

# 12
Здравейте, имам чуденка относно бебешката аптечка. Предварително ли накупувате съдържанието й, или чак след като бебето се роди и всичко се консултира с личния му лекар?

Засега сме взели само спирт 90 и 70 градуса плюс клечки със и без ограничител. Дали има още нещо, което може да се купи без конкретна препоръка от педиатъра?

# 13
В нашата заредих предварително физиологичен разтвор на единични дозички, стерилна марля, памучни тампони, свещички за сваляне на температура (Панактив), сироп за температура (Панадол и Нурофен), спрей за нос (Низита). Всичко останало съм взимала в последствие като е потрябвало.

# 14
Здравейте! Предстои ми раждане и се подготвяме за малкото човече. И понеже ми е първа бременност се чудим за матрачето на количката за коша какво трябва да бъде.. твърдо, меко? Ще съм много благодарна за отговорите Ви!

Общи условия

Активация на акаунт