Подготовка за малкия човек - тема 29

• 36 175
  • 750
  •   1
Отговори
# 45
И аз не исках да давам, обаче в края на 2ри месец, когато установихме, че бебчо сме го прехранвали, започнах да му давам Плачеше, смучеше пръстчета и други индикации, че е уж гладен, а то милото заради рефлукса си е търсел нещо да смуче да се успокои, аз му давах още мляко..и така 1300гр за 3 седмици. Откакто сме с бибата се нормализира наддаването и повръщането спря съответно.

Единствената биба която иска засега е на Lovi.

А и също предпочитам да го отучвам от биберон, а не от палче, което би било по-трудно.

Последна редакция: вт, 06 май 2025, 15:05 от InYan238

# 46
  • София
Моето не иска категорично, а с голямото ми момче беше страхотно улеснение от гледна точка на това, че като пропълзя и проходи често се случваше да давам биба и вместо да си лапа ръцете, знаеш, че устата е "запушена".
Малкия сега пълзи навсякъде и ръцете са вечно в устата.
Категорично съм за бибата и се надявах да се научи, но не ...
С баткото я махнахме буквално за ден ,беше на почти две години, никаква драма не е имало.

# 47
Здравейте, много съм объркана на тема кошари.
Доколкото разбирам, може да се започне с next to me, ако го позволява размерът на спалнята. Те обаче са за до шестия месец масово.
След това може да се премине или да се вземе от самото начало дървена или пленосима, сгъваема платнена кошара. Дотук наблюдавам сякаш повече фенове на тези от плат, заради буйните деца на някои, които са се блъскали в дървото. Не мога да разбера обаче, тези от плат, до колко години се ползват и не се ли обръщат лесно при изправянето на детето, т.е. колко стабилни са? Приемам препоръки всякакви.

# 48
Нашата е на Лорели, преносимата. Ок е при изправяне, но мисля, че е до 18 кг. Което принципно не е никак малко, но исках да кажа, че и там има ограничения.
Аз принципно съм супер доволна от next to me, взехме я втора употреба и излезе почти без пари, което си беше важно предвид, че си е почти каприз. Спряхме да я използваме, когато детето почна да се обръща. Но за първите седмици и месеци си ми беше спасител. Тази дървената, която беше показана тук, със сваляема преграда, е много добър вариант. Ако бях видяла като купувахме, сигурно такава щяхме да вземем.

# 49
Ние сме с нормална дървена кошара (https://www.nicollebaby.com/pokupka/%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1% … 7%D0%BE%D0%B2-631), която се преобразува на детско легло и/или на бюро. Детето ми не е от най-буйните, даже е кротко, и пак често сама си люлее кошарата. Не си представям да е от плат. Детето на една приятелка е истинска фурия (те са със същата кошара) и, ако то беше в кошара от плат, щеше да я е преобърнало към шестия си месец. Вече е на 2.5 години и още си го ползва, дори не са го преобразували в легло, защото все още няма нужда, детето се събира в кошарата. Предимство е, че може да се ползва до 7-8 години на детето, за който няма намерение или възможност да купува няколко "легла" за няколко години.
За мен е нормално детето да си има стабилно легло, мебел.

# 50
Аз имам опит с Next to me (Lorelli), сгъваема (Hauck Dream n Play) при бабата и дядото и дървена при другите баба и дядо. Next to me я ползвахме до към 8ми месец, но сина ми вървеше по-слабичък и дотогава все още не можеше сам да се изправя в кошарата. За мен лично (като човек метър и шейсет) сгъваемата не беше много удобна в началото, защото едва успявах да се навеждам и да стигна до матрачето. Когато детето започна само да се изправя беше по-лесно. На Next to me минуса е ясен, така че според мен най-добър вариант е дървената кошара. В началото бебетата не се движат толкова докато спят и няма да се удрят, а в последствие като поотраснат и вече е безопасно, може да се сложи обиколник. Вкъщи като махнахме Next to me сложихме направо монтесори легло 140 х 70 с високи, свалящи се решетки като на кошара, с идеята да се ползва по-дълго време.

# 51
Аз също съм доста ниска и имам сгъваема с падаща преграда ( наподобява next to me ). За мен това беше решението. Дървените са абсурд. Твърде масивни и високи са, когато се стигне да слагам детето на долното ниво аз трябва да влизам с него вътре, за да го сложа. Плюс не ми харесва, че детето ще се удря в дъските и трябва да се слагат и обиколници. На едни приятели детето им на годинката някъде започна сам да вади дървените летви и падна от нея. Моята преносима идва с нещо като въжета, ако мога така да го нарека, за са се закрепи, дали за стена или нещо друго, когато детето е по-буйно.

# 52
Баткото от ден първи беше в дървена кошара на Adbor и бях страшно доволна.
Когато беше на годинка, сложихме обиколници, защото наистина започна да се удря и да си завира краката между решетките, но не беше някаква драма. Когато вече стана по-голям махнахме няколко решетки и си влизаше и излизаше сам.
Ако зависеше от мен и с бебето бих използвала само тази кошара, но предвид, че още не знаем в коя стая ще спим, решихме да вземем и една Next to me. По-лесни са за местене и поне първите месеци ще ни осигурят една гъвкавост докато се настройваме към живота с 2 деца. Grinning

# 53
Обиколниците са риск от задушаване и не се препоръчват изобщо

# 54
Обиколниците са опасни за бебета, които все още нямат добър контрол над главата и тялото си и не могат да се отдръпнат или да извъртят глава. След 12тия месец рискът от SIDS е изключително нисък, направо пренебрежим.

# 55
Обиколниците се слагат за бебета, които имат вече контрол над главата си и се въртят, затова и се блъскат в решетките. Точно за тях са си опасни. Затова и са забранени в някои страни.

SIDS =/= задушаване. И SIDS по дефиниция е преди годинката, след една година вече няма как да е SIDS

# 56
Обиколниците са риск от задушаване и не се препоръчват изобщо

Говорим за дете на 1 годинка, което в момента на слагане на обиколниците се движеше абсолютно спокойно, включително беше проходил към този момент.
Обиколник на бебе на бих сложила.

# 57
Обиколниците са красиви, но и за мен са опасни. Впрочем Angel Baby, тези с чувалчетата, наскоро гледах, че са пуснали безопасни обиколници. Та може, ако има мераклии, и се притесняват от традиционите, да видят там.

# 58
Решетката на дървеното легло се сваля донякъде и така е удобно за ниски майки.
За мен обиколниците бяха опасни, докато не се наложи да купим. Първите месеци нямаше нужда, защото детето беше сравнително неподвижно и както го оставиш, така го намираше. Когато се активизира и започна да се преобръща и да шава, започна да си провира ръчичките и крачетата през решетките. Тогава взехме обиколник и сега задължително заспива с лице, забито в него, и обгърнала го с ръка. Няма как да я спра, но и виждам, че така ѝ е добре. Като спи между нас, пак забива лице във възглавницата на едната от нас. Обиколникът е тип плитка и някак... как да го обясня - дори да си забиеш носа и да не можеш да дишаш през него, то устата ти ще е свободна от досег с обиколника. Също така детето е голямо (6 месеца) и при дискомфорт ще се размърда и намести. Не е от децата, които, ако оставиш в една поза, няма да я сменят.

# 59
Здравейте,мами!
Търся мнение за количка Anex Eli. Харесва ми много визуално,малка е но самата кожа дали няма да спарва? Моля яко някой я има или познати с такава да изрази мнение!

Общи условия

Активация на акаунт