Юнски бебета 2024 - тема 4

• 38 749
  • 762
  •   1
Отговори
# 675
И на нас ни изписаха Вигантол след 20-я ден и пробиотик, защото е секцио родена. Не знам какво общо има, ама ще слагам в млякото.

# 676
VaniaK В родовия канал има бактерии, с които се сдобива бебето при естествено раждане.

Aleksandrova17 На 1 месец е първия ортопед. Малко се шашнах- за какви снимки говориш в Токкуда? Не ми казвай, че на новородено правят рентгенови снимки.

RadinaV Моля да споделиш каква е лампата. Търся някаква  да не е лед и да ми върши работа, оказа се много сложно.

# 677
VaniaK В родовия канал има бактерии, с които се сдобива бебето при естествено раждане.

Моята е родена със секцио. И при нея ли важи? Изследванията й са идеални.

# 678

Моята е родена със секцио. И при нея ли важи? Изследванията й са идеални.

По тази причина са ти предписали пробиотика. Аз лично не съм му почитател. По изследвания няма какво да се види в тази връзка. Единственото, че уж повече колики имали от нормално родените. Едното ми секцио дете имаше брутални колики, другото не.

# 679
Люси ето това е лампата https://aiko-bg.com/product-12057070003
Ние сме доволни,взехме си малкия размер че по-лесно се разнася но си свети много добре,единствено бързо и пада батерията и през ден трябва да се зарежда.Ползва се с едно малки дистанционно и от там си контролираш светлината и цвета.
Аз забравих да питам Лл за ортопед и нефролог,този път ще говоря с нея да ми даде направление.

# 680
Ох сега виждам, че малко неясно съм се изказала. Тези бактерии са полезни, не патогенни и стават част от чревната флора като бебето ги поема минавайки през родовия канал.

# 681
Аз без климатик ще откача от жега, а и претоплянето за бебето е опасно
 Според мен, няма никакъв проблем климатикът да е в стаята с бебето, ако не духа директно в него.

На нас ни даваха вигантол по 1 капка, ако не се лъжа след 20тия ден.

Моите деца колики не са имали, а са секцио. Смятам, че е мит това за секциото, нормалното раждане и коликите. Но това е по мое мнение и от моят опит. Имам 2 приятелки, които въпреки нормалното раждане им се разказа играта от колики, особено на едната, чийто съпруг реши, че аз "няма да му кажа" и с месеци си мъчиха детето. Помня, че една вечер не издържаха и ми звъннаха в 23:25 часа, за да ме попитат как се казва пробиотикът и се търча до денонощна аптека. Повече за колики не съм ги чула да говорят.
Така или иначе, вече няколко пъти похвалих пробиен бебе на фортекс и се радвам, че е помогнал на съфорумка! ❤

Допълвам, че ми е казано, че ако до 4тия месец, не се отиде на ортопед, се прави снимка рентгенова, да.

Последна редакция: чт, 27 юни 2024, 19:05 от КремонаЛиза

# 682
Ние ще даваме Вигантол от 20тия ден по 2 капки. Няма значение че е лято за бебето, защото то стои само на сянка, няма да са му много. Ортопед по спомен ходихме на 2ри месец и на 6ти, повече май не сме.

# 683
Ох сега виждам, че малко неясно съм се изказала. Тези бактерии са полезни, не патогенни и стават част от чревната флора като бебето ги поема минавайки през родовия канал.

Да, може би от тук стана объркването. Сега ми е ясно вече 😃

# 684
Аз съм назад от вас, но днес в 36+ г.с доктора каза, че бебето е голямо и вече е около 3,300.
Каката се роди 3,300 в 38г.с , а баткото 3,750. Явно имат надпревара всяко следващо да бие рекорди 😩
Дано да не чака термин.
Първите месеци май беше ортопеда, а в 6ти ехограф на коремни органи.

# 685
Моята нощем спи, като се буди два пъти за хранене някъде към 3 и 7 сутринта, зависи кога е легнала. Но не я събуждаме, защото обикновено ляга към 01:00 или 02:00 ч., защото след 22 ч. започват коликите и се мъчи с часове. През деня съответно не винаги будува дълго.
За коликите даваме Пробиен (и аз го видях от препоръки тук), Еспумизан и Абоколикен. Но ефект - няма.
Витамин Д нашата педиатърка каза, че като навърши 1 месец ще го даде. При кой ортопед и къде ходите на профилактика?

# 686
Момичета, какво мислите по отношение на носенето на пристягащ колан, от тези еластичните, за след раждане?
Първият път носих, но не чак цял месец и коремът ми се прибра, до степен, че 17 месеца по-късно имах плочки, като бях кърмила 13 месеца. Вторият път не носих и срам не срам.. ще си кажа - на хубавите снимки, съм си глътнала корема, до степен да ми причернее от недишане по време на кадър.. то не че дупето и бедрата можех да ги глътна, ама.. сега се чудя дали да не понося малко, защото с тази бременност просто всичко се е "оляло", дупе, ръце, бедра, корема изобщо няма да го коментирам - ясен ви е 😏
Та.. някоя от вас, носи ли, има ли мнение, намерение?
Допълвам, че тук никъде не изключвам тренировки. Тренирала съм и пак ще го правя. Просто сякаш след второто раждане нещата ставаха по-трудно.

Последна редакция: чт, 27 юни 2024, 21:03 от КремонаЛиза

# 687
Мами, вие как се справяте с депресивни епизоди или тъжни моменти? Определено ме е погнало нещо, доста по-често си поревавам, тресе ме яката тревожност. Имам постоянно нужда да проверявам как е бебето... Дори сама си се дразня Expressionless Ще се радвам на съвет.

Относно колана, аз взех един, но само 1-2 пъти го носих. Може би ми е малък още, а и в жегите не ми се носеше допълнителен слой от нищо.
Тази сутрин се теглих (13 дни от раждането стават) и съм 16тина килограма надолу от качените 20-21 през бременността. Има надежда! Обаче пък съм убедена, че се получи напоследък от чиста загуба на апетит... Надали е добре така.

# 688
Мами, вие как се справяте с депресивни епизоди или тъжни моменти? Определено ме е погнало нещо, доста по-често си поревавам, тресе ме яката тревожност. Имам постоянно нужда да проверявам как е бебето... Дори сама си се дразня Expressionless Ще се радвам на съвет.

Относно колана, аз взех един, но само 1-2 пъти го носих. Може би ми е малък още, а и в жегите не ми се носеше допълнителен слой от нищо.
Тази сутрин се теглих (13 дни от раждането стават) и съм 16тина килограма надолу от качените 20-21 през бременността. Има надежда! Обаче пък съм убедена, че се получи напоследък от чиста загуба на апетит... Надали е добре така.

Трикси, 16кг звучи доста добре, обаче за 13 дни не е ли много бързо. Но пък в тия жеги, а и като махнеш бебе, околоплодна вода, плацента, и от там идват не малко. Просто знам, че не е здравословно да се сваля бързо. За тревожност не знам, но днес усетих студени и топли вълни и изпотяване на дланите и ходилата и ми стана страшно, защото това са симптоми на следродилна депресия. Аз такова нещо съм нямала до сега, обаче съм чувала.. Трябва час по-скоро да се прибера и да се заема активно с неща от еждневието. Аз така боря тревожност. Честна дума. Без вдигане на тежко през първият месец!

# 689
Аз забелязвам че като излизам всеки ден навън и се старая да се видя/чуя с някой приятел, да е извън семейството и да не говорим за децата, много добре ми се отразява. Иначе и аз не съм на себе си, сутрин е най-зле. Ставам каталясала и нямам сили да почна деня, реве ми се.

Общи условия

Активация на акаунт