Как да излекуваме добри и наивни млади момичета

• 2 598
  • 36
  •   1
Отговори
# 30
  • Далечният изток
Те не са ли демоде тия романчета?! Ония времена отдавна отминаха.

# 31
Не знам как да го кажа по-деликатно, но кофти оценка от хазяин значи всичко друго, но не и добра и наивна наемателка, без значение кратко- или дългосрочно. Може би трябва да чете точно Бронте и подобните.

Хм, хич не се и замислих.
Значи в случая имаме лоша оценка. Тя се засяга.
И вместо близките и да и посочат грешките и че за да получи такава оценка, значи има причина.
Те почват да се вайкат да не би да и стане нещо на крехката душица мамина.

# 32
Не мисля, че Калчев е демоде. В някакъв смисъл може да мине даже за класика. А и ако авторът/ката на темата е реално лице, е жив пример, изваден от онези книги.

# 33
Бъди господар на живота си - Уейн Дайър

# 34
Авторката е оттеглила съгласие. Тоест я няма.
Темата е за ключ.

# 35
Дъщерята на близка приятелка е младо , хубаво, умно момиче, но израстнала при толкова хубави условия, че е добила доста наивна представа за околния свят, и ми изглежда , че ще бъде много наранима. В момента завършва много добър университет, но я притесняват факти от рода “ какво ще кажат хората” , “защо хазаинът не ми даде добра оценка в трипадвайзър” ,и т.н. Живее в държава, където канселинг културата диктува много условия . Иска  ми се , да я науча малко да поотпусне топката, и от рано да разбере, че светът е сцена, и че в крайна сметка много малко хора и събития имат кой знае колко голямо значение…Че голяма част от правилата са за да управляват глупави хора…
Моля за книги на тази тема!
Бих препоръчала книга, но не разбирам темата.
И аз не знам (и не искам да знам) какво е канселинг култура. Но каквото и да е, не е вярно, че мнението на другите няма значение. Нали живеем в общество, общуваме. Много ясно, след като е получила лоша оценка, значи с нещо не се е справила и трябва да се бори, за да се справя по-добре, а не да й се внушава, че правилата нямат значение.
Ами тя, ако не спазва правилата още от сега и това се толерира като разумен избор, накрая и в затвора може да попадне.
Освен ето книга: Наказателен кодекс на съответната държава. И да си чете договора с хазяина.

# 36
Много наивно е да се смята, че някой е наивен само защото не изглежда оправен по нашите стандарти. Децата в добрите западни университети си ги подготвят идеално за оцеляване и конкуриране в тяхната си среда. За бой за място за паркиране и борба с хазяина вярно изглеждат неподготвени, но се предполага, че ще се борят да се издигнат над тези неща.
А за книга препоръчвам биографията на Стив Джобс, винаги е полезна.

Общи условия

Активация на акаунт