Отговори
# 240
  • София
 Браво на Цеци! Само който е имал запечено бебе знае как да се зарадва на ако!
 Аз също бях измислила заглавийце
" Като мартенички бели и червени са наш'те октомврийчета засмени "
ма нали съм си блейка, без малко да забравя да го предложа  Sick

Вижте какво намерих случайно...
http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1008938

Хайде, времето е чудесно, да палим количките и...навън до довечера! (Татето може да яде сандвичи една вечер, а?)

# 241
 Grinning пак съм аз  Laughing
Кръци, и ние взехме 2 шишенца вигантол. От аптеката са казали на мъжа ми, че липсата на вигантол ще е временно, няма да спрат вноса, ама ние да си се запасим... Нали сме на 5 капки и фонтанелата ни е голяма.
А пък ние днес още не сме акали, само пръцкаме  Cry
Цитат
Хайде, времето е чудесно, да палим количките и...навън до довечера! (Татето може да яде сандвичи една вечер, а?)
Нашият тати често си похапва сандвичи  Joy

Последна редакция: чт, 22 фев 2007, 15:37 от sleepy

# 242
  • Откъм Варната
...Само който е имал запечено бебе знае как да се зарадва на ако!...

Дам, аз се радвам като малко дете на нова играчка  Mr. Green

# 243
Привет и от нас Hug Hug
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА САШИ И ЯНИ!ДА СА ЗДРАВИ ВЕСЕЛИ ,ЗАСМЕНИ И МНОГО ЧЕРВЕНИ! newsm03 Tada
Бяхме на вън ,а сега у дома няма как на каката и се доспа ,а на САШИ му се играе  newsm32сега се кротнал малко и не пищи,да видим до кога ще е тишина newsm03
Днес се захранихме с първите 20 мл кисело млякоелена 2 процента и 60 мл АМ,утре смятам да му дам 40 мл и така до края на др седмица вече ще си пием киселото мляко,как му хареса само,после хич не искаше да пие тоя боламач АМ,който ужасно мерише,как го е пил цели 4 месеца просто не ми е ясно newsm03
Взех му и каша на Слънчо без глутенова с овес и ябълкаот др седмица ще муя почна да му давам,абе тоя 5 месец ще започнем с много по разнообразна храна нали сме големи МЪЖЕ newsm68 feeding
На вън е супер време,жалко че трябва ше да се прибираме,ама не може на каката се спи,тя си е свикнала след обяд да спи и не става.Живи здрави сега като тръгне на градина от април ще сме си сами със САШИ и по цял ден ще сме на вън  Nature Sunny 1swing 1stroller
в съботата ще си имам подкрепление за гледане на дечица девър ми и неговата приятелка ще гледат децта,а мама ТЕДИ ще се развихри в кухнята че точно тогава има имен ден и ще трябва да сготви нещичко
Целувки на всички днес  love001и прятни разходки 1stroller

# 244
Здравейте и от нас с Калоянче Hug
Най напред ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ БЕБОЦИ smile3525 newsm51 smile3525 newsm51 да са живи и здрави и много усмихнати слънчица newsm10
Ама наистина много сте изписали само един ден не съм ви чела и айде темата поприключена smile3521
Хайде сега да се отчета от прегледа на който ходих на частно.Оказа се че ритането и махането с ръчички не се дължи на нервната система както моята кадърна лична педи ме изплаши а се оказа че това се дължи на наченки на рахит. newsm45 Weary.Само като и казах веднага го пипна за малката фонтанела и дори ми показа на какво се дължи.Направо изпука като кутия от кола. #Crazy Shocked.Каза да не се притеснявам и ми увеличи Вигантола на 3 капки.Каза че е много важно как ще се дава и ако не се приема правилно няма никакъв ефект от него.Значи дава се винаги сутрин на първото хранене,а аз го давах на второто обикновенно  smile3511 smile3515
Ако знаете колко съм бясна че моята умна педи не ми ги е казала всички тези неща и веднага да предположи такава глупост направо нямам думи. smile3516 smile3514
Освен това каза че има леко превъзбуден тонус и нещата ще се оправят за 20 дни.Изписа ни и Калциум глюконикум по 2 л на ден.Изобщо много съм доволна.Говорихме си много други неща и също и за захранването.За килограмите на моя мишок каза да не се притеснявам че те удвояват теглото си в 6-ти месец.А при нас почти го настигаме. Mr. Green
Освен това ми покача и други упражнения и знаете ли оказа се че аз повечето ги правя грешно ooooh! smile3511 newsm61.Толкова ме е яд че моята ЛЛ е такава овца и не ми ги показа а аз разчитам че тук в нета всичко е показано достатъчно ясно.Ще я сменям това е ясно.Хайде стига съм ви се оплаквала. Mr. Green
Патс по тоя повод със сокчетата и ние сме така и аз не смятам да го мъча щом неще значи неще.Смятам към 4 месец да пробвам малко с пюренце.Но ще видим и него как ще го приеме.
Кръци много сте хубави на снимката с булката.А татити наистина е целия на Цеци.
Ние сме същите целия бил на тати хама ха. Crossing ArmsКръци вие какво давахте на малкия против рахита освен капките?
Помня че и Ради на Аир имаше такива проблеми? newsm78
Аз за сега не съм притеснена но малко си ме е шубе признавам си. Embarassed Shocked
Слийпи дано вичко се оправи с адашчето и мине тая температура.
За Вигантола аз успях да го намеря тука в една аптека в Овча Купел и си взех 2 шишенца.
Айде мамчета желая ви лек ден а на болните бебчета да оздравяват по-бързо. Praynig Hug

# 245
  • Някъде в Европа...
Мира, ние пием вигантол 4 капки и калции на ампули (същтото което си написала). Пихме първо 5 ампули през ден 3х2 мл (ампулите са по 10 мл) и посел някъде 20 дни по4ивка. Сега пак почнахме, но този път 7 ампули пак през ден. Ето защо значи и ние сме като вятърна мелница newsm78. А за главата си знаех...., така я върти като спи..., имам чувството, че ще му се откачи....

# 246
  • -
Здравейте и от нас!Днес времето е мрачно в Пловдив и ни се размина разходката...а пък аз вече сама си говоря-имахме тежка нощ-Мария заспа чак в 3ч #Crazy Shocked Crazyи ми се струва че идват зъбитееееее.Дадох и 3мл панадол нощеска и сега чакам моя мъж да се върне и да го пращам за нещо.Я кажете някой дава ли гелче за зъби и как се казва и кое е най-ефикасно?Щото като гледам голям зор ще е CrazyВигантол давам по 2-3капки,но да ви кажа това вече ни е 2-ро шишенце и то е наполовина и малко се притеснявам.Някъде бях прочела че повече от 1шишенце не трябва да се поема до 1г,защото това е хормон,а не е витамин/както му е името/.И още нещо-какво ми каза моя приятелка,че винаги преди ваксината давала вит.С за да се приеме по-добре от детето.
Пловдивските мами от Тракия-има вероятност да стана и аз тракийска мама-с/у Метро,зад бензиностанцията във високите блокове.Има ли някой наблизо? Simple Smile

# 247
  • Откъм Варната
Теди не е ли рано за киселото мляко newsm78, аз не мисля да давам преди 8 м, а може да отложа и за по-късно, като знам колко е мляко киселото мляко Sick

mira sm какви работи какви чудесии #Crazy, то да не вярваш на дофтори вече, аз от моята дигнах ръце #Cussing out

За вигантола – ние сме си на 1 капка от както сме се родили, понякога без да искам капва и втора капка (ама не много често), защото му капвам направо в устата, фонтанелата почти я няма, едва се забелязва на пипане, шишето е оща на половината

Т’ва от нас и лека вечер  Hug

# 248
  • -
Мираа за Вигантол-а каза ли ти че трябва да се изчака 10-15мин да се усвои от организма и тогава да се храни?Щото ние трудно издържаме и веднага почваме да се храним/тя сутрин жива ще ме изяде.../и не знам дали изобщо правим нещо с това даване така без да чакаме?
Честити месечинки на бебчовците днес!  bouquetЧестит рожден ден и на Херин мъж! newsm59

# 249
Мира, споко не е болка за умиране.Казвам го от опит Hug
Твърдението обаче, че само сутрин рано трябва да се дава, на първо хранене - според  мен не е вярна.Защото-ние имаме за дена 4 капки.Задължително се дават два пъти, сутрин 2 и вечер 2.Иначе е опасно, защото удря в бъбреците.Затова се разпределят така. Т.е. по твърдението на частното ти педи, е безмислено даването вечер на втората доза , а не е така...Всичко ще се оправи.Ние сме мноооого по-дебели, а виж че се справихме.

Валка, мисля че и това не е вярно, че трябва да минат 15 мин., щях да бъда изрично уведомена.Винаги го давам, точно преди ядене и щом главичката вече не е мека и фонтанелата се е позатворила, значи има ефект Peace

И друго се сетих...не ви ли предписаха заедно с калция витамин Ц. Той спомага за усвояването на вит.Д. Ако искате, като кърмачки си пийте вит Ц, дори и да не е предписано, на вас ще ви е полезен.Една колежка на мама, каза че дъщеря й е пробвеала какви ли не ампули и шампоани и само големи кол.вит. Ц са й помогнали за косопада. Peace

Последна редакция: чт, 22 фев 2007, 19:32 от кръц кръц

# 250
Здравейте, ние все още кашляме зверски и хремата ни се усили newsm45 Утре ще идва друга лекарка да го види ,че не ми харесва така.Иначе си е весел смее се хапва си ,венците му са ужасно побелели и зъбките го мъчат горкичкото.  valka77 за зъбките взех Калгел ама дали има ефект не мога да преценя още.
За вигантола мен също и двете лекарки са ме предупредили да изчаквам 15-20мин. преди да хранене.Аз понякога също го давам преди второто хранене.Сега го спрях ,защото на витамините пише да не се дават в комбинация с други лекарства съдържащи вит.Д.
Сега малко извън темата -в офиса днес идва Евгени от" Танцувай с мен " нали е" колега "та се знаем. Направи първото в кариерата си като застраховател Каско на колата на татко.Още е супер ентусиазиран от участието си много му липсвала цялата дандания и май другата седмица ще ходи да записват клипа към песента.Каза ,че Слави бил голям пич и въобще всички били много готини.Ще откриват с мацката ,с която танцува последно Студио за танци.Аз бях заета и не можах до го разпитвам ,но следвщия път ще изкопча нещо по-пикантно.

# 251
Здравейте Simple Smile
Чета, че обсъждате витамин Д. Аз го давам преди масажа (за да не забравям Naughty ), което ще рече между двете сутрешни хранения. Знам, че се изчаква след даването му, но то е от съображение на това, че веднага след хранене бебето може да повърне и не е ясно дали организмът ще го усвои или ще го изхвърли с част от млякото. Иначе на Ема давам по 1 капка директно в устата (падат и по две, но рядко). В продължение на 2 се дмици давах по 2 и после пак по 1, но това е според нейните нужди и според педиатърката.
Мира, Кръц е права!!! Не се притеснявай Hug
Илянка, дано Сашето да оздравее по-бързо Heart Eyes
За упражненията правя тези, които Кръц е прикачила на първа страничка. Направи ми показно свекървта на приятелката ми. Показах ги на педиатърката, а тя ми добави още едно две неща за двата прави коремни мускула.

Лека и спокойна вечер на всички ви Hug

# 252
Момичета благодаря ви за успокоението  Hug
Кръц  ще взема да пия вит. Ц.По принцип и на нас ни каза малко да изчакам след като го поеме но мисля че може и да нее фатално ако не са 15-20 мин понеже и Калоян не може да изтрае толкова време да стои гладен. Mr. Green.
Ще послушам съвета ви и няма да се притеснявам. Hug Praynig
А сега нещо друго и ви моля за съвет  вие какво бихте напаравили в следната ситуация:Преди малко ми се обади шевката от Италия понеже там са с моите колежки в командировка.И ме пита мога ли да отида април месец да работя заедно с другите момичета понеже имали много работа и не можели италянците да насмогнат?Попитах я за заплащането понеже все пак сме в чужда държава и тя ми каза че всичко е платено и заплатата ми ще е 1500 евро. Shocked #Crazy.Аз много се изкуших но после когато взех да размишлявам как да стане като аз си го кърмя и тоя дзвер не ще и да помирише биберона.Ами ако взема и получа там някой мастит все пак ще се цедя но знам ли. newsm78 Ами ако като се върна малкия не ще повече да суче от мен абе едни такива въпроси са ме обградили и може би няма да се съглася понеже малкия ми е по -скъп от каквито и да е там пари.
Та вие какво мислите може ли да се комбинира подобно нещо и после пак да си го кърмя /става въпрос само за 1 месец/ Thinking
Много се извинявам за това че ви  занимавам с моите проблеми ама ви чувствам много близки Heart Eyes Hug
Лека вечер на всички. Hug

Последна редакция: чт, 22 фев 2007, 20:59 от mira sm

# 253
Мира, мисля, че си струва да отидеш, стига да има на кой да оставиш бебко. Ако имаш замразена кърма ще му дават докато се върнеш. Калоян в началото докато имах още кърма де, и си бяхме на смесено хранене не подбираше биберон или цица. Ама сега адаша е по-големичък от нас тогава, та не знам.  newsm78
Вигантола аз го давам преди първото сутрешно хранене и не изчаквам, а веднага си му давам и млекце. В сряда на консултацията лекарката не каза нищо за рахит.
Илияна, съжалявам че още не сте оздравели. Дано скоро се оправите!  Praynig

# 254
Мира, всяка от нас би ти дала съвет от собствената си гледна точка и това е нормално. По-важно е как ти усещаш нещата и какво решение ще вземеш....Все пак ти и съпругът ти сте тези които ще претегляте ЗА и ПРОТИВ.
Аз лично не бих отишла поради: парите няма да компенсират на бебето липсата на майка му; Калоян ще е на около 5 1/2 тогава и вероятно ще се учи да сяда и да прави разни други неща; дори да го кърмиш след 6м. вече си е време за захранване; дори да имаш замразена кърма тя няма да му е достатъчна за цял месец и т.н.  От друга страна няма незаменими хора, бебнцата си растат здрави и с АМ, парите са си пари (особено ако имате належаща нужда от тях), пък и един месец е колкото много, толкова и малко.

Общи условия

Активация на акаунт