Отговори
# 60
идея за следващо загалвие на тема:
"На двора разцъфват първи цветенца, вътре топуркат АПРИЛСКИ краченца"
не знам дали се пише топуркат или тупуркат  Confused
тупуркат Wink

Страхотно заглавие! Hug

# 61
Мецанке, хубава идея за тема! Hug
Филипа, радвам се, че ти харесва идеята!

# 62
Здравейте
Събота и неделя бях на лекции и на прошка, затова не успях да влезна
Честито на всички празнуващи
За домакинството-справям се някак си, понякога зарязвам всичко и излизам, но това е, когато мъжа ми отива 24 ч на работа и аз имам време да оправя, а и имам нужда да си почина  Mr. Green
За ласкити-има време и място  Wink В тристаен апартамент сме сами тримата и е супер  Peace
Мимка, ти направо ме разби  Joy наистина ти е станало нещо Mr. Green кво ще искаш или кво съгреши  newsm78
А това "мама папа"  Twisted Evil

# 63
  • София

За отбиването за което стана дума вчера - да ви кажа между другото, четох нан яколко места че отбиването на кърмачето в летния сезон е малко рисково и често води до стомашно-чревни смущения - това е установено. Демек най-добре или до май да стане тази работа или да се изчака до есента.
И аз съм го чувала от доста места. Thinking

# 64
  • Boston, MA
Я имало нова тема - много е хубава!

Честито на месечните госпожици!

Похилих се с мама папа и с тръбата за прахосмукачката...

По темите - Дани понякога удължава сутрешния си сън (случвало се е и 2.30 часа да спи) и следобед не спи. Тогава вечерите е изключително кисел и го слагам по-рано да спи (почваме ритуала към 7, вместо 7:30-8). Ритуалът е къпане (отнема повече време, особено ако е в голямата вана с мен, а не къпането на баща му в малката в центъра на кухнята), обличане и бутилка, понякога следва активизация и игра - общо става час.

Чистенето - както знаете, аз не чистя Laughing. Идват едни каки да чистят, през останалото време, само поддържащо (примерно докато си мия зъбите вечер, измивам мивката в банята). На свекърва ми ще й призная едно положително влияние (но само едно Mr. Green) - вечеряме рано. Преди като откараме до 10-11, я ядем, я не. Сега веднага като се приберем и двамата от работа (обикновено аз съм последна), слагаме да ядем всички, това е към 6:30 - 7. После игра с Дани, единият го слага да спи, другият зарежда миялната и оправя кухнята, след заспиването аз пускам пералня и оправям играчки и подобни. После малко телевизия и/или книжка и това е.

Слава богу, бабата готви (аз само уикендите и рядко през седмицата нещо аламинут). Тя се опитва да ме убеди, че трябвало след като детето си легне, да готвя за следващия ден, но и аз съм човек. Най-много мразя да готвя по задължение, нищо не излиза от манджите ми.

Ласките - вечер след като джуджето заспи, в една стая сме. Аз също съм съгласна с Чаената, че искам да го възпитам в нормалността на секса. Та засега той не се буди, после ще му мислим.

Въпрос от мен - как смятате да отказвате децата от кърмене/бутилка при лягане? Тези, които са отделили заспиването от храненето, как го направихте? Питам, защото тук след годинката казват, че не трябва да се яде, след като се измият зъбките за лягане, най-вече никакво мляко, защото е вредно за зъбите.

# 65
  • 2 етажа над тавана
Ей, докато се зареди форума, докато ви изчета, то ще мине деня, а аз още не съм черпила за 11 месец на Маги Blush
Айде народе - кой каквото му е на сърце да си сипе и да си хапне

Сега по обсъжданите теми:
1.За домакинстването - през ден прахосмукачка на килима в хола, всеки ден забърсване на пода навсякъде  - това става на части, зависи Маги в какво настроение е, топ-мопа обира и по-едричка мърсотия ако има и ми е удобно при положение, че не мога всеки ден да пускам прахосмуча, прах бърха като игра - с Маги ако лази или съм я гушнала, въобще съм се специализирала да върша нещата само с една свободна ръка. Готвенето е малко по-сложно, но обикновено използвам свеки като дойде да наготвя повече манджи или в неделя когато мъж ми е почивка. Готвенето за Маги е бързо и не е проблем. Пералнята - вечер зареждам, сутрин пускам, после все има някоя пролука за простиране. Само гладенето не ми се отдава като сме си само с Маги, но то това да ми е проблема. Сега да не си мислите, че съм някаква супер чистница, то само така звучи, иначе аз все си намирам от какво да съм недоволна в почистването си.
2.За ласките - ряяяяяяядко явление, обикновено неделно, при спящо дете в другата стая. През седмицата мъжа ми в 9 часа си е легнал и спи Rolling Eyes Tired
3.Жълтък и аз не съм давала все още.
4. Спането - последната седмица Маги взе да отказва да спи сутрешния сън, който преди беше към 10-10,30, но го отдавам на това, че се и буди по-късно. Нощттното ни неспане все още си е факт, то по-скоро е плачене насън, та в четвъртък на консултацията ще питам педи дали ще й изписва сироп. Tired
5. За прохождането - Вени, тя още от началото си искаше да я водя аз за ръцете, проходилката така и не я заобича, след като усвои самостоятелното изправяне без да се хваща за нещо, след като усвои ходене с държане по мебелите и бързото лазене впоследствие, онзи ден като проходи си беше напълно самостоятелно - просто си изправи в средата на стаята и тръгна към мен. Вече все по-смело се пуска да върви, все още са максимум по 5-6 крачки, но всичко с времето си. Но пък ако я държа само за едната ръка си върви из целия апартамент много стабилно. Чак като се умори почва да залита. Свободната ръка я държи нагоре - за равновесие.

Татянка, твоята позната откри ли интернет-магазина за който беше споменала - нещо ми се върти в главата около 15 февруари, че беше споменала, може и аз да бъркам, де newsm78

Аги, тоя номер с клонките го правя за Великден, но с разноцветни конци и накичвам издухани боядисани яйца, пеперуди и такива пролетни нещица Mr. Green

Айде стига съм тракала по клавиатурата, после пак.

# 66
Ей, ами Ренката къде се загуби? Thinking

# 67
  • Boston, MA
Фил, новата кака на аватара ти и тя е с кичури...  Mr. Green
Аз трябваше днес да съм почивен ден и да си седя цял уикенд в нас с Дани, а мъжът ми да води свекървата в Монреал, но понеже температурите пак са около -100, пропадна им екскурзията и аз на тръстиката.
И обмислям вариант да купя нова лятна количка.  Mr. Green

# 68
Здравейте мацки!
Честито на порасналата Маги!!!!! Здравичка и щастлива да расте!!!

Малкия разбойник ме побърквааа... Хваща ме за ръката и тръгва да обикаля стаите, тясно му е вече само в една... Не се спира за минута, само като спи има спокойствие и то тогава съм гроги и аз си почивам... Като гледам в квартала едни набори - лежат си в количките - гледат си, а Марти е като бесничък - сравнение с тях...

Бубка, чувала съм, че децата сами се отказват от млякото и искат по-твърда храна... Дано да сме от тях...

Жълтък - дала съм преди месец, но домашен...
За чистенето - ползвам майка ми за домашна прислужница - вчера и се молих да ми прости...
За ласките - ние също спим в една стая и в по-късните часове се случват нещата...

По повод бисерите на малките сладури - една истинска история:
Докато правили туй-онуй майката и таткото, детето се събудило и казало:
- Който е отгоре да ми донесе водичка....... hahaha  Joy

# 69
  • 2 етажа над тавана
Добро утро, момичета.

Айде на кафето - слагам го топло, топло, че ехе откога ме е изритала Маги, ако ми беше дала и кексче щях да ви забъркам Mr. Green

Честито на месечинките Ина, Йо и Алекс!    bouquet  bouquet  bouquet

Пробляскав слънце, та дано да става за разходки днес.
Лек ден Hug

# 70
  • София
Привет и то нас!
Вчера Мати заспа с помоща на гърдата и спа, слава богу, час и малко!

Това за отбиването и аз съм го чувала е май трябва да се замисля! В момента имам таква рана на едната гърда, че неправо подскачам като го кърмя! Разбира се, това е по-млечната гърда! незнам какво да правя с нея - с какво ли не я мазах, не минава и не е чудно като напрекъснато я тероризират! Laughing

А за неяденето преди заспиване - това сериозно ще попречи на кърменето по няколко пъти на нощ!

# 71
  • Добрич
Добро утро и от мен момичета

Хайде от мен едно кафенце   food010 Coffeeс прибавка и млекце Misc Baby Bottle. Днес от сутринта е грейнало слънчице опа ще става за разходки.
Момичета с яденето малкия добре се справя, но каката е много злояда. Сега даже мисля  Thinkingда ходя ли с нея на хомеопат или на диетолог???? newsm78 Някой да има друга идея моля да я сподели!

Хайде лек ден на всички

# 72
Добро утро, момичета!
Сипвам си и аз кафенце  Mr. Green
Днес времето обещава да е слънчево и да става за разходки.

Аги, идеята за украсата е супер  Peace
Ще се възползвам.

# 73
Добро утро!Мерси за кафенцето!  Hug

Такива готини постинги сте написали, че мога само да цитирам...

Тя се опитва да ме убеди, че трябвало след като детето си легне, да готвя за следващия ден

Така де, някои пък се опитват  да ни убеждават че дрехите трябва да се перат само на ръка, да се парят, да се "препичат" с ютията... да не мислите че всичко това е само от желание да са полезни? Нееее.... Садизъм си е това, садизъм  Mr. Green

За заспиването без хранене, четох в сайта на ла лече че са пробвали след кърменето преди сън да дават малко водичка, всеки ден по-кратко кърмене и повече водичка докато не остане кърменето преди банята а след нея само вода. Но си мисля, че ако е на кърма (не АМ!) няма да е чак такъв проблем да суче преди лягане, тя нали има силни антибактериални свойства. Нощем бебетата как сучат?

обикновено използвам свеки като дойде да наготвя повече манджи

Ели, внеси малка корекция и вземи да използваш свеки тя да ти наготви повече манджи  Mr. Green

Жълтък аз давам отскоро, но го давам рядко. Иначе никакъв проблем с алергична реакция. Естествено за белтък има да си почака доста.

Като гледам в квартала едни набори - лежат си в количките - гледат си, а Марти е като бесничък - сравнение с тях...

Ти оплкаваш ли се или се хвалиш  Mr. Green става ми весело всеки път когато някоя мама на избързало бебе вземе да се жалва как я изморявало, а те наборите... Да ти е жив и здрав да щъка и да те изморява  Simple Smile

Вени тази рагада не е нормална! Можеш да предлагаш и другата гъра повечко, тя ще навакса в производството скоро, а и на Мати нищо няма да му стане ако за ден-два му и о-малко млекцето. А иначе, колкото и да я суче, ако суче правилно такова нещо не може да стане - Вени също суче поне 2/3 от едната гърда. Да не е занемарил техниката сега като е по-голям? Да го добързява и да не отваря широко уста, или някоя от устничките да не е обърната навън, или да започва добре и бързо да се приплъзва надолу към зърното? Ако е така, спирай го и почвайте пак отначало - ще се научи! Или да не го оставяш да си играе на нея? Да те хапе? Определено нещо трябва да се промени иначе много неприятно  Sad лансинох имаш ли да я мажеш преди кърмене, за да не я тормози толкова?

# 74
  • София
Диди и ние сме така - капризна кака и хапващо бебе! Диетолог незнам, но аз бих пробвала с хомеопат!

За прохождането - Бабълка, много готино! Ние още се клатим особено назад и не е стабилен! Изправя се на някоя мебел и незнае после какво Започва да се сърди и да вика! Иначе за ръце ходи, с проходилката също. Понякога се прехвърля от стола на копютъра на бюрото, че са на близко разстояние, но това е всичко. Тъй като изживях голям ад с Лора, докато проходи, си бях обещала, че второто няма да го юркам да прохожда и сега, макар че ми се ще и моето да щапурка, непрекъснато си напомням за спомена с Лора!

Общи условия

Активация на акаунт