Отговори
# 15
  • София
Цвети, моите са веднъж с ориз, веднъж с картофи. Другите зеленчуци се менят, но тези са постоянни. Третият вариант е леща.
Мецанка, и аз съм на това мнение за супата. За това предпочитам същите зеленчуци да ги направя на гъста манджа и да му дам сухар. Та, Смин, и аз не съм давала никога супа.
-за домакинството-аз и преди да родя домакинствах, колкото да не е без хич-винаги другите неща-работа, учене, почивка, време с мъжа ми, време за мен самата са били по-важни. При мен май домакинстването е на последно място, изобщо не ми е приоритет. Иначе минавам с прахосмукачката, а Давид се държи за нея и крачи /като играчката на Фишър Прайс Wink/
-за съпружеските ласки- Laughing-изчакваме Давид да заспи. Ние живеем в тристаен, но в другите стаи са свекърите и зълвата с племенницата, затова си ползваме нашата стая и банята Party
Наблягаме на позите извън спалнята, че тя пък е на 100години и много скърца....абе, шоу и половина!
Вени, на Давид поне около 2-3 пъти седмично му се случва да спи по 1 час веднъж през деня и това е!

# 16
Супа съм давала и преди основното по около 50 гр. без сухар и вместо основно със сухар. Напоследък винаги добавям месо или извара или сирене. Вярно е, че трудно се дава и 1/3 отива в лигавника, но много се харесва. Но не всеки ден давам супа.

Картоф и морков има не винаги - редувам с ориз или ако няма и картоф и ориз - слагам сухар.  chef

Домакинстването не ми се говори...  Tired Почивка!? Какво беше това!? Докато я кърмех интензивно - тогава и аз почивах, но сега и това намаля.

Ласките ... Представете си ги в една обща стая с две деца... Мисия почти невъзможна. Rolling Eyes

Мултисаностол - на Пепи давам от бебе всяка пролет и есен, но точно апетита не съм забелязала, да усилва. Според нашият педиатър - нямало такова нещо, дето усилвало апетита. Thinking

# 17
Чаенаbouquet  bouquet  bouquet

Мецанче, страхотна си! Wink

Аз от няколко дни, т.е 3 дена записах Пресил на кухня.Естествено, харесва му, не съм имала процес на адаптация от негова страна.

Разбира се, не давам всичко-рибата, кремчетата ще ги включа евентуално след годинката, най-рано.Телешкото също избягвам още.

Но на обед му предлагам задължително двете-и супата, и второто.Иначе не би му стигнало Rolling EyesСупа яде за сефте сега, много е рядка, наистина трудно се дава, но почти нищо не се губи, лапа си човекът.

Та в тоя ред на мисли, съгласна съм с нехранителните свойства на голата супа със сухар.

Домакинстването...гледам да не изтървам нишката, за да не ми се струпва на главата много.А и съм от вманиачените сякаш Blush
Някак съм се мобилизирала, сутрин след като стане Пресил изчиствам прахосмукачка, бърсане на под, гладя.Той все още спи 2 пъти на ден, та все по време на единият сън мога да си почивам, друг е въпроса дали винаги го правя.

Ласките... не мога да се оплача от липса на място, в отделни стаи сме, а имаме и хол на разположение.

# 18
Добър вечер, дами и прошавайте Hug

Честито на днешните и вчерашните месечничета и на другите с повод Heart Eyes

Нещо изобщо не ми е ясно това хранене, засега караме следобед на каши, а след като се прибера от работа на кърма + нещо подходящо от нашата храна докато вечеряме. По нататък ще видим.

За поддържането на домакинството - изненадвам се от себе си.
Превърнала съм се в майка си. Вече и телевизия не гледам, постоянно нещо правя.
Преди като започнех да чистя и се депресирах, ставах нервна, а сега не че ми е приятно, но го правя механично. А и когато всеки ден имам чужд човек в къщата, не мога да я оставя в неприличен вид.
Виж за мен време не остава Embarassed
По въпрос номер 2 - спим със Симона, но пък имаме други стаи - маса, диван, бюро. Проблема че, нещо понякога трудно привключвам от бибанене към другите дейности.

# 19
  • софия
добра вечер на всички будни! Hug
ние също сме записани на кухня от няколко дена....аз давам всичко....без десерта...супа+второ колкото изяде...после каша ако поиска....ако е останало нещо недоядено яде го и за вечеря Laughing
Аничка ние чистим заедно с дребната...с прахосмукачката всеки ден....скоро ще я пробвам да я сложа да я яхне и така да я дърпам и нея Wink
а за ласките.....същата работа като Цвети

# 20
missZ взимаме всеки ден кухня вкл. събота и неделя-храната е чудесна Peace

Аааа, незнаех че има кухня и на уикенда, а ти от къде взимаш?

# 21
Уф, и аз давам супата за вечеря със сухар, но мисля че определено не я наяжда. И сега се чудя - какво да дам за вечеря?Сега пробвах с бананова каша - да видим... Иначе през нощта изпива около 300 мл. кисело мляко с бисквита. От няколкот дни  и Ева не спи след 16.30, а направо в 20.00. И да ви кажа честно - така ме устройва повече, че иначе какво беше това чудо до сега - 21.00-22.00 часа заспиване.Та дано някой сподели какво ще е подходящо да дам за вечеря?!?

# 22
И да ви кажа честно - така ме устройва повече, че иначе какво беше това чудо до сега - 21.00-22.00 часа заспиване.

Развесели ме от сърце Laughing Независимо как и по колко е спал през деня вечер винаги заспива след 22.30 - ако случайно заспи в 20 - то е за не повече от половин час ooooh!

# 23
МиссЗ, менюто на Ники е следното:

6,30 кисело мляко със захар
10,00 попара от сухар със сирене, бучка краве масло и захар+плодово пюре или пресен плод
13,30 осн.ядене от кухнята
17,00 десерта от кухнята + плод
19,30 супа

Мецанка, много трудно смогвам с домакинството все между другото и все ми се струва че не е достатъчно издомакинствано вкъщи. Обикновено за по-основно чистене пращам таткото на разходка с двете дяца пък аз чистя, чиниите ги мия вечер, пера и простирам също тогава. За ласките - ние също сме в отделни стаи. Каката от малка си спинка много дълбоко, за разлика от Ники и поне досега не сме имали проблеми.

# 24
  • София

я сега аз да питам, само аз ли не давам супа  newsm78 давах 2-3 пъти преди обедното пюре по 30-50 мл, но и при нас е голямо мърдане и е много трудно Rolling Eyes
И моите опити да давам супа са толкова  Confused чак почна да ме гризе съвестта, че не давам супа  Mr. Green Нооо днес направих върховна супа - вода, зехтин, морков и грах  Mr. Green това по-точно би могло да се нарече разредител, защото избацах един страхотен обяд от елда и картоф, който стана с консистенцията на глина. На мен не ми е проблем да го храня с топчета от горепосочените съставки, но баба му щеше да се втрещи тааа  Rolling Eyes сдьелах една т.нар. супа  Mr. Green

Домакинстване - нещо в мозъка ми е прещракало, имам толкова по-полезни и приятни дейности за вършене, обаче ако не съм изчистила се самопобърквам. Засега го отдавам на липсата на друга физическа дейност, а именно такава ми се отразява най-добре на психиката. Хвърлила съм око на тавана в кухнята, а в мазето имало кутия латекс.....

Ласки -  Shocked Ако дойде Второто пришествие да знаете от мен ще да е!  Mr. Green След отчитането ми тук, да не мислите, че някой ме чака буден  Confused Mr. Green

# 25
Добро утро! Hug
Усмихнат ден и успешна седмица! Hug

# 26
  • София
Добро и от нас!

Момичета, кремчетата в нашата кухня са с АМ - питала съм специално, така че питайте - може и при вас да е така и няма страшно да ги давате!

Значи за спането - всеобща тенденция е - явно преминават към един път дневно спане!

# 27
  • София
Значи за спането - всеобща тенденция е - явно преминават към един път дневно спане![/color]
Шшшшшшт, недумай така  Praynig Шефчо от 4 дена прави такива опити, като започна да спи до по-късно, нооо днес ще пробвам да си върна стария режим с 2 спанета през деня.

Добро утро  Hug Смин, едно по-черно кайвенце за мен, молим  Mr. Green

# 28
Добро утро!!!
Успешна седмица на всички!!!
Станала съм в 6 часа тази сутрин  Shocked да мога да наглася Люси за ясла, да направя закуска, да се изкъпя и наглася и сега заминавам на работа!
Жената, която ще гледа Йо е тук, обаче аз много се притеснявам! Миналата седмица идва да го гледа за по 1-2 часа, докато спи, а през останалото време сестра ми, но сега ще е цял ден с  него, а той дали ще е спокоен! Дано да се оправят!
За чистенето - ами тази сутрин в 6 и нещо минах с прахосмукачка и набързо забърсах праха, това го правя всеки ден. Вечер спретваме някаква бърза вечеря с мъжО, на Йо готвя през нощта, пералнята също пере нощем, а сутрин рано простирам и така - дразня се, когато не ми е чисто, а и сега жената като идва гледам къщата да е в приличен вид.
Време за ласки отделяме, когато децата заспят.
Хайде оставям ви и изчезвам да работя.
Моята супа е доста гъста, така че я смятам за достатъчно полезна.
А Мецанке, ако знаеш нещо по въпроса за вечерното хранене, моля те сподели.И двамата вечер вечерят най-късно в 7 и после изпиват по 1 чаша кисело мляко. Дали е правилно така.

# 29
Честит 11ти месец на Магиbouquet
Честито и на другите принцески - Ема, Янчето и Радост    bouquet (фурорчето де остана newsm78)
Данче, за теб с любов

Менюто за днес:
закуска (още не е станал) - кърма с бананче
обяд - готово пюре на ХИПП - заешко с картофи
следобяд - елдичка с ябълка

Общи условия

Активация на акаунт