Забременели след инвитро 54

• 46 935
  • 916
  •   1
Отговори
# 540
А риба? И аз освен пилешко месо друго едвам хапвам, та гледам да ям повече риба, гъбки, сирене, кисело мляко, ядки, бобови растения (нахут, леща, киноа, боб), такива неща. Имам строги нареждания да ям протеин на всяко хранене и вече доста трудно си измислям какво да си приготвя. Крем супа от червена леща става бързо и лесно, бъркани яйца и миш-маш също доста ми се услаждат, въпреки, че са тежка храна. Другото което ям са предимно салати и плодове, особено диня.

И на мен ми казаха да ям повече протеин и по скоро пилешко, телешко и пуешко месо. Както и яйца. Препоръчаха ми и моцарела, но аз мислех че е противопоказна при бременност? Вие какво мислите

И аз така знам, че меки сирена не се консумират

# 541
А риба? И аз освен пилешко месо друго едвам хапвам, та гледам да ям повече риба, гъбки, сирене, кисело мляко, ядки, бобови растения (нахут, леща, киноа, боб), такива неща. Имам строги нареждания да ям протеин на всяко хранене и вече доста трудно си измислям какво да си приготвя. Крем супа от червена леща става бързо и лесно, бъркани яйца и миш-маш също доста ми се услаждат, въпреки, че са тежка храна. Другото което ям са предимно салати и плодове, особено диня.

И на мен ми казаха да ям повече протеин и по скоро пилешко, телешко и пуешко месо. Както и яйца. Препоръчаха ми и моцарела, но аз мислех че е противопоказна при бременност? Вие какво мислите

И аз така знам, че меки сирена не се консумират

Да, аз още от доктор Станулов и не съм яла, но на феталната ми казаха, че мога да я ям без да е минала термична обработка. Къде е истината не знам:joy:

# 542
Обръщате етикета и гледате дали е направено от пастьоризирано мляко. Ако е, ядете без да го мислите.

# 543
Обръщате етикета и гледате дали е направено от пастьоризирано мляко. Ако е, ядете без да го мислите.

Точно така, в днешно време рядко има сирена, приготвени от непастьоризирано мляко.

# 544
А да ви попитам ядете ли майонеза? Напоследък много ми се преяжда, а не смея.

# 545
Майонезата от магазина се прави с пастьоризирани яйца, и нея може да ядете. Не се препоръчва домашна майонеза, правена със сурови яйца, заради риска от заразяване със салмонела. С храните произведени в ЕС риска от хранително отравяне е много малък, но си го има.

# 546
Моцарела си похапвам, не мисля че има проблем. От месото само пилешко, риба също ям, яйца, авокадо. Много плодове, в жегите наблягам на студена диня, май от 1 месец с това се изхранвам 😀 салати ям всеки ден, таратор доста често си правя. В София слава богу се спи през нощта, през деня ако е много жега на климатик.

# 547
Моцарела си похапвам, не мисля че има проблем. От месото само пилешко, риба също ям, яйца, авокадо. Много плодове, в жегите наблягам на студена диня, май от 1 месец с това се изхранвам 😀 салати ям всеки ден, таратор доста често си правя. В София слава богу се спи през нощта, през деня ако е много жега на климатик.

А от къде намирате хубаво пилешко месо? Нали не може да се взимат домашни защото не са изследвани, кажете някой хубав магазин или месарница

# 548
За домашни не бих рискувала аз. Ако става дума за София, най-често взимаме месо от Вивенда. Чифлик ливади също имат хубаво (фермерско) месо, но май е по-скъпо. Магазинът им се намира на Римска стена. Бредас също са ок, тях съм поръчвала от Ebag, но мога да се намерят и по някои малки био магазини.

# 549
Острите болки долу вдясно или ляво сигурно са нормални, помня, че и аз ги имах, но не съм питала лекаря.
От тук чувам, че майонезата или моцарелата не били добре. Колко съм изяла досега, няма смисъл да спирам Grinning Месо не ям изобщо.

# 550
Здравейте, борбени дами ☀️ Само информативно, колко дни след положителен тест, по-точно колко дни след трансфер може да се визуализира плоден сак? ☺️

# 551
Здравейте, борбени дами ☀ Само информативно, колко дни след положителен тест, по-точно колко дни след трансфер може да се визуализира плоден сак? ☺

Мен ме извикаха 10 дни след положителния тест (общо 20 дни след ЗЕТ). Предполагам ще може при добра техника и по-рано да се визуализира.

# 552
При мен беше по същия начин - точно 3 седмици след трансфер, 10 дни след + тест.

# 553
Плоден сак при мен се видя 16 дни след ЗЕТ трансфер. Беше изключително миниатюрен. Но аз нямах търпение! Успех! 🍀

# 554
  • София
Моят трансфер беше на 19.02. т.г., на преглед за установяване бях на 11.03. и се видя пулс дори, значи 20 дни някъде след ЗЕТ.

Общи условия

Активация на акаунт