Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 18

• 48 321
  • 764
  •   1
Отговори
# 540
  • В.Търново
Имам земя в регулация, която обмислям да продам и да закупя малък апартамент на морето, евентуално с малко доплащане? Какво ще ме посъветвате? дали е подходящ момента или да чакам. Разбрах за германия, че вече са фалирали някои големи строителни компании и балона се е спукал. Това означава, че скоро ще дойде и в България. Който е по-наясно какво би ме посъветвал?

# 541
Аз лично не бих продала земя за да купя малко жилище на море, но все пак зависи от много други фактори.

Това за Германските фалити някой брокер ли ви го каза.

Крайно време е да разберете, че няма балони, има цикличност.

# 542
  • В.Търново
Тази земя нищо не мога да я направя. Нито имам 200-300 000лв за къща, нито банка ще ми отпусне толкова. Sad
За фалиралите германски фирми не е тайна и не е от сега. кризата в Германия се засилва. Имаме и познати , които живеят там. Отделно има много информация и коментари за това.
https://www.bloombergtv.bg/a/19-svetat-e-biznes/128817-broyat-na … a-minalata-godina
https://151.bg/article/stroitelyat-sky-tower-germaniya-obyavi-falit/

# 543
дали е подходящ момента или да чакам. Разбрах за германия, че вече са фалирали някои големи строителни компании и балона се е спукал. Това означава, че скоро ще дойде и в България.

Както писах в предна тема "Това е въпрос за един милион" едва ли някой знае отговора.

Едно, че цените са много високи и не са по моя джоб, но вече и да паднат малко пак няма да мога да си взема, нямам ясна престава за бъдещето си, защото работя в немска фирма и се въртят едни слухове за икономиката на Германия, не знам колко са верни, но ако се обърка нещо имам чувството, че немците първо нас ще разкарат и аз ще увехна.

И моята е в чужда фирма при тях поне няма никаква индикация, че нещата не са добре но обобщено казано малко не се чувстваме Ок да кажем както преди 6 месеца се чувствахме.

Но имам познати увехнаха и то на хубави позиции, където не вярвах да ги пипнат и то не в немски фирми.

И последно, всичко написано е мое лично мнение и не го вземайте като съвет но аз не вярвам Германия да се прецака толкова много с икономиката си, не са прости хора, знаят какво правят, може нещо моментно да е и да се възстановят много бързо без, кой знае последици.

# 544
Не виждам връзка между немската криза със вашия казус. Ако замените  парцела с малко жилище, дали ще го направите сега в пика на пазара (ще продадете скъпо и ще купите скъпо) или на по късне етап, когато и у нас може да има евентуален застой при неджижимите имоти (ще продадете парцела по трудно, но пък ще купите хипотетично по евтино).

Това, като нямаме детайли на земята, каква цена може да и се взме, какви инвестиционни възможности и т.н.
Във Варна, не е много добър момента за закупуване на малък апартамент, 200К ерво за хубав двустаен. Grin Иначе, ако не държите на града, жилища на морето се намират.

# 545
Аз виждам връзка, защото Германия е основният ни търговски партньор. В момента тече деиндустриализацията ѝ, фирмите се изнасят към Америка и Азия. Знаем, че индустриализираните държави са с водещите икономики.

# 546
Как така някои хора не разбирате връзката, дори и след като ви я обяснят? Изумен съм.
Не знам какво ще стане сцените по морето, но връзка определено има и хората имат право дасе притесняват за работата си. Ето вчера се писа за затваряне на японска фабрика в Мездра, поради същата причина както и в Германия ги затварят - скъп труд и скъпа енергетика. Местят се в по-малко евроатлантически държави.
Суийт - ако си в кауфланд/лидл не би следвало да имаш притеснения. Но в други фирми свързани с ИТ или индустрия, положението не е розово.
По темата - вероятно цената на нивите също ще падне, ако паднат цените на имотите. Трябваше да продавате 22/23 когато бяха адски надути нивите. Ако нямате рента, продавайте, ако имате рента, не продавайте.

# 547
И нивите падат, така като чувам от колеги, които разчитат на рента.

# 548
Скрит текст:
Как така някои хора не разбирате връзката, дори и след като ви я обяснят? Изумен съм.
Не знам какво ще стане сцените по морето, но връзка определено има и хората имат право дасе притесняват за работата си. Ето вчера се писа за затваряне на японска фабрика в Мездра, поради същата причина както и в Германия ги затварят - скъп труд и скъпа енергетика. Местят се в по-малко евроатлантически държави.
Суийт - ако си в кауфланд/лидл не би следвало да имаш притеснения. Но в други фирми свързани с ИТ или индустрия, положението не е розово.
По темата - вероятно цената на нивите също ще падне, ако паднат цените на имотите. Трябваше да продавате 22/23 когато бяха адски надути нивите.
Ако нямате рента, продавайте, ако имате рента, не продавайте.
Каква рента, тя земята им е в регулация. Щом обмислят да я продават едвали пада голяма рента. Joy

Аз земя по други причини не бих продала, но това е в страни от въпроса за покупка на морско апартаментче.

Относно колапса на светочните икономики, да така е, живея в страната със най силна икономика в света наясно съм на къде отиват нещата. И не са никак розови, само че тук обсъждаме друго, дали да се купи сега малък апартамнет до море, или да се изчака "балона" да се спука.

# 549
  • В.Търново
Моята земя не е нива, а парцел с УПИ . Може да се строи, в населено място е, село на 3км до Велико Търново и местата там са апетитни за доста платежоспособни хора.

So Lucky* , точно това ме интересува, ако сега продам, докато държи висока цена и изчакам да паднат цената на жилищата, дали е рисковано или веднага да купувам някакво жилище по морето.

Последна редакция: нд, 15 сеп 2024, 19:18 от Русалка_1

# 550
ако сега продам, докато държи висока цена и изчакам да паднат цената на жилищата, дали е рисковано или веднага да купувам някакво жилище по морето.

И ние се опитваме да обясним, че никой не знае на къде ще задуха вятъра Wink

# 551
Моята земя не е нива, а парцел с УПИ . Може да се строи, в населено място е, село на 3км до Велико Търново и местата там са апетитни за доста платежоспособни хора.

So Lucky* , точно това ме интересува, ако сега продам, докато държи висока цена и изчакам да паднат цената на жилищата, дали е рисковано или веднага да купувам някакво жилище по морето.
Русалка това което се опитваш да направиш не е за теб! Това е все едно да питаш да купя ли сега долари и като падне еврото заради Германската икономика да ги продам. Това е за търговци с опит и информация. Моят съвет е когато продадеш веднага да купиш и тогава цените не те вълнуват толкова много.

# 552
  • В.Търново
Добре. Благодаря много! Така ще направя. Simple Smile

# 553
И аз те съветвам да не се влияеш от немската икономика, Сатурн и Уран.
Всеми макс от земята и имай набелязани имоти за сделка веднага.

# 554
Да де, но тя иска да продаде УПИто скъпо и да купи апартамента евтино. Simple Smile Типично за българина.

Общи условия

Активация на акаунт