Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 18

• 48 260
  • 764
  •   1
Отговори
# 690
И аз преди осем години си платих 200 лева ток и вода. Служебно е начислявано, но е потребявано повече.

# 691
  • при Arctic Monkeys
Не съм платила,  доказах, че не живея там, всичко е на тапи и водата е спряна откакто съм купила имота. Извод-викайте при сделка инкасатор, който да засече водомера и да изравни потреблението, което е на стария собственик, за което да се направи приемо-предивателен протокол. Това че на сайта по клиентския номер не излиза задължение, не означава, че такова няма.

Последна редакция: сб, 12 окт 2024, 15:37 от karmacoma

# 692
Запознат ли е някой с историята и проблемите на сграда Фрея във Възраждане 1? Изглежда че има някакво голямо забавяне на строежа.Руди кей са брокерите.

# 693
Вчера моя колежка ми каза, че брат ѝ искал да продава апартамент и казал на брокера,че иска  115. Брокерката му казала : ти луд ли си , за този апартамент най-малко 130.
Продали са го за 130 в крайна сметка .

# 694
Здравейте. Някой има ли престава в момента колко време се чака за поставяне на електромери на новопостроени сгради? Сграда получи разрешение за експлоатация преди месец и са подали документите веднага към енегото, та се чудя колко време ще чакаме за електромери? Дали има някакъв законов срок? За район Виница става въпрос, ако има значение. Благодаря
Знам за сграда във Виница, която беше готова преди година някъде и още са на времянка с промишлен ток, защото няма мощност в района. Но това не пречи на няколко семейства да се нанесат.

# 695
Здравейте. Някой има ли престава в момента колко време се чака за поставяне на електромери на новопостроени сгради? Сграда получи разрешение за експлоатация преди месец и са подали документите веднага към енегото, та се чудя колко време ще чакаме за електромери? Дали има някакъв законов срок? За район Виница става въпрос, ако има значение. Благодаря
Знам за сграда във Виница, която беше готова преди година някъде и още са на времянка с промишлен ток, защото няма мощност в района. Но това не пречи на няколко семейства да се нанесат.

Е ти ме уби, честно 😂😂 Аз се надявах до Коледа да съм се нанесла.

# 696
Едното не изключва другото. Говори със строителя за неотложност и се нанасяш преди коледа. Неприятното е, че година-две ще се чувстваш, че живееш на строителна площадка,защото всеки съсед по различно време ще започне с ремонтите. Освен многото шум, ще има мръсотия, претоварен асансьор с материали, наводняване от съседа отгоре, паркиране на чужди паркоместа, неспазване на тихите часове и все в тоя ред на мисли.

# 697

Карина,  заявката за мощност става още преди започване на строежа, този случай е единичен. При теб сигурно мощността вече е резервирана и се знае към кой траф ще се присъедините. Срока е 3 месеца, за съжаление във Варна Енергопро бавят до последно, че и малко отгоре. Тоест 3-4 месеца от заявката за обособяване на индивидуални партиди.

# 698
[/quote]

Ние се нанесохме веднага след  издаване на разрешителното за ползване, бяхме си на времянка около три месеца и половина. И не само ние, кой прави ремонти, кой се нанася, кой прави огледи ......, но имахме достъп. За София съм чела, че пускат на Акт 15 още да си правят ремонтите и дори правят компромиси и разрешават да се нанесат да живеят преди Акт 16. Всичко зависи от предприемача/ строителя и е по договаряне. Но наистина е строителна площадка и мизерия, да не говоря за майсторите, с които се разминавахме месеци наред.

# 699
Влизам набързо да изразя изумление относно наглостта на бг брокерите. При сделката ми пролетта се опитах да поискам все пак последните сметки на апартамента да се погасят. Брокерът от Варна Естейт г-н Робърт Христов ми рече, ти луда ли си, изобщо не го споменавай, няма да се излагаме тука за 40 лв. вода. След което по-късно се оказа, че от 10 години там инкасатор не е влизал и има натрупани 300 кубика вода. Оправих се някак, но ситуацията беше доста неприятна…Викайте си инкасатора при сделки и си правете приемо-предавателен протокол…същия ме обяви отново за луда, понеже си изисках официално удостоверение за тежести и заявих, че няма да купя без такова. Иначе комисионната си я прибра…

Брокерът не е фактор, за да казва кое е важно и кое не. Бърза да си вземе комисиона

# 700
  • Варна
Една година бавиха мой имот почти, в центъра на Виница. Голяма простотия и всичко идва от ЕнергоПро, чувал съм всякакъв фолклор що се отнася за тях и техните практики.

# 701
За шума и мръсотията съм наясно. Просто се надявам преди да стане много студено да се преместя , че съм с малко дете и в края на годината се връщам на работа. Днес се обадиха, че в петък ще трябва да осигурим достъп до водомерите. Намекнах, че се надявам и с тока да стане толкова бързо, отговориха ми,че и те се надяват 😂😂 Дано имам късмет.

Последна редакция: пн, 14 окт 2024, 20:15 от Karina-88

# 702
  • Варна
Карина дано ви се получат нещата. Енергопро са гадняри. Е, колеги обсъждащи как се движат нещата при имотите, падат ли цените? Пука ли се балона?

# 703
  • Варна
Нищо не пада Пенко. Аз спрях да гледам даже обяви вече. Мисля, че на тоя етап не ми е по силите вече.

# 704
Моя апартамент във Фемили Гардън си има ток партида, вода партида, след акт 16. За това не сме чакали...

Какви времянки, какви 6 месеца...връщате ме в началото на века.

Общи условия

Активация на акаунт