Обсъждане на имотни обяви - 35

• 42 536
  • 796
  •   1
Отговори
# 195
При положение, че бих правил интериорен ремонт, не виждам какъв е проблема да добавя кабели за умна къща и подово. Не знам какви биха били тези по-модерни материали. Със сигурност има, но не мисля, че разликата е значителна. Къщата си има изолация, измазана е. Единственото НЕмодерно нещо, което не може да се оправи са чупките и разпределението.

# 196
Например, не е известно каква изолация има откъм земята. Със сигурност не е и пробвано да се премахнат всякакви термомостове при строителството. Външната изолация със сигурност не е 20 см или поне 15. На юг бих сложила големи витрини с Ка стъклопакети с голяма ширина и 7 камерен профил, TPS кант, които да пускат топлина зимата. Задължително ще сложа рекуператор и ще направя отопление и охлаждане с канален климатик, някои предпочитат с термопомпа. Разпределението и то като не е съвременно по моите разбирания - баня и дрешник към главната спалня, ниши за дрешници на другите спални, поне още 2 бани, перално помещение, килер към кухнята и т.н. Така трябва да изглежда за мен къща за над 1 млн.лв.

Аз конкретно тези съвременни тенденции визирам. Разбира се, Вие имате някакви други критерии и нещата, които аз съм се стремила да постигна в моя строеж, не са от значение за Вас и можете и без тях до колкото разбирам.

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 16:49 от drago_2008

# 197
Отоплението на къща е най-тънкият момент, вероятно и най-техничарският.
За 20 години наистина има доста нови решения за отопление.
Разпределението вече е въпрос на нужди и вкус, но поне още 1 баня на 2 етаж си е нужна за семейство.

# 198
Външната изолация със сигурност не е 20 см или поне 15. На юг бих сложила големи витрини с Ка стъклопакети с голяма ширина и 7 камерен профил, TPS кант, които да пускат топлина зимата. Задължително ще сложа рекуператор и ще направя отопление и охлаждане с канален климатик, някои предпочитат с термопомпа.
Да дадеш 50 бона, за да свалиш сметката за отопление от 400 на 200 лева месечно - безценно!

# 199
Външната изолация със сигурност не е 20 см или поне 15. На юг бих сложила големи витрини с Ка стъклопакети с голяма ширина и 7 камерен профил, TPS кант, които да пускат топлина зимата. Задължително ще сложа рекуператор и ще направя отопление и охлаждане с канален климатик, някои предпочитат с термопомпа.
Да дадеш 50 бона, за да свалиш сметката за отопление от 400 на 200 лева месечно - безценно!
Какъв е този канален климатик за 50000 лева да ме светнеш?

# 200
Даже мисля няма да ти стигнат, за да смениш изолацията на такава къща с по-дебела, да смениш дограмите, да къртиш вътре за да слагаш канали за каналните климатици и рекуператори, плюс самите уреди после.
И колко ще спестиш от месечната сметка за отопление, която на всичко отгоре е само 4-5 месеца в годината, а не 12?

Това има смисъл само ако се строи наново - а като купуваш готова къща, по-изгодно е да я запазиш каквато си е (освен ако нещата, които ще подменяш, не са и без това за ремонт).

# 201
Повечето хора слагат 10см изолация. Рядно съм чул за по-дебела, а и тя намаля дишането на сградата. За дограмата и дренаж/изолация/обратен насип съм съгласен, но не е голяма драма. Иначе климатици, подово може да се сложи при ремонт. Промяна на разпределение също е възможна. Килер към кухнята си има. Единствено не може да се променят чупките на сградата.

# 202
Даже мисля няма да ти стигнат, за да смениш изолацията на такава къща с по-дебела, да смениш дограмите, да къртиш вътре за да слагаш канали за каналните климатици и рекуператори, плюс самите уреди после.
И колко ще спестиш от месечната сметка за отопление, която на всичко отгоре е само 4-5 месеца в годината, а не 12?

Това има смисъл само ако се строи наново - а като купуваш готова къща, по-изгодно е да я запазиш каквато си е (освен ако нещата, които ще подменяш, не са и без това за ремонт).

Нищо няма да сменям. Прочети дискусията назад, защото говорим за различни неща. Аз за нова къща при бюджет над 1 млн. и защо я предпочитам пред тази от обявата, ти пишеш за реновации, с каквито за мен нехси струва да се занимава човек хич. Никога резултатът от ремонт на парче не е като цялостно решение взето на етап проект още.

armianov, не съм се хванала никого да убеждавам. Аз не съм съгласна с тези аргументи. Посочих спрямо питането Ви конкретни параметри в строителството на къщата, които не са ОК за мен при тази цена, че и да къртя....  Ние с нашите пари сме си направила избора старо да кърпим или ново да строим и какви стандарти да гоним, за да ни е комфортно на нас. Вие явно сте си решил още преди да питате тук. Пожелавам Ви успех Simple Smile !

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 19:22 от drago_2008

# 203
А. обявата въобще актуална ли е? Няма я в имот бг, пусната е от 2 различни агенции на 2 различни места. Кандидат-купувача поне да провери дали е актуална, че иначе жалко за дискусията тук. Мен ме изумява подхода и нагласата му за смъкване на цената с цели 25% и това още преди да е направен оглед. Обадихте ли се поне, бяхте ли на оглед, пък после смъквайте цената колкото решите.

# 204
  • София
Всички обяви, които коментираме тук, са валидни. А уж сделките второто тримесечие са нагоре Confused
Къде сбъркахме Grinning

# 205
Драго, съгласен съм с теб, но след като няма парцел на който да строя трябва да направя компромис или с локацията или с къщата или да чакам нещо да излезе. Тогава идва въпроса и за цената. Ето ти ми казваш, че не си заслужава и цената е безумна, за това което получава човек. В същото време набабадетето се възмущава как смея да искам да смъкна цената с 25%. Ами то ако не си заслужава да платя 450к и да направя ремонт, защо са лепнали още по-голяма цена? Пазара явно е супер неточен щом има такива огромни разминавания. Именно заради това пуснах тук въпрос, за да получа разни мнения. Иначе обявата е валидна.

# 206
Вероятно има причина цената да е такава каквато е, въпреки недостатъците на имота... за всеки влак си има пътници. Просто се поставих на мястото на продавача, който получава предложение с 25% надолу, пишете после дали сте успели да го договорите, обзалагам се че не. Ако наистина държите на локацията и бюджета не е проблем за вас, това е вашият имот.

# 207
Здравейте,
Някой има ли наблюдения за този строител и сграда? Първата им в младост има акт 16, но тази няма. Инвеститор е сохо интернешънъл.
https://pachogroup.bg/project/mladost-rezidens-2/
Благодаря!

# 208
Набабадетето всички знаем, че твоите пръсти са широки и ще платиш колкото ти поискат. Човека си е направил сметка и има цел. Аз не виждам нищо лошо в това. Ако плати исканата цена и вложи още 100+ евра къщата (която между другото не изглежда 320кв, а доста по-малко) ще излезе златна. А това е ГБ за бога. Втората обява е от края на май. Това значи, че обявата виси вече почти 2.5 месеца. Ако цената беше адекватна, щеше да се продаде за толкова време. Вероятно продавача спекулира и не бърза както са масата оферти на пазара.

# 209
Здравейте,
Някой има ли наблюдения за този строител и сграда? Първата им в младост има акт 16, но тази няма. Инвеститор е сохо интернешънъл.
https://pachogroup.bg/project/mladost-rezidens-2/
Благодаря!

Некачествено строителство и некоректна фирма. В момента хора от първия Резиденс съдят строителя заради течове и други проблеми. Като цяло, щом някой е решил, че е добра идеята да си кръсти фирмата Пачо Груп….бягай надалеч.

Общи условия

Активация на акаунт