Бързи въпроси и отговори деца -7

• 27 447
  • 747
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Преходни гащи никога не е ползвал. Директно по боксерки беше. Само първата седмица имаше 2-3 инцидента и до там (2г3м беше).
Гърне ползва до пролетта сега, направо беше пристрастен към него. Изнервих се толкова голямо дете да ползва още гърне (3г6м) и го махнах от нас. Почна да си ползва само тоалетната веднага. Приставката за тоалетна при нас не беше приета. Сядал е общо 10 пъти. Имаме и седалка с вградена малка седалка, също не я хареса и не иска да я ползва, а е супер удобно според мен.

# 226
Детенцето ни е лепнали някакъв летен вирус с температура и диария. Давам Адирекс, пийва течности и хапва предимно ориз, сухари, солетки и варен картоф и банан също дадох вчера.
Сещате ли се за някакво чайче, например, или друго, което може да подпомогне да се оправи стомахчето. Шипка май помагаше.
Чай от джоджен или мента.

# 227
Детенцето ни е лепнали някакъв летен вирус с температура и диария. Давам Адирекс, пийва течности и хапва предимно ориз, сухари, солетки и варен картоф и банан също дадох вчера.
Сещате ли се за някакво чайче, например, или друго, което може да подпомогне да се оправи стомахчето. Шипка май помагаше.

Компот от дренки и чай от камшик.

# 228
+1 за компота от дренки. Също чай от кората на нар. Последния път в аптеката ми препоръчаха едни прахчета Ленодиар, още след втория прием имаше ефект.

# 229
От прахчетата най-добре се отразяват Рекомфорт, една приятелка ми ги препоръча и винаги имаме у дома. Ентерол също. Но аз обикновено също залагам на диета и "бабешки" методи, ако не е много лошо положението. Там оризова вода и още 100 неща - народната медицина е много богата на решения за дрисък.

# 230
За корема чай от ябълки ( със семките). После прецеждате и пие. Пектинът е полезен за корема. Личната го беше препоръчала като детето беше със стомашен вирус.

# 231
Здравейте мами.
Днес на  малкия повече пъпчици се появиха .
Шарка е.
Какво правите във такъв случай.
Баня и всичко като цяло.
Моля да споделите.
За първи път кара шарка.

# 232
А потвърди ли го лекар?
Каква шарка, че те не са една и две?

# 233
Варицела най-вероятно. Големият ми син я изкара на 2,5г. Мазах го само с псилобалсам, но той не е вдигал температура. Зарази се от баща си, на него му бяха предписали да се маже с ментолов спирт, но той е за деца над 6г. И при варицела е добре да се избягва Нурофен, доколкото помня. За 3-4 дни избиват всички пъпки и започват да завяхват. След като всички пъпки завяхнат - около 10 дни, не е заразен вече. Принципно се кара веднъж.

# 234
Варицела най-вероятно. Големият ми син я изкара на 2,5г. Мазах го само с псилобалсам, но той не е вдигал температура. Зарази се от баща си, на него му бяха предписали да се маже с ментолов спирт, но той е за деца над 6г. И при варицела е добре да се избягва Нурофен, доколкото помня. За 3-4 дни избиват всички пъпки и започват да завяхват. След като всички пъпки завяхнат - около 10 дни, не е заразен вече. Принципно се кара веднъж.
[/qu
По цялото лице има пъпчици ситни.
От днес по цялото тяло включително и по кръцетата има.
Ето такива пъпки
Педиатъра му е следобед на работа но и на него пуснах тази снимка.

# 235
Доста са, но на мен не ми приличат на Варицела.

# 236
Доста са, но на мен не ми приличат на Варицела.

Утре сутринта ще отидем до цибалаб да пуснем изследване за варицела да видим дали е тя.
Аз за това питам тук дали на някоя мама детенцето е било със същите пъпки.

# 237
  • София
И на мен не ми прилича никак на шарка. Племенницата и племенникът ми изкараха преди 2м и изглеждаха съвсем различно пъпките. Температура имаха 1-2 дни около 38 градуса.

Иначе ако педиатърката все пак каже шарка - има пудри за облекчаване на сърбеж (не знам как точно се водят), избягва се сладко (засилва сърбежа) и не се къпят, търкат, чешат, пукат пъпките.

# 238
И на мен не ми прилича никак на шарка. Племенницата и племенникът ми изкараха преди 2м и изглеждаха съвсем различно пъпките. Температура имаха 1-2 дни около 38 градуса.

Иначе ако педиатърката все пак каже шарка - има пудри за облекчаване на сърбеж (не знам как точно се водят), избягва се сладко (засилва сърбежа) и не се къпят, търкат, чешат, пукат пъпките.
Ами ние на 23 ти първо 38.5
През нощта 38.9
 Вчера сутринта 39 .5 градуса температура имаше .
Пъпки такива ситни от вчера започнаха да се появяват.
Като днес много се появиха по цялото лице.
По гърба ,ръче,крака от пред телцето и гръбчето.
Даже виждам и та дупето и около пишлето има от тях.
От вчера сутринта как беше вдигнал температура не е вдигал.
Даже се храни това което обича да яде.
Виждам, че е жизнен. Даже във момента гледа детски.

# 239
Прилича ми на розеола на мен. Същият обрив имаше моето дете, даже помислих, че е алергия в началото. Трудно се диагностицира по принцип. Шестата болест я водят. Протича с 3 дни висока температура, после обрив и това е. Леко минава.

Общи условия

Активация на акаунт