Бързи въпроси и отговори деца -7

• 25 831
  • 747
  •   1
Отговори
# 735
Децата ви ползвали ли са детските Ел. Четки за зъби на Нордикс? Сега са намалени и се чудя дали са хубави и дали са подходящи за дете на 1г7м.

Аз взех преди месец на моята щерка такава. Другата седмица става на 2. Харесва и да си я позлва и покупката се оказа сполучлива. Преди това много си играеше с моята ел. четка, та беше радост, че вече си има нейна.

# 736
  • София/Севлиево
Момичета,има ли и други деца като моето-напълно осъзнато отказва да ходи по голяма нужда.Ходихме на лекар(единствено гастро остана,минахме през педиатър,ехограф и уролог) и не се вижда да има проблем,но той отказва да ходи по голяма нужда.В същото време плаче че го боли.Няма запек (в четвъртък някак си се излъга да отиде, докато бяхме в болницата,после и вкъщи и успях да видя съдържимото, което си беше напълно нормално).
Давам му фибри хуск, колкото е разрешено за възрастта,кефир,пробиотик,плодове и зеленчуци,пие достатъчно вода,с малката нужда няма проблем,дори нощем се събужда и си я върши,но с голямата се видях в чудо.Преди четвъртък се изходи в неделя и то след като му поставих свещичка Бизакодил, защото преди това 5-6 дни не бе ходил.А преди това беше болен и имаше разстройство...Преди него нещата се случваха през ден-два,пак го водих на лекар и не бе открит проблем.Вече не знам какво да го правя...

# 737
Такъв случай съм виждала при дете на +3г  на което махаха памперса.
Намерете момент в който да ми е уютно да ака с нещо което да го разсейва.
Аз съм много цербер с екраните, но може в този случай да помогне. Някое филмче, което харесва.
Не съм чувала за магическо решение, но го надрастват.

# 738
  • София/Севлиево
А,да,и след махането на памперса имаше такъв период от около 10 дни.Не помагат екраните (имаме си една любима песен за гърнето,но не върши работа),нито масажи,нито каквото и да е разсейване...

# 739
Не е задължително да е на 3+ детето. Но и за мен се дължи на закъсняло махане на памперса, когато вече детето си е изградило някакъв ритуал за акането и все едно го е страх да ака, като го сложим на гърне и му го “отнемем”. Моето беше на 2г3м когато махнах памперса, преди това когато акаше се скриваше някъде и като е готов идваше да го сменя. За пишкането се научи за ден, но с акането беше кошмар. Стискаше се, плачеше по цял ден хленчеше и не си намираше място и така докато не се изпусне, но явно с изпускането не се облекчаваше до край и след малко пак започваше. Този ад продължи един месец, последния път, в който се изака в гащите за пръв път, след махането на памперса, го видях да се напъва. На следващия ден сам поиска в гърнето, бяхме опитали всичко, детски, бонбони, играчки, нищо не помагаше. Аз не позволявах да има и ден без изхождане, макар и малко. Ако до следобед не беше акал, давах сироп лактулоза.

# 740
За мен няма общо с панперска. При моето на 5 години от близо две години е така. Посетихме лекари и т.н нищо не помага. Ака му се и се стиска.

# 741
Моля за препоръки - кои са любимите ви настолни игри?

Дъщеря ми е на 3 години и 7 месеца. Вече малко са й/ни омръзнали наличните - комбинация от това, че й идват простички и това, че вече сме ги играли до припадък. 

За възраст 2+ препоръчвам:
Orchard toys Shopping list
Orchard toys Farm lotto
Orchard toys Post office
Orchard toys Smelly Wellies
Nathan Les Petites Souris
Jeco Little collect

Благодаря предварително!

# 742
Моля за препоръки - кои са любимите ви настолни игри?

Дъщеря ми е на 3 години и 7 месеца. Вече малко са й/ни омръзнали наличните - комбинация от това, че й идват простички и това, че вече сме ги играли до припадък. 

За възраст 2+ препоръчвам:
Orchard toys Shopping list
Orchard toys Farm lotto
Orchard toys Post office
Orchard toys Smelly Wellies
Nathan Les Petites Souris
Jeco Little collect

Благодаря предварително!

И аз се надявам на препоръки. За 3,6 г взех https://www.amazon.de/-/en/gp/aw/d/B0000TZ4XO?psc=1&ref=ppx_pop_mob_b_asin_title, но играем с две пионки. Опростих правилата, да не се чака цвете за старт и за сега има интерес.

# 743
От три години нагоре мога да препоръчам тези
Скрит текст:

# 744
Моето 5-годишно много обича да играе на мемори карти. От около година играем и е много добра. Успява да запомни картите доста добре, побеждава ме брутално.

Също обича да играем на вариации на Не се сърди човече. В първия брой на Платинената колекция на Дисни имаше един плакат с игра, в момента й е любимата, по 100 пъти я играем.
Също харесва и домино.

# 745
  • София
Има една игра на Tooky toy с ябълки и отдолу трябва 2 еднакви да се намерят. Има 10 различни варианти и може да си ги сменяш както искаш (цветове, предмети, животни и т.н.). Малкият засега само тази му е хванала окото. Иначе съм загледала за коледен подарък да му вземем не се сърди човече в детски вариант. Пробвала съм го и с Домино, но нещо не му схваща и бързо му омръзва. В Озон има доста варианти като гледах тези дни.

# 746
Little heart, втората с рибките я купих, но още не сме играли и не смеех да препоръчвам. Зарадвах се, че съм нацелила нещо добро.

Макарон, купила съм няколко с добър рейтинг от Амазон, но ги вадя една по една, когато имам отзиви и за друга, ще пиша. Има една много популярна за логическо мислене на тукашния пазар, не знам дали ще откриеш нещо подобно https://www.thimbletoys.com/en/speelgoed/kinderboeken/educatieve … ar-vriendjes-3-5- . Реално езика няма значение, играе се с 6 плочки, като може двете да се редувате. Плочките са игра са същите, но се продават разнообразни книжки към тях. Аз бях взела от 2,5 год и 3, но сина ми чак скоро прояви интерес към тях.

Мемори картите са хубави, но за по-малки деца се почва с по-малко. Сина ми не позволява да отделя част от тях и общо взето се захласва повече по картинките, омръзва му да търси съвпадение. Мисля, че още не е узрял за тях, може би трябва да купя нови и да скрия една част още в началото.

# 747
  • Terra incognita
Заповядайте в новата тема
https://m.bg-mamma.com/?topic=1705090.new#new

Общи условия

Активация на акаунт