Бързи въпроси и отговори деца -7

• 25 864
  • 747
  •   1
Отговори
# 690
Ради, опитай да се изцедиш под душа само с ръка, съвсем малко, за да облекчиш леко напрежението, но в никакъв случай много. Ще се резорбира излишната кърма.

# 691
Ох, да, болезнен просец си е, но ще попремине за 3-4дена. Ако стане непоносимо отиди на лекар.

# 692
Благодаря

# 693
Здравейте, на какво мнение сте относно противогрипните ваксини за малки деца?
Детето ми е на 2г, ходи на ясла от септември и много се чудя дали да я ваксинирам.
Аз никога не съм ваксинирана срещу грип, вероятно съм го карала, нямам идея, но за нея малко ме е страх.

# 694
Ваксинирам дъщеря ми откакто навърши 7 месеца. Първата година, в която се ваксинира детето, се слагат две пълни дози през месец. Себе си ваксинирам също всяка есен. Не е имало проблеми след ваксина, а грипът е сериозен при малките деца.

# 695
  • до най-прекрасния мъж
Не съм и няма да я ваксинирам. Нито себе си. До сега не съм се ваксинирала никога нито срещу грип, нито срещу Ковид и не мисля и да го правя. Познавам много ваксинирани, които си се заразяват и си боледуват и от грип, и от Ковид, въпреки ваксините.

# 696
И аз не се бях ваксинирала, но тази година ще го направя. Децата ще ваксинираме също. Таткото не желае да се ваксинира, та ще видим как ще мине грипният сезон дали някой ще се зарази и как ще го изкара. Стига да успеем да сложим ваксините, защото все още не сме понеже изчакваме да мине още малко време след боледуване.

# 697
  • София
Ваксината не гарантира не заразяване и не боледуване разбира се.

# 698
Да, не гарантира, по-скоро се смята, че ще мине по-леко заболяването.
Ще променя въпроса си.
От опит, децата ви карали ли са грип в яслена и градинска възраст и как протече?
Знам, че при всеки е различно, зависи от имунна система и т.н., но все пак, ако сте се сблъсквали,  как протече при вашите деца?

Ние изкарахме респираторния вирус RSV и ковид миналата зима, тримата заедно, баща и ни ги носеше от работа, тогава малката не ходеше на ясла.
Респираторния беше много гаден и протече по-тежко, но не се наложи все пак антибиотик.
Ковид мина по-леко, но малката пи антибиотик, въпреки, че смятам, че лекарката се застрахова, може би нямаше нужда, но там усложненията настъпвали бързо и на по-късен етап и не рискувахме.

# 699
Доколкото знам, ваксината се приема бвзпроблемно от деца (и възрастни). Не съм срещала никога коментари за тежки реакции.
Лично за нашето семейство решението е да не се ваксинираме. Нито грип, нито другия грип с гръцките букви в ъпгрейднатите варианти, нито други сезонни заболявания. В повечко ми идва постоянното бодене или пръскане с нещо си, извън задължителните ваксини и няколко други, за които смятам, че имат смисъл. Относно протичането, не боледуваме тежко.

# 700
  • София
Вкъщи всички (без малките) се ваксинират с противогрипните ваксини. Никой от толкова години не е направил реакция, дори без болка в ръката. Тази година мисля още да не го ваксинираме големия, но почне ли да ходи в училище по-скоро да. Нямало е и разболяли се с грип за толкова години вкъщи, но всичко е възможно. Синът ми също не е карал нито в ясла, нито в градина (засега, още е 2ра група). Покрай нас е имало заразени и им е било доста тежко, но за мен е до организъм. Някои може почти да не им се отрази, други няма да може няколко дни да станат от леглото.

Ковид имах 3 дози и чак миналото лято се разболях. Бях в начална бременност и пих само 2 пъти парацетамол. 3-4 дни лежане и спане и мина. Майка ми го изкара миналия месец и беше 1 седмица тежко и 1 седмица после малко по-поносимо. Детето не сме го ваксинирали за К, но и мисля да не го. За мен грипът по-тежко се кара.

# 701
При нас голямото по-добре избутва и грип, и ковид. Обаче дребнотоо... няколко дена се влачи с много висока температура. Тази сутрин им пръснах ваксината. Ще трябва обаче още една доза след 28 дена.

# 702
FFlower90, дъщеря ми преди близо 2 години се зарази с грип в яслата (доказан с тест). Беше на 1 г и 6 м. Бяха й изписали лекарството за грип и температуропонижавщо. Тя отказваше да пие каквото и да било, вдигаше висока температура, а ако успеех да й сложа лекарство в устата, тя го повръщаше. 3 дни висока температура, хрема, неспане. След това се подобри (въпреки че не успяваше да пие нищо). Но аз се заразих и го изкарах много зле. 2 дни не можех да стана от леглото, добре че се паднаха почивни дни, че мъжът ми да поеме детето. Псоле още семдица бях като ударен самолет. Естествено, след това и мъжът се тръшна (близо цяла седмица не можеше да се възстанови). Сега не съм слагала на детето ваксина, но себе си ваксинирах за 2ри път.

# 703
А защо не сложихте супозитории?
Много деца не понасят орални лекарства при температура...

# 704
Често се заглеждам в рекламата на витамините Марсианци под формата на мечета,но май са от 3+ възраст.
Какви подобни бихте ми препоръчали за поддържане на имунитет,защото моя често боледува

Общи условия

Активация на акаунт