Бързи въпроси и отговори деца -7

• 25 854
  • 747
  •   1
Отговори
# 705
Благодаря за споделения опит.
Моята е същата, много трудна с приема на лекарства.
FFlower90, дъщеря ми преди близо 2 години се зарази с грип в яслата (доказан с тест). Беше на 1 г и 6 м. Бяха й изписали лекарството за грип и температуропонижавщо. Тя отказваше да пие каквото и да било, вдигаше висока температура, а ако успеех да й сложа лекарство в устата, тя го повръщаше. 3 дни висока температура, хрема, неспане. След това се подобри (въпреки че не успяваше да пие нищо). Но аз се заразих и го изкарах много зле. 2 дни не можех да стана от леглото, добре че се паднаха почивни дни, че мъжът ми да поеме детето. Псоле още семдица бях като ударен самолет. Естествено, след това и мъжът се тръшна (близо цяла седмица не можеше да се възстанови). Сега не съм слагала на детето ваксина, но себе си ваксинирах за 2ри път.

# 706
Ели, противогрипно лекарство под формата на свещички няма. И моят син, тогава на година и 5 месеца отказа да го пие. Или плюеше, или го повръщаше. И как не, като то е супер горчиво.

# 707
  • София
Ради, ако може да дъвче детето и тези му вземи. Заради дъвчещата форма се водят 3+. Моят син миналата година се открехна на тях. Сега пак ги поиска. Не мисля, че има някакъв ефект особено, но му е станало като рутина сутрин преди градина да си вземе едно дъвчащо.
Разболява се по-малко и по-леко в градината, но аз го отдавам на факта, че вече ходи трета година и позакрепна самият организъм. Тайно стискам палци все така да е и занапред и да се спре тоя сопол всеки месец.

# 708
да,може да дъвче. А от кой продукт сте доволни,давала съм имунобор кидс сироп и изопронозин да вдигне имунната система ,но само след боледуване по препоръка на педи

# 709
  • до най-прекрасния мъж
Аз бях много доволна от този витамин С. За съжаление вече го няма наличен никъде.

Сега давам Дефендил, след един сопол, който влачехме цял месец. Засега удържа положението. Но тя ходи на детска градина, първа група и съответно там се сблъсква с какво ли не.

# 710
  • Поморие
Всички деца около две ли си мислят, че щом храната е в ръцете им, значи е играчка и я хвърлят на пода? Синчето на почти две, готвим го за ясла, а не мога да го науча да яде сам с ръцете си, защото докосне ли се до храна, тя полита към земята. Как ли не обяснявам, ядосвам се и не иска и не иска да се научи.🤯 Иначе като му давам хапка в устата или с лъжица/вилица, си яде.
Много трудно се научава на каквото и да е, защото още е във фазата, в която му харесва да прави каквото си иска.

# 711
Ели, противогрипно лекарство под формата на свещички няма. И моят син, тогава на година и 5 месеца отказа да го пие. Или плюеше, или го повръщаше. И как не, като то е супер горчиво.

Имах предвид за температурата.
 А за превентивно... честно казано мисля че няма нищо реално ефективно. Израстват и боледуват по малко.
Голямата ми дъщеря за 3 г ясла от 6м до 3г и 6м е боледувала... 4-5 пъти. Малката през седмица.
Голямата от 6 месечна ходише на плуване всяка събота, малката неделята беше с температура и я спряхме и от това.

Като стана на 4-5 го израстна.

# 712
Ами относително е ,може би не му се яде . Моя е на 2 ,но и преди да навърши 2 г ако е гладен и му дам нещо в ръка си го яде не го хвърля ,а дори да не му се яде го остава на маста . Храна хвърля само ако е под формата на солети ,смята го за игра
Всички деца около две ли си мислят, че щом храната е в ръцете им, значи е играчка и я хвърлят на пода? Синчето на почти две, готвим го за ясла, а не мога да го науча да яде сам с ръцете си, защото докосне ли се до храна, тя полита към земята. Как ли не обяснявам, ядосвам се и не иска и не иска да се научи.🤯 Иначе като му давам хапка в устата или с лъжица/вилица, си яде.
Много трудно се научава на каквото и да е, защото още е във фазата, в която му харесва да прави каквото си иска.

# 713
Мами ,малко глупав въпрос (аз само с такива май се включвам де) ,но …срам не срам ,питам си ви пак...сина ми глътна костилка от такава слива вчера . Уж знае как да ги яде ,маха си ги и ги хвърля ,но едната изчезна безследно и като го попитах къде е - казва : В корема 😅🤣
На 3г е почти .
Да се притеснявам ли? Ще я изака ,нали,че съм в голям филм 😀

# 714
Ще се справи Simple Smile
Не се притеснявай ще я изака.

# 715
  • Поморие
Ами относително е ,може би не му се яде . Моя е на 2 ,но и преди да навърши 2 г ако е гладен и му дам нещо в ръка си го яде не го хвърля ,а дори да не му се яде го остава на маста . Храна хвърля само ако е под формата на солети ,смята го за игра
Хиляди пъти му показвам, че нещата, които не се използват се оставят на масата (например и шишето с вода, защото и него хвърля на пода), но не разбира. Послушал ме е 1-2 пъти. Много ми тежи, че не ме слуша, а се смее и прави нарочно. Сигурно и за детската ясла ще имаме проблем заради това. Другите деца ще умеят да се хранят сами, само нашия каквото му сервират и налеят ще се озове на килима.

# 716
Момичета,моя човек на 5 години от един месец е носен. Преди два дни спряхме капките за нос и тази сутрин пак стана със запушен нос и носово говорене. Вече нз какви капки да взема Sad

# 717
Капките лекар ли ги изписва?
Моя приятелка си докара доживотни проблеми след като си изгори лигавицата на носа от продължително използване на спрей за нос, защото ѝ бил запушен.
Не слагайте нищо на своя глава, особено дълго време.

# 718
Капките лекар ли ги изписва?
Моя приятелка си докара доживотни проблеми след като си изгори лигавицата на носа от продължително използване на спрей за нос, защото ѝ бил запушен.
Не слагайте нищо на своя глава, особено дълго време.
Да,от лекар се изписват,но лошото е че няма ефект. Ефект има докато се слагат и след 2 дни е пак същото. Махнахме трета сливица преди 10 месеца и се надявах да има ефект,ама това чудо вече месец Sad

# 719
Възможно ли е да е някаква алергична реакция

Общи условия

Активация на акаунт