Малките ни откриватели - родени Август 2022г🤸🤹♂🧚♀(тема 20)

• 8 805
  • 278
  •   1
Отговори
  • Пловдив
Линк към предишната тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1701042

Да си пожелаем по-малко да боледуват малчуганите и да имат едно красиво лято Heart !

Линкове за идеи за занимания:
https://mommydessy.com/toddler-activities/
https://purvite7.bg/category/dete/igri/
https://parentacademy.bg

# 1
Кате,благодаря

# 2
  • Варна
Благодаря!

Лизи, как са децата?

# 3
Благодаря, Кате! Heart
 Ох , ами как са.... Сами два дни не повръща , почнах да го захранвам, снощи дадох сирене с малко варен картоф и тая нощ пак се сцепи ,  нито свещички помагат нито капките, сега се изака и имаше и разстройство. Направо така повръща ,че си раздира гърлото от напъни и преграхва.
От онова в носа , няма следа или ако го е повърнал не съм видяла, защото той повръща директно на тоалетната чиния . Та може и да сме го пропуснали.

# 4
  • Бургас / Славейков
Лизи бързо да оздравявате всички.Дано го е повърнал това топче или изакал.По принцип знам ,че ако глътне нещо детето ,не е трябва да яде и пие нищо и снимка задължително,за да не се задуши.Скоро племенника глътна 1лв и го водиха в Пирогов .Но при вас щом е било хартиено е пак по добрия вариант.За  разтройство давам Резиста .....не помня друго то след това.Митко в понеделник го боля много корема  ,защото яде много яйца и накрая се изходи няколко пъти и реших ,че е с разтройство,та му дадох половин прахче .Сега не е ходил няколко дни .Запекох го пак.

# 5
Здравейте момичета , как сте ? Как са децата ?
Аз идвам  с питане за идеи за обяд и вечеря.Какво давате на децата , какво обичат , как им го предлагате?
Ади чат пат хапва някакви неща , но все още предпочита пасираните супи, понякога кебапче , омлет, прибутах и даже риба наскоро в една супа.Също Наскоро преоткри пилешките хапки , яла е веднъж и лучени кръгчета🫣 ,веднъж спагети карбонара и онзи ден половин парче пица.
Продължава да отказва таратор , всички манджи в детската(пил.супа,боб,леща, огретен,мусака,зеле, картофи, ориз и подобни , вкъщи също..Като цяло вкъщи някак се справяме , но се притеснявам , че много гладува в яслата.Гладува от 8 до 17 ч(хапва нещо дребно следобяд към 15 и 30) Видимо се прибира разстроена и гладна , започва едно тъпчене от късния следобяд чак до лягане , което никак не ми харесва .
Всякакви идеи ,които се придържат към стандартни храни приемам.Давам пример - кюфтета с бял сос , но примерно кюфтенцата да са мини.Нямам време много да правя очички , усмивки , костенурки и подобни красоти , и целта е да започне да се храни в яслата.Тоест да хареса моите манджи , които да приличат на тези в яслата.

# 6
Здравейте,Плами не ходи на ясла от месец,но скоро май няма да тръгне. С хронично увеличени сливици и синозит заради боледуванията зимата. Сега е на терапия три,четири месеца от докторката ни унг. Тя ни посъветва ако има възможност да пропусне яслата и първа група,но за съжаление няма кой да я гледа. Чисто финансово няма как да не работя,та сега майка ми я гледа. Почнахме физиотерапия на нослето и сливиците,а от утре е и в солна стая три пъти седмично по 20 мин на сеянс. Дано има някакво подобрение,понеже вече спи с отворена уста и хърка. Много са и уголемени сливиците. Иначе и липсват децата и забавленията в яслата,но мисля ако е добре от другия месец-средата да я пускам. На мен ми предстои другия месец хистероскопия,понеже имат съмнения за истмоцеле в следствие на секциото. Цяла зима се убих да боледувам с нея. Като цяло иначе сме добре. Тя също хапва избирателно. Майка ми я научи да яде всичко,та даже и сокове да пие,което отчитам като грешка,но слабост и остават манджите и при баба правилата на мама не се спазват. Давам и всичко да хапва🤷♀

# 7
  • Варна
Моето харесва "чисти" храни - овесени ядки с вода, кисело мляко, варени яйца, белтък от омлет, варена елда, варени/печени картофи, наденица/кюфте, печена риба, крем супи и такива с бульон, боб, леша, месо, царевица от консерва, гофрети, бананови палачинки, оризови банички, баница, смути (блендирани плодове), крем от кашу на D'free, ягоди.. в момента това са фаворитите май.

Милото, неприятна работа, дано да подейства солната стая и да се облекчи! И на теб успех с хистероскопията.. тегава работа е и това и дано да минава по-бързо. Преди 2 седмици и аз имах операция, но Габи е доста разбираща и повтаря, че мама има раничка и тя внимава.

Последна редакция: вт, 29 апр 2025, 21:24 от exsberry

# 8
При нас е на късмет да хапне ,нищо ново. Не му правя нищо специално,яде това което и ние. Главно е любител на пастата,филия с масло и шарена сол ,картофи също не отказва ,пица ..
Но като цяло каквото сготвя ,разбира се съобразявам се дали би го ял . Боб и леща не би ял

# 9
  • Пловдив
Ние за пореден път сме болни и то всички! Точно, когато утре ще пътуваме. Тази зима се съсипахме от кашлици, сополи. Вече съм на път да се застрелям. Ако и другата е така, не знам как ще изкараме.
Йони е с претенции: сега хапва таратор, зеленчукова супа, боб, краставици, макарони и спагети. Менюто е доста бедно. Хайвер с филийка, тук-там риба..  Иначе като види бисквити може само с това да се тъпче.
Май ще махам сладкия шкаф.
Милото, Йони беше с подута трета сливица и ни изписаха Лимфомиозот. Приема го от 3-4 месеца. Засега при нея действа. Ще чакам да споделиш по-нататък как се отразява солната стая. Аз доста се чудя дали да я пусна на такава.

# 10
Кате ,при нас е същото. Обаче дори да махна сладкия шкаф ,когато ходим в магазина вече си пазарува сам ,така че съм в безизходица . Ще чакам и аз отзиви за солната стая.

# 11
Трудно е да се откажат някои навици като ядене на бисквити и подобни , но повярвайте ми ако виждате , че нещата отиват към пристрастяване или по някакъв начин пречат на нормалното ядене - опитайте да ги намалите ако не може изобщо да се спрат.
Аз докато не започнах "диетата" на Ади не съм осъзнавала колко много ме е манипулирала с тия бисквити и попари и сега и сега още се опитва .
Ради , към теб и с риск да ми се разсърдиш - ти определяш правилата , не сина ти! Не позволявай да си "пазарува" боклуци , защото сега ти се струва безобидно , че си е купил едно шоко яйце сам ,но след време ще ти се тръшка за всичко в магазина и не само и така ще стигнеш до фаза той да решава какво ще яде .Знам , че и той е злояд, но ако си прекалено ларж нещата се задълбочават.
Може би от моята уста не звучи добре , предвид , че ние самите имаме проблеми с яденето ,  но това са неща,  които съм изпитала на гърба си до някаква степен.
И в този ред на мисли , понеже не яде никакви плодове напоследък - имаме засяти ягоди в саксия на терасата.Започнали са са зеленеят ягодките и днес сложих една огромна червена магазинска ягода в саксията (която попринцип Ади не би изяла) повиках я, и  я излъгах , че това са от нашите ягодки и вече има една узряла за ядене .И така имам една малка победа днес- една изядена ягодка Simple Smile

# 12
Хич не ти се обиждам,напълно си права и аз знам,че е така. Опитвам се да контролирам нещата

# 13
Момичета, стискам палци да оздравявате и вие и децата! Дано сега с хубавото време се разредят вирусите 💚
При нас основният "проблем" напоследък са опитите за налагане на характер. Имаше няколко дни със страшен рев, тръшкане, от вчера сякаш леко се поуспокоиха нещата. Много иска да е на нейната, тя да казва какво да се случва и като ѝ се откаже или обяснява започва рев. Почти всяка сутрин реве или мрънка, защото заспива в 11 и не се е наспала, после спи в яслата на обяд и сме в кръговрат. Понеделниците е най-тежко, направо се дере. Иначе там се успокоявала за 2 минути и няма никакви проблеми. Да не говорим, че един път рева, че я водим, а на следващия ден, че я взимам 😅😅
Иначе за щастие е здрава, петък вечер вдигна температура и това беше. Явно така бори вируси, не за пръв път се случва да има температура за една нощ и на следващия ден да няма никакви симптоми.
С хапването също няма проблем. Определено има неща, които не хапва, но се храни разнообразно като цяло - месо, яйца, сирене, зеленчуци, плодове. Много обича варени яйца, всяка вечер сама си бели и реже едно 😃 Аз нямам никакво време за по-сложни неща и залагам на бързи рецепти като месо/риба със зеленчуци  и/или картофи, паста и подобни. Един-два пъти в седмицата купуваме супа за нея, манджи и супи не готвя.
Яслата ще затваря юли и ще пренасочват децата към други ясли. Ние решихме да не си го причиняваме, защото септември пък ще се адаптира в нова група в градината. За сега сме решили юли да ходи на полудневна занималня в група с по-големи деца и по-разнообразни занимания като йога, рисуване и т.н.

# 14
А под каква форма го давате месото ? Директно филе/бут/врат на пържолка нарязано на парчета или накъсано с някакъв сос в него ?
Може би от месец се борим с това налагане и опити буквално за тестване на граници.Хубавото е , че вече поне виждам кога се опитва да ме "играе" , лошото е , че доста рев се налага да търпя.Но първите дни като чуеше НЕ и Не може беше нещо страшно , вече имаме прогрес.Като гледам децата около нас - изглежда , че е нормално за възрастта ,но пък може би сега е и преломния момент да се стопира това държание. Ади днес "откри" още 2 ягодки в саксията и ги хапна , май е време да си "посадя" някое друго овощно дръвче на терасата 😀 или пък чушки и домати .

Общи условия

Активация на акаунт