Бързи въпроси и отговори деца -7

• 26 261
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте,

Чудя се къде да подам жалба за жена от яслата на дъщеря ми, която прави живота ни невъзможен.
Всеки ден стои на вратата на яслата и прави невероятни скандали за това че детето ми отива на ясла.
Било със сополи и щяло да зарази нейното. Нося бележки от два лекаря дадени през 3 дена, за това че детето ми е абсолютно здраво и тя продължава. Директорката ни казва по-добре да си приберем дъщера ми, защото майката скандалждийка им правила живота невъзможен...
В яслата е така. Аз на твое място не бих пускала жалба, а бих върнала топката в нейното поле. Следващия път кажи, че нейното дете ти се струва със сополи и да донесе бележка от лекар.
Междудругото лелите в яслата доста често нарочно пресилват нещата, слагайки на топа на устата я други майки, я директор, за да останат с малко на брой деца и да работят по-спокойно.
Ние в яслата имахме една майка, която очакваше отчет всеки път, когато някое дете се разболее от какво, защо и как е болно. Писна ми и ѝ казах, като е толкова притеснена от вируси, да не го води на ясла. Тя и без това не ходеше на работа.

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 11:05 от Анонимен

# 676
Дупчица си е ,днес проверих . Зъболекарката пък дори не се опита да му отвори устата,то е ясно че той няма да го направи доброволно ..
Взех гелчето на тут мус,ще разгледам и за тези пасти и прахчета ,които казвате ,но не знам дали ще има резултат при вече съществуваща дупчица.
Той е на 2,2 г а в нета излиза че тази паста е от 3+ години ,не знам дали да рискувам

# 677
  • София
Аз не виждам смисъл от такава паста при вече започнало нещо. Превантивно да, иначе безмислено, в даден момент просто ще си стане кариес и ще се наложи лечение. Заведи го при зъболекар, който има опит и подход конкретно с деца. Аз за малкия съм харесала един център в Манастирски ливади, който е насочен към деца. Не съм го пробвала още, но от това, което видях изглежда много добре (детски играчки, детски рисунки), дори не се разбира, че си при зъболекар.

# 678
  • Поморие
Как подхождате към дете, което не желае да спи следобед, изправя се в кошарата и изпада в истерия? Реши ли да не спи не помага нищо.

# 679
Как подхождате към дете, което не желае да спи следобед, изправя се в кошарата и изпада в истерия? Реши ли да не спи не помага нищо.

Не се мъчете взаимно. Сигурно е дошло времето да не спи следобед.

Аз прекарвах много часове опитвайки на края се отказах. Дъщеря ми спря да спи следобед на 2г точно.

# 680
  • Поморие

Не се мъчете взаимно. Сигурно е дошло времето да не спи следобед.

Аз прекарвах много часове опитвайки на края се отказах. Дъщеря ми спря да спи следобед на 2г точно.
И моят син е на почти две (1,11г.) и някъде от месец започна проблема, за седмица 1-2 пъти се случва да спи. Не знам как издържа на тази крехка възраст, цял ден играе, цяла нощ ни буди за адаптирано мляко, а от сън сякаш няма нужда. Всички казват, че е малък да откаже следобедния сън, а и на ясла/градина е задължителен и не знам какво ще правят учителките/лелките, когато другите деца спят, а нашето диване крещи с цяло гърло. 🤦🏼‍♀️😃

# 681
  • София
На колко е години? Моят юнак имаше период около 2г възраст, когато опитваше да спре сънят на обяд, но до вечерта беше ужасно чудо от преумората. Изкара още няколко месеца сън редовно и лятото преди да направи 3г спря окончателно. Сега в градината е 50/50 положението и някои дни спи, други не, а е на 4 вече. Видимо в някои дни наистина има нужда поне от час сън.

# 682
Нашето редовно беше така. На ръце съм го люляла, песни пяла докъм 1,5. Тоочно заспи, преместиш го в кошарата и веднага ревне с цяло гърло. По едно време кошарата напълно отпадна. Но си заспиваше като му писне да се инати. Имаше и дълъг период - не ще да спи на обяд и към 6 съвсем окапе и започне да киселее и аййде пак тръшкане. К'во да правиш, стискаш зъби и се надяваш да отмине с възрастта.

# 683
  • Поморие
На колко е години? Моят юнак имаше период около 2г възраст, когато опитваше да спре сънят на обяд, но до вечерта беше ужасно чудо от преумората. Изкара още няколко месеца сън редовно и лятото преди да направи 3г спря окончателно. Сега в градината е 50/50 положението и някои дни спи, други не, а е на 4 вече. Видимо в някои дни наистина има нужда поне от час сън.
Още няма две навършени (1г11м.), но си преминава през всички фази на т. нар. "ужасните две".
1-2 пъти в седмицата умората побеждава. Интересно,че даже като не спи следобед не се преумаря изобщо и вечер си мрънка на два часа и рано става.🤦🏼‍♀️
10-20 мин. е в неутешима истерия, след като сме опитали да го накараме да спи.

# 684
Mомичета, на 5 навършени години (този месец) трябва ли детето да може да извършва 3 команди без да се разсейва?

# 685
Mомичета, на 5 навършени години (този месец) трябва ли детето да може да извършва 3 команди без да се разсейва?

Не знам на 5, но на 11 пак не могат 😂.

Сега сериозно. Не се вманиячавай, децата наистина се разсейват с нещата, които не са им интересни. Ако все пак те притеснява, пробвай да дадеш команди свързани с неща които обича много и ще видиш, че ще се справи Simple Smile
Ако има някакъв дефицит на внимание все пак, махни на 100% всякакви екрани.  До 2 месеца няма да повярваш колко ще се промени.

# 686
  • София
Зависи какви са командите. Аз на моят му давам по 2-3 изказани просто, кратко и разбираемо. Понякога е блейка и не слуша, но изпълнява в голяма част от времето. С по-големите възрасти е по-различно според мен. Племенницата ми на 8г чува какво й се казва, разбира и рядко го върши или го прави след 100 напомняния. Акъла й вече отива към “голяма съм, правя каквото искам” и почващите хормони. Там и отговорите са доста по-смели 😀

# 687
  • Terra incognita
За куче ли става въпрос?

# 688
За куче ли става въпрос?

😀 така де

# 689
Аз не за детето ,но ще се радвам ако получа отговор тук,защото в други теми още нямам .
Бяха ни останали кърмения само за сън +през нощта когато се буди ,от 2 дни спрях окончателно ,но днес се събуждам с препълнени и болезнени гърди . Смятах,че щом имаме само за сън няма да имам проблема с препълнените гърди ,обаче... може би нощните кърмения са виновника за това . Има ли начин да се справя вкъщи освен хапчета за спиране на кърмата и цеденето

Общи условия

Активация на акаунт