Бързи въпроси и отговори деца -7

• 26 268
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
Аз също не подкрепям забелването, ако няма належаща нужда за това. При сина ми например се наложи лечение с антибиотик още като беше на 7 м, заради инфекция там. Водихме го при д-р Бранков за мнение и после при д-р Момчилов за второ, който и го забели на място. Реших да се доверя на специалистите - лекари - при които ще отида, когато има проблем за оправяне, за неговото предотвратяване, а не на сипещите съвети мами из интернет как не се пипало изобщо.

# 661
Момичета ,туко що видях ,че детето кътника му ,който от известно време изглеждаше все едно е пълен с храна и не се измиваше има малка дупчица в средата . Направо се стресирах сега . Какво ще правя не знам ,как ще седи да го лекуват не знам просто . Дайте съвети. Този зъб му избй на 18 март ,тоест преди 7 месеца . Мия му зъбките всеки ден ,разбирасе не мога хубаво да ги измия защото е малък и не позволява ,но колкото мога търкам . Моля дайте съвети ,защото съм в паника. Останалите зъби са бели и без проблем . Как се лекуват зъби при 2 годишни ? Още го кърмя и знам,че сега ще кажете че сигурно това е причината  

# 662
  • до най-прекрасния мъж
Лекуват се. Или с много посещения и търпелив лекар или с пълна упойка. Посетете детски стоматолог да го прегледа. Той ще предложи вариант и план за лечение.

# 663
Това е ужасно ,не бих позволила пълна упойка ,тоест нужно е да го ръчкат с машинките ,иглите и т.н .
Както при големите 😫

# 664
  • София
Още не е за правене зъбчето. Малкият е така със задните също, но се чака да стане кариес, това е само петно. Зъболекарката препоръча следене през няколко месеца и като стане наложително тогава да се прави. Има варианти, не е страшно толкова. Може да вземеш от рано книжка за зъболекаря и да четете. Аз взех така преди първото посещение на малкия и после беше спокоен в кабинета. Не беше непозната обстановка.

# 665
Дано наистина да не се наложи да му правят зъбчето ,защото в момента буквално плача ,не знам какво ще го правя ,знам че няма да седи да му го правят,ние големите не ни е любимо та какво остава за малко дете

# 666
  • до най-прекрасния мъж
Това е ужасно ,не бих позволила пълна упойка ,тоест нужно е да го ръчкат с машинките ,иглите и т.н .
Както при големите 😫
По принцип, да, като при големите. Посещавам стоматологична практика, която работи с деца и често има малки пациенти. С подход стават нещата. Чистят по много малко, колкото позволи детето. Слагат лекарство и на следващото посещение отново, докато се получи.
Но нека си го види лекар и да си прецени доколко е належащо. По снимка на мен ми е трудно да определя. Тръгнало ли е, ще се наложи рано или късно. Така че, подготви се психически.
Между другото, нашият стоматолог препоръчва около двете години да се започне с посещенията през 6 месеца. Едно за профилактика и друго, детето да свикне да сяда на стола, да отваря уста и да познава обстановката.
Дъщеря ми падна и удари предно зъбче на около 2 г. Водих я, пуснаха й детско, залисаха я и докторът я прегледа и намаза с лекарство. Често и говорим за това и е подготвена. Скоро отново ще я водя за профилактичен.

# 667
Водих го ,когато беше на 1,6 г и сега на 11 ноември имаме час при ортодонт заради захапката ,защото долната челюст е по-напред от горната,но още утре ще го заведа в града при някой заболекар и междувременно ще се обадя на ортодонтката да сменя часа за по-ранен  защото предпочитам тя да го лекува ,но още утре ще го заведа да го погледнат

# 668
Ако си от София, има клиника, в която правят кариеси с лазер, без машинки.

# 669
От дупница сме,но софия ни е близо. Коя е клиниката ?

# 670
Vlahova Laser Dental Center

# 671
Благодаря

# 672
Здравейте,

Чудя се къде да подам жалба за жена от яслата на дъщеря ми, която прави живота ни невъзможен.
Всеки ден стои на вратата на яслата и прави невероятни скандали за това че детето ми отива на ясла.
Било със сополи и щяло да зарази нейното. Нося бележки от два лекаря дадени през 3 дена, за това че детето ми е абсолютно здраво и тя продължава. Директорката ни казва по-добре да си приберем дъщера ми, защото майката скандалждийка им правила живота невъзможен...

# 673
Ради, и моят има такова зъбче. И той е дълго кърмен и колкото и да ми е болно, за мен има връзка. Отбивай го. Аз отбих моят син на 2г3м. Петното е от преди това. Имаме семейни приятели стоматолози, за сега го следят без да е влизал в кабинета им още. Казаха ми, че още не е за правене. На големият правихме първото зъбче на 4г. и нямаше проблеми, но според мен при малкия ще е по-рано. Надяваме се да е след навършени 3г (сега е на 2г8м).

# 674
Опитайте с реминерализираща паста или крем с хидроксиапатит плюс дентален пробиотик след миене на зъби да забавите или дори да спрете процеса. Apadent имат такава паста за зъби за деца, Apacare пък имат пробиотик на прах за след миене на зъби.

Опитайте да премахнете кърменето като асоциация за заспиване. Вие си се кърмете, аз съм за дългото кърмене, но след това миене на зъбки. Важно е реминерализиращият агент - бил той паста или крем - и пробиотикът да постоят в устата максимално дълго, тоест след като се сложат, устата не се плакне, не се пие водя и яде поне 4-5 часа.

Общи условия

Активация на акаунт