Бързи въпроси и отговори деца -7

• 26 275
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
  • до най-прекрасния мъж
На Лидл пише 110, но от рамо до долу е 95 см и вече е на ръба да умалее. Дъщеря ми беше 97 см преди месец и половина. Сега спи с есенно-пролетен от Лидл. Уж е 2 тог, но сутрин краката й са хладни, а тепърва предстои да застудее. Миналата година изкара с тези чували зимата, но все й обувах чорапи и надувах климатика. А аз мразя да спя на топло. Търся нещо по-дебело за зимата. Харесвам като дебелина на Лорели, но и те нямат големи размери. Само в сайта на Косара има до 110-116, водят ги 5-6 г, без крачета. Но не мога по картинката да определя колко е дебело. Уж е 2.5 тог.
Май накрая ще купя с крачета и това е. Тя спи още с памперс, но и аз спя с нея. Така че няма проблем да й помагам за тоалетната. А и не виждам каква е разликата да стане до тоалетна с двата вида чувал. Все трябва да се свали. Засега завивка не ми е опция. Тя се върти ужасно много и аз трябва да не спя, за да я завивам постоянно. За обедния сън, когато си е вкъщи, лежа до нея, иначе е все отвита.
А който ползва с крачета, удобни ли са на децата? В смисъл в чувал без крачета може да се обърне настрани, да си свие краче, да се изпъне. С чувал с крачета може ли? Мислех да купя на Ейнджъл бейби по-голям и да му зашия крачетата, та да стане торба. Не мислех, че е такава драма с чувалите след определена възраст.

# 646
  • София/Севлиево
Моето зверче спи отвито, защото категорично отказа да ползва чувалче,а пък майка му като заспи и за нищо не я търси до сутринта (е, понякога се разбуждам и го завивам,но през повечето време не).Имаме обаче два дебели ромпъра от Уайкики, които на сайта им се водят спални чувалчета -тях все още ги облича и му слагам чорапки и отгоре само чаршаф.Само че не мога да намеря по-големи от размер 98 ,а той му е на ръба.Мислех си да поръчам комплект чаршафи на който пликът за завивка е зашит(или май прикрепен с цип) към долния чаршаф и така уж детето не се отвивало.Някой ползвал ли е подобни?

# 647
Не знам дали в България се поддържа същия асортимент, но аз големи чувалчета съм купувала от ДМ в чужбина. Много съм доволна, съжалявах, че не ги открих по-рано.

# 648
А който ползва с крачета, удобни ли са на децата? В смисъл в чувал без крачета може да се обърне настрани, да си свие краче, да се изпъне. С чувал с крачета може ли? Мислех да купя на Ейнджъл бейби по-голям и да му зашия крачетата, та да стане торба. Не мислех, че е такава драма с чувалите след определена възраст.
За дете, което обича да рита и много да мърда, даже са по-удобни с крачета, отколкото без.
(Не точно, ама все едно е с панталон - по същия начин се върти, изпъва и т.н.)

# 649
  • София
Вариант, който бях открила за синът ми - плюшена пижама, но спи бос. Той и сега е вечно отвит, няма изгледи следващите години да се научи да се завива сам. Просто плътна пижама вършеше топ работа.

Иначе с крачета са по-удобни за по-големи деца според мен. Синът ми имаше такъв летен и движеше по-спокойно отколкото с класически тип.

# 650
Преди около 6 месеца дъщеря ми имаше кариес на един горен зъб - млечен, след като го оправиха и пломбираха всичко беше наред и нямаше проблем. Вчера през нощта започна да плаче, че я боли. Дадох Панадол, успокои се и заспа. На сутринта като се събуди беше с подута буза, отидохме на зъболекар, отвори зъба и каза да изчакаме няколко дни да изтече каквото има вътре и ще се облекчи. Днес казва, че зъбчето не я боли, но има болка като си натиска бузата. Още има оток, според мен повече дори от вчера или поне се е изместил и изглежда повече. Много ми е притеснено. Зъболекарят е втора смяна и ще се чуем по-късно. На някой случвало ли му се е, за колко време се маха отокът. Досещате се, че изчетох интернет и какви ли не страшни неща .. и съм в паника.

# 651
Господина е на 2 ++ г не е забелен.
За или против забелването на пишлето  ? Педи твърди,че е нужно ,от други хора пък чувам ,че не трябва и съм объркана. Няма проблеми с уринирането към момента

# 652
Нашите даже още от яслата ги бяха преглеждали и ни пратиха да ходим да му го отлепва хирург, че било сраснало. Резултат - отидохме, докторът за секунди го "оправи", но няколко месеца после имаше рев до посиняване при всеки опит да го пипнем и абсолютно нежелание да му се дърпа кожичката там. Изтощихме се да го увещаваме и спряхме да се занимаваме.

# 653
Аз съм против. От хормоните през пубертета ще се оправи, не разбирам ако се поддържа добра хигиена кому е нужно това насилствено забелване. На малкия ми син на 5м. един лекар ни се скара, че трябва спешно да го водим на хирург. Е как не, такъв ужас преживях с баткото, и него го " оправиха" за секунди и после беше рев като пишка, страх, до ден днешен не дава да го пипнеш и като се къпе. След забелването срасна още повече тогава... като стана на 3г и тръгне да пишка, баща му без да усети леко го придръпваше назад и сега всичко е наред. А, не мерси повече такива ужасии.
Сега на малкия като се къпе леко го придръпваме, има години наред време да се забели напълно, спокойно.

# 654
  • София
Синът ми започнахме го забелвахме след като навърши 1м (нищо насилствено), вече имаше насъбрано много мръсно и самото пишле беше започнало да се зачервява. Избегнахме усложнения. До края на първата годинка всичко беше забелено, без една сълза или мрънкане. Малко след 2-годишен започна сам да си играе и да се почиства в банята. Племенникът ми изкара няколко инфекции преди да почнат да го забелват и почистват (от тогава пу пу проблеми няма). Няколко момченца покрай нас също имаха проблеми, ходиха при хирурзи, пиха АБ и какви ли не красоти. Така че аз съм “за” от личен опит и от опит на майки с момченца покрай мен.

# 655
Ами при нас не ставаа.
От поне година го забелвам и има само една малка дупчица ,вижда сее от части уретрата(дупчицата от кооято се пиишка,не знам дали така се нарича)  ноо нищо пооовече. Акоо натисна малко повече му се цепи кожичката оот страни и плаче ,а аз не мога да го гледам така и спирам. Не ми е важно да е забелен,но всеки втори това натъртва . Дори,когато го водих на гастро заради непоносимостите към храната,той обърна повече внимание на пишлето вместо на коремчето . Насаждат ми мисълта,че е задължително да е забелено

# 656
Ради, и при нас като ходихме на ортопед, вместо да обърне внимание на неговия си проблем, почна да ми чете за пишлето.
Когато посетихме педиатър, тя изрично ми каза, че не е добре да се забелва отведнъж, защото после стават по - големи сраствания. Препоръча ми конкретни лекари от Вита, които не го практикуват това, и първо може да се пробва с крем и вкъщи. Не помня имената им,но ако се наложи ще търся.

# 657
Имаме кремче ,тип гелче ама не действа 🤷‍♀️

# 658
Тия специалисти, дето така раздават акъли на ангро, да заповядат вкъщи да пробват. Сигурна съм, че след неистовия рев на малкия, все едно му дерат кожата, отчаяни ще вдигнат ръце и повече няма да го пипнат нито въпрос да отворят.

# 659
Да, то за съжаление по много въпроси в така. Тия лекари или не са имали деца, или са мазохисти. Като нашата  педиатърка, която ми обясняваше , че след първия месец трябва да му махна нощното хранене и при въпросът ми " Ами като е гладен?!" " Е ще се отучи да яде нощно време!" Айде бе! Имам си глава на раменете, аз си решавам. Понеже и мъжа ми ме подпитваше за забелването, му казах да е спокоен, ако не стане до пубертета, има лазерна процедура - лесно и безболезнено! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт