Търся си партньор, но изпитвам трудности, защото съм гей. Съвети, моля

• 4 328
  • 19
  •   1
Отговори
Като за начало ще ви въведа в ситуацията - бисексуална жена, на възраст 20 години, от малък град. (Предишната ми връзка бе със жена.)
Преди близо година се преместих в София, за да продължа образованието си. Смятах, че с промяната на града, ще мога да започна наново, включително и в любовен план, но не се оказа така.
Опитвам се да се запознавам с нови хора и посещавам различни събития при възможност. Въпреки усилията ми не мога да попадна на правилната среда. Явно ми трябва помощ от хора, които са по-наясно с ЛГБТ общността.
Бихте ли могли да ми дадете съвети относно намирането на партньор? Или някакъв друг съвет?
Ще се радвам да ми препоръчате барове/заведения/събития, където да ида, за да се забавлявам, да се сприятеля и евентуално да срещна някого в романтичен аспект.

# 1
# 2
- Tinder/Bumble, колкото и тъпо да звучи, но страшно много хора се изместиха в приложенията, шанс е и да натрупаш опит и да се научиш да разговаряш с всякакви хора;
- събития на Rainbow Hub, както и всякакви арт/independent събития в София - пълни са с представители на ЛГБТ общността... просто бягаш от мейнстрийма и ще срещнеш хора с друга ориентация или най-малкото положително настроени, с много приятели гей и тн;
- моя приятелка лесбийка ходеше на някаква психологична група/терапия за ЛГБТ хора, потърси за подобни инициативи.

# 3
# 4
Нали има някакви събития на тази общност, като искаш лице в лице - там ходи и се запознавай.

# 5
Жена , а пък гей. Аз ли не разбирам?!! С тези нови определения на половете съвсем се обърках. Може би ако си търсиш тайна връзка и не си определила на кръга около теб , че си лесбийка (надявам се , че това е правилната дума) , ще ти е трудно да намериш връзка. Не знам , само предполагам
Пък и не си дала инфо жена ли търсиш или мъж. Или и ти не знаеш Rolling Eyes

# 6
  • Бургас
Гей е и общо название/синоним за хомосексуалност въобще, особено в анголезичните общества, не сте ли чували?

# 7
Жена , а пък гей. Аз ли не разбирам?!! С тези нови определения на половете съвсем се обърках. Може би ако си търсиш тайна връзка и не си определила на кръга около теб , че си лесбийка (надявам се , че това е правилната дума) , ще ти е трудно да намериш връзка. Не знам , само предполагам
Пък и не си дала инфо жена ли търсиш или мъж. Или и ти не знаеш Rolling Eyes

Гей или лесбийка, определяйте го както искате. Тук ясно казах за какво питам - места за запознанства. Споменах, че имах връзка с жена. Така че, ако искате продължавайте с дискусията за "правилни етикети" и временни капризи, но в други разговор.
Имам въпрос, на който искам сериозни отговори. Това е място за свободни дискусии и имам правото да питам и потърся помощ.

# 8
  • София
Да бе, точно това щях да напиша,  на английски гей се използва и за мъже и жени, значи, че лицето харесва хора от същия пол.

# 9
  • София
Пробвай да намериш гей сауни. В София има доста, аз самият съм попадал без да искам на такава и беше забавно. По принцип са популярни сред мъжете гейове, но не виждам причина защо да няма и жени.

# 10
Тъй като казахте, че сте бисескуална, най-хитро в тази ситуация е първо да се насочите към мъжете. Рано или късно покрай тях ще се завъртят и жени от вашата сексуална ориентация.

# 11
  • София
Grindr и си ти.
Честна, пряма и откровена регистрация. Кратко и френдли резюме. После подбираш и не бягаш от срещи.
Търси хора на близка възраст, бягай от големите на този етап.

Всичко зависи обаче и от теб и твоето признание към света. Там, къде си?

# 12
Grindr не е ли само за мъже?

# 13
  • София
Ще се включа с малко инфо по темата. Тъй като една от най-близките ми приятелки е гей, имам познанства в тази сфера, както и мъже - гейове. Казвам гей, а не бисексуална, защото за тях има разлика. Гей жена = жена, която харесва единствено и само жени, няма мераци към мъже, а бисексуална - знаем.
Grindr - ползват го мъже гейове, бързи срещи, кекс тук и там. Напр. отиваш до магазина за хляб, пише ти Ицо, купуваш хляба, минаваш и през Ицо, прибираш се.
Докато при жените гей е доста по-различно. За бисексуалните и къде може да се срещнете. Тя ползва Тиндер предимно, вече има среда, в която движи..
Ти си би, млада си.. ще ти е по-лесно да откриеш подходящ партньор.

Успех!

# 14
Покрай мои приятели гейове съм ходила в такива барове. Тук в София мога да ти кажа за 3 такива - Barcode, Essence и The steps. Като Essence е единствения лесбийски и там може да ти излезе късмета. Другите два са предимно за мъже.

Общи условия

Активация на акаунт