Търся си партньор, но изпитвам трудности, защото съм гей. Съвети, моля

• 4 330
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
Недей да търсиш целенасочено партньорка. Намери си среда, компания - хора, с които да се чувстваш сигурна, да се забавлявате, да имате социални активности заедно. Създай си познанства, приятелства. Неминуемо ще възникнат и симпатии, ще има флиртове. Но когато си малко по-навътре в нещата и познаваш хората и нравите им е едно, а ако директно се захванеш с някой - съвсем друго. Не е никак малка вероятността да попаднеш на обигран хищник, който да се възползва от теб и да ти разбие психиката. Когато имаш приятели, среда и подкрепа, това е  по-малко вероятно.
Споменали са по-нагоре заведения - отивай и се забавлявай, но и си отваряй очите на четири. Пази се от тези, които са най-шумни и винаги са в светлината на прожекторите, обикновено това са разюздани компании, които веднага искат да те въвлекат в тройки, четворки и други конфигурации. Нормалните хора са по-встрани, към тях се ориентирай.
Специализираните фондации и НПО също са решение. Потърси семинари, лекции, групи за взаимопомощ, благотворителни инициативи. Събират се много млади хора.
(Използвам мъжки род, защото имам предвид човек. Думите гей и лесбийка са вече негативно натоварени, затова не ги предпочитам. А за бисексуалните съвсем не става.)

# 16
  • SF
И да не си би или гей, пак е трудно да се намери подходящ партньор. Simple Smile Въпрос на късмет да се запознаете, да се харесате и да се задържите заедно.
Вие поне си имате определени среди и места за целта.

# 17
Айде бе, в днешно време е доста по-лесно да се запознаеш с лесбийка, отколкото с хетеро жена. Знаеш ли колко много познавам? Понякога и най-малко очакваните се оказват такива. Интересното е, че голяма част от тях се познават помежду си, явно се движат в едни и същи заведения ли, не знам и аз къде ходят. Просто изчакай малко, намери си приятели и наблюдавай внимателно хората в обкръжението си, сто процента ще започнат да се появяват жени с твоята ориентация. Щом аз като нелесбийка ги срещам, смятай.

# 18
  • SF
Всеки чужд проблем изглежда много лесен за решаване.

# 19
Айде бе, в днешно време е доста по-лесно да се запознаеш с лесбийка, отколкото с хетеро жена. Знаеш ли колко много познавам? Понякога и най-малко очакваните се оказват такива. Интересното е, че голяма част от тях се познават помежду си, явно се движат в едни и същи заведения ли, не знам и аз къде ходят. Просто изчакай малко, намери си приятели и наблюдавай внимателно хората в обкръжението си, сто процента ще започнат да се появяват жени с твоята ориентация. Щом аз като нелесбийка ги срещам, смятай.
Това звучи малко от сорта на "каквото търсиш не го намираш, а какво не искаш - само идва при теб". 😅😅
Казвам го само на шега. Благодаря за съвета, както и на всички други, които ми писаха с подкрепа. Това и беше лесното, докато съм в малък град - всички се познаваме и се знае в кои компании да си, но в големия град съм малко по-предпазлива. Именно и това е причината да питам за надеждни места.
Надявам се да попадна на правилните хора.
Ще имам казаното предвид. Отново благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт