Архитектура в НБУ

• 1 362
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте! Може ли ако някой има лични впечатления по темата да сподели?
Интересува ме също има ли в НБУ допълнителни плащания извън обявените семестриални такси и за какво?
Благодаря ви!

# 1
  • Sofia
Здравей. Аз завърших бакалавър и сега ми предстой да завърша магистър в НБУ. Извън семестриалната такса ако завършваш с защита на дипломна работа която такса за бакалавър е 100 а за магистър е 150. Иначе ако завършваш с държавен изпит не заплащаш нищо освен ако не те скъсат и трябва да платиш за повторно явяване. Иначе друго не се заплаща.
Иначе за специалност Архитектура не мога да кажа нищо аз уча съвсем различно нещо далеч от това.

# 2
Ако никой не се включи с актуална информация, виж тази тема:
https://www.bg-mamma.com/?topic=975623

# 3
Ако архитектурата в НБУ прилича поне малко на тази в УАСГ, ще имаш разходи по правене на макети, някои от които доста сериозни и времеемки. Чертежите също се разпечатват и струват пари. Ако курсовите проекти се оформят както в УАСГ - също си е пари. Всичко това идва върху семестриалната такса и в двата случая, но в единия просто ще започва от по-високо(така да се каже).

Редактирам, за да добавя - в момента в УАСГ има изложба на катедра „Рисуване и моделиране“,  по дисциплина „Рисуване“ (за втори и четвърти курс) на студентите в специалността „Архитектура“. Можете да отидете да ги разгледате, за да добиете представа. Изложбите в УАСГ са със свободен достъп. Изложбата е в корпус А, ет. 2 (влизате през главния вход на новата сграда и хващате на дясно по стълбите).

Последна редакция: пт, 31 май 2024, 08:58 от Tisisat

Общи условия

Активация на акаунт