❤️Майски бебета 2024-Тема 1❤️

• 24 990
  • 755
  •   1
Отговори
# 420
Дозата е 2мг на прием. Четете на препарата каква е концетрацията и си ги сметнете.

# 421
Това ме поуспокои.
До колкото знам вит К е задължителен. В някои болници не давали на бебетата и ми бяха казали приятелки да си питам акушерките. Даже без да питам му бяха дали Blush

# 422
И нас ни почерпиха три пипетки и само вика 6к 🤷нз колко е всъщност.
Пускам климатик като сме навън,или тя да е навън с баща си мн рядко като сме в стаята,ама то не се издържа ....на 25 пускам

# 423
  • София
Момичета, тези от вас, които дават вода на бебетата си по-колко пъти на ден и какво количество? Днес дадох малко преварена водичка на Гого. Няколко глътки, но му хареса.

# 424
Аз вода не давам, но чай да от време на време. Не е на режим, когато преценя, просто давам примерно 10-20 мл. (гледам да не му пълня коремчето, да има място за кърма). Тоест го давам, когато е ревал много и мисля, че може да е жаден, да не му е сухо гърлото. Или пък, ако реве от глад, но искам да го залъжа за 5 мин, да се успокои, давам няколко глътки чайче. Намирам повече смисъл в чая, отколкото във водата.
Аз да питам тези от вас, които кърмят и се цедят, колко често се цедите, по колко време и най-вече ми е интересно с каква цел? Аз май като се цедя е по-скоро от желание да замразя и да има на какво да разчитам в бъдеще, отколкото да ми олеква или да стимулирам. Даже малко ме е страх да не се получи свръхлактация, ако доизцеждам. Какво мислите?

# 425
Давам около два часа след ам,като наближи другото и само тогава пие с кеф нз колко изпива не гледам, слагам доста в шишето към 90,120 но да кажем една чертичка надолу изпива значи 10 мл ....два пъти цока цола много като невидяла ,
после май се усеща и започва да се муси чак й се гади.
Вчера се изморихме три часа няма заспиване,само се сменяне да я носим до 23.30...голям рев ...накрая я оставих в кошарата мрънка и заспа там,значи можело🤭

Добро утро.
Взе да мрънка и заспа 🤷седим в кухнята да не събуди каката,аз пия кафе.🤱☕

# 426
Mariya26, не си провал, напротив! Не се отчайвай, даже и да не се получи с кърменето. Важното е бебето да е здраво и да наддава.
И не гледай другите, всяко бебе е различно. И аз чета как някои приспиват за 5 мин. и после бебето спи по 5 часа, докато аз се радвам на всичко над час, ако има такова изобщо.Но това е положението, ще мине.

# 427
Добро утро и от мен!
Борис днес е много кисел.. реве, мръщи се няма заспиване. Ама и аз съм кисела, явно ме усеща.
Тези, които са били секцио имам въпрос - при по рязко движение (или завъртане в леглото) имате ли прорязване? Прорязва ме левия яйчник (или поне мястото където преди е бил.. не знам дали се е върнал вече на място). Случвало ли ви се е?

# 428
Добро утро и от мен!
Борис днес е много кисел.. реве, мръщи се няма заспиване. Ама и аз съм кисела, явно ме усеща.
Тези, които са били секцио имам въпрос - при по рязко движение (или завъртане в леглото) имате ли прорязване? Прорязва ме левия яйчник (или поне мястото където преди е бил.. не знам дали се е върнал вече на място). Случвало ли ви се е?Родих секция преди 3 седмици и усещам същото .Не знам кога трябва са мине.

# 429
Момичета, дали някоя с балиос с лукс е сменила вече коша за новородено с летния?
Много се чудя дали е ок.
Мисля, че в коша за новородено става супер жега и много ми се иска да го сменя с летния, който също има легнало положение. Чудя се дали ще е ок или нещо пропускам

# 430
И аз съм с балиос, но не сме сменили още. Ние сме и по-малки - 16 дни. Махнала съм покривалото и отварям да се проветрява отстрани.

# 431
Не сме с тези количка,но попринцип не бих сменила,най-рано на 5м...
Влизате ли в магазини хранителни примерно с бебето...аз бях доста против ама по цял ден с каката и в жегата все нещо ми се пие или яде 😁та започнах да влизам вчера в била,днес пак в друг...покривам пелена отгоре.

# 432
Влизаме вече навсякъде, вчера бяхме в Метро и то 2 часа след като беше ял - напълно бях наясно, че ще се събуди в магазина от глад и ще стане панаир, но все пак реших да ни калявам в тези битки. Оказах се права, събуди се по средата на пазара и побесня 😁 Оставихме тати да плати каквото бяхме сложили в количката до сега и отидохме в колата да яде малкия звяр. После му сменихме памперса в багажника и ходихме в морската 😁 не знам, понякога имам чувството, че го тормозим така 🤔

# 433
Аз давам водичка по преценка.Най-вече след хранене да проплакне устичката.Понякога пие доста,може би си е жаден.Но когато е гладен и го залъгвам с вода докато стане млякото,много се ядосва,хич не е глупав.Направо става лилав от рев.
Та аз се цедя и давам от шише защото като е на гърда оглавява през 30 мин,че и по-малко.Незнам,може би трябва да порасне за да ми изпразва гърдата.Бързо се изморява явно.През деня гледам да го слагам повече да суче за са ми изпразва гърдите колкото се може повече.Но през нощта се цедя задължително,няма как да си играем цяла нощ на кърмене през половин час.Поне засега.А иначе се цедя като видя,че се пробужда.Да е прясна кърмата.Гледам около 1 час да я държа в шише,случайно ако остане или не се е събудил.Страх ме е да не се развали кърмата в тая жега

# 434
Ходим до Лидл, да, но и нямам избор, аз си имам някакви неща за вършене, а мъжът ми, макар от вкъщи, работи. Не мога за всичко да го чакам да свърши работа, предпочитам като е свободен да идем на разходка. Тая седмица ще ходим и до мола да ѝ купя рокля за погачата, някакви неща от Джъмбо за украса. Водих я в офиса, на обяд няколко пъти, на кафе 😁

Общи условия

Активация на акаунт