Четвъртокласници 2024/2025

• 25 256
  • 724
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
Моята три дни, които се падаха сряда (когато я върнаха от училище), четвъртък и петък, лежа с температура, гадене и и главоболие, в понеделник беше на училище. Тя така поиска. Още в петък се размърда всъщност, но първите два дни само лежа.

Последна редакция: пт, 07 фев 2025, 19:00 от Магдена

# 466
  • ПЛОВДИВ
По законите на Мърфи, петък, точно преди уикенда, когато личните лекари не са на линия моята мома ми я връщат от училище преди малко с 37.7, червено гърло и в недобър тонус. За колко време избутаха вашите дечица грипа?

Моят съвет - правите тест утре сутрин. Ако е грип - започвайте тамифлу или бг. варианта.
Стискам палци детето бързо да се оправи!

# 467
  • София
Всеки истински зъбобол почва петък вечер. Стар лаф и много верен Confused

# 468
Може да не е грип. Моите изкараха по един "стандартен" вирус миналата седмица.

# 469
  • Пловдив/София
Имам питане за НВО.
Някъде чух, че ще включва ЧО и ЧП.

Но в сайта на МОН намирам само дати по бел и мат…

Последно какво ще включва?
Моят е с петици по разказвателните, от толкова бел и мат все не смогваме да учим там. Ще се побъркам ако станат 4 изпита…

# 470
За тази година няма как. Моделът за НВО и програмата се задават още през септември.

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 15:59 от Елиас

# 471
  • Пловдив/София
За тази година няма как. Моделът за НВО и програмата се задават още през седмицата.

Сигурно искате да кажете “през есента”?
Това е добра новина.

# 472
Да, "през септември" - поправил ме е коректорът Simple Smile

# 473
Имам питане за НВО.
Някъде чух, че ще включва ЧО и ЧП.

Но в сайта на МОН намирам само дати по бел и мат…

Последно какво ще включва?
Моят е с петици по разказвателните, от толкова бел и мат все не смогваме да учим там. Ще се побъркам ако станат 4 изпита…
Само по български език и по математика ще са изпитите от НВО.

# 474
  • shumen
Момичета,имам помагала за 4 клас.В някои от тях има по малко писано.Ако някоя ги иска да ми пише на лични.

# 475
  • Варна
По законите на Мърфи, петък, точно преди уикенда, когато личните лекари не са на линия моята мома ми я връщат от училище преди малко с 37.7, червено гърло и в недобър тонус. За колко време избутаха вашите дечица грипа?
Ден и половина. Вдигна 38.5 за няколко часа и това беше. Без зачервено гърло. Остатъчната кашлица продължи по-малко от седмица. Слава богу, не успя да слезе надолу и да прави бронхит. Имаше и сложена ваксина през есента.

# 476
  • София
Моите също бяха болни последните три седмици. Първо малкият се разболя, една седмица стоя вкъщи, после 1 седмица ходи...но през тази една седмица четвъртокласникът боледуваше. Малкият пак се разболя, останаха и двамата вкъщи...миналата седмица големият ходи 2 дни, малкият 1.
На фона на това им баща им е болен от седмица и е на антибиотик. Някакво усложнение явно е направил, ЦРП му беше 170.
Не беше грип, повръщаше малкия, големия имаше разтстройство. И двамата температура и главоболие, но отрицателни тестове.

Аз точно за помагала да питам-за външното оценяване.
Той ходи на уроци-по БЕЛ и математика, не особено интензивни. Подържат му нивото, учителката се опитва да го накара да мисли. С логопеда за момента сме приключили(с него, малкото ходи). В училище ги подготвят, но ми се иска да добия представа до къде е. Може би и той да се запознае малко с тестовете, да му сложа време и да се пробва да се вмъкне в него. Писането му е големият проблем, заради дисграфията е бавен.
Не искам нищо амбициозно, детето да не усети, че го тормозя с помагало Laughing Да е от новите, с промените за тазгодишните изпити.

# 477
Има много помагала за НВО по новите критерии, нашата класна предложи издания, закупихме общо всички родители и помагалата стоят в училище, работят по тях в часовете.

# 478
Как сте? При нас вчера е минало състезанието Spelling bee. Нашата мома. е минала първи кръг и на втори е била.аут. Тя вчера се върна на училище от боледуването и веднага слкъсюта клечка със Spelling bee. А се насдяваше, че ще го направят когато нея я няма, за да не се излага 🤣

# 479
  • Пловдив
Това не съм го чувала, при нас предстои "Аз и чуждите езици".
Нали трябва да записваме брат и в първи клас скоро - няма да е в същото училище. Баща им отказва да го води на училище сутрин, иска кака му да го води, за което трябва да са в едно училище, а сегашното е начално. Предстои му вероятно съкращаване от работа, смята да не търси веднага нова (има спестявания) и въпреки това не иска. Аз също не мога освен воденето на големия на другия край на града и после час път до работа да поема водене и вземане на малкия, и той го знае. Така че и двамата ще са в едно точно определено квартално училище. Не че имам възражения против него, но ми се искаше двамата да минат по един и същ "път". В сегашното нейно имат и братовчедче първокласник, с което ми се искаше да се запознаят.

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 07:28 от Магдена

Общи условия

Активация на акаунт