Четвъртокласници 2024/2025

• 24 825
  • 724
  •   1
Отговори
# 720
Моят син също не учи у дома по разказвателните предмети.Има само 6-ци,явно запомня в час какво разказва госпожата.Мисля,че другата година ще му е много трудно, защото класната не иска от тях сега да разказват уроците,задава им въпросите след съответния урок и край.Дори контролните са тестове,а не като по наше време-яко се разказва целия урок.Аз също го усещам като съм го изпитвала-знае си урока,разбрал го е,но с трудност ми обяснява материала.

Последна редакция: нд, 27 апр 2025, 12:30 от believe_

# 721
И девойката е така - не учи допълнително у дома. Но усещам, че в пети клас ще ми разказва всяка вечер. Много често я разпитвам да разкаже с няколко изречения какво е научила и онзи ден я хванах, че претупва прочетеното от учебника, кара го на казаното от госпожата. Все госпожата не им го е казала, а като отворя учебника там го има. Обяснявам, че госпожата дава основните неща като информация и от тях зависи да допрочетат, но никой в класа не четял в учебника. Пък иначе по ЧО и ЧП има 6, основно заради тестовете. На телефона ми излиза какво сваля като приложения - онзи ден Chat GPT...Питах я -.уж не решавала задачите с него, но ще я тествам.

# 722
ЧО материята е много абстрактна и безинтересна за тяхната възраст. Все едно новини да ги караш да гледат. Но ЧП си е част от живота и на моята уроците са й много интересни. Жалко, че не ги карат вече да разказват децата. Така се научават да отсяват най-важното и да се изразяват по-добре.

# 723
  • Пловдив
При нас разказват.
Имат оценки от устно изпитване, контролни и проекти.
Разказването не е отпаднало напълно и има учители нагоре, които изпитват по старите методи и се оказва, че за повечето деца е културен шок.

# 724
  • Sofia
Заповядайте в новата тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1770080.new#new

Общи условия

Активация на акаунт