Хайде на театър - 12

• 50 452
  • 780
  •   1
Отговори
# 420
  • София
На мен "Светици и перверзници" страшно много ми хареса. "Дишай" не ме развълнува особено. "Фантомът" също много ми хареса, като изключим субтитрите отстрани. Просто не ходете с прекалено високи очаквания, защото така шансът да се разочаровате е много по-голям. Все ще има нещо, което не сте си представяли точно така и т.н.
Моето мнение за посочените постановки е на почти 100% същото. 😃

# 421
  • Галифрей
Аз случайно  попаднах на никави видеа  на някаква лелка колко разочароващо й е било Фантомът в три части.   
За каква се мисля тая?  Голям разбивач на опери. Ох ядоса ме с гадното си говорено и поведение. Кристин била руса. Декорите били като кръчма и обор някакви ей такива глупости. Цели три видеа как яко хейтва не е било като оригинала и бла.  Ако се беше направила труда да гледа интервютата на актьорите, щеше да знае че не са хванати от гората ( както тя ги описва). Надим ( актьорът който играе Фантомът) е прекрасен талантлив човек.
Като голям почитател на “ Фантомът на операта” още от дете това ми е любимият мюзикъл. Филма съм гледала ( хубав е освен пеенето на акрисата) чела съм и книгата. Оригинала съм гледала и този който си играят в Лондон ( клипове в нета)  Знам всички песни на изуст.
Имах честа да гледам този любим мюзикъл на живо преди дни и беше магично,прекрасно, просълзих се няколко пъти. Прекрасно играха и пяха  всички, изпипано  до най-малкият детайл. Феноменално е. Пак ще отида ако пак дойдат.

# 422
  • София
Да, отмениха в Маймунарника, не знам защо така. Еми явно на 22.10. в Уасг ще го гледаме Съседите отгоре.

# 423
Аз случайно  попаднах на никави видеа  на някаква лелка колко разочароващо й е било Фантомът в три части.   
За каква се мисля тая?  Голям разбивач на опери. Ох ядоса ме с гадното си говорено и поведение. Кристин била руса. Декорите били като кръчма и обор някакви ей такива глупости. Цели три видеа как яко хейтва не е било като оригинала и бла.  Ако се беше направила труда да гледа интервютата на актьорите, щеше да знае че не са хванати от гората ( както тя ги описва). Надим ( актьорът който играе Фантомът) е прекрасен талантлив човек.
Като голям почитател на “ Фантомът на операта” още от дете това ми е любимият мюзикъл. Филма съм гледала ( хубав е освен пеенето на акрисата) чела съм и книгата. Оригинала съм гледала и този който си играят в Лондон ( клипове в нета)  Знам всички песни на изуст.
Имах честа да гледам този любим мюзикъл на живо преди дни и беше магично,прекрасно, просълзих се няколко пъти. Прекрасно играха и пяха  всички, изпипано  до най-малкият детайл. Феноменално е. Пак ще отида ако пак дойдат.
Това не е ли тема за театър?

# 424
  • София
Е, мюзикълът е вид театър все пак:
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%BA%D … D1%82%D1%8A%D1%80

Аз с удоволствие бих обсъждала всякакъв вид сценично изкуство, това все пак е форум и всеки има право да сподели впечатления, не сме в казармата.

# 425
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%BA%D … D1%82%D1%8A%D1%80

Аз с удоволствие бих обсъждала всякакъв вид сценично изкуство, това все пак е форум и всеки има право да сподели впечатления, не сме в казармата.
Много обичам да ходя на балет. Гледала съм Лешникотрошачката няколко пъти в различни вариации, в Германия, в България, гледала съм Лебедово езеро и т.н..... Като се сетя за друго сценично изкуство пак ще пиша.
Преди няколко дни ходих на кино на фестивала Любовта е лудост и гледах Майстора и Маргарита. Гледах го защото театралната постановка на Младежки театър ми е любима. Иначе не обичам да ходя на кино. Обичам да ходя на театър. Затова и искам да чета в тема Театър за театър.
Който разбрал лекият сарказъм и силната ирония, разбрал.

# 426
Мисля, че издребняваме. Ако направим отделни теми, никой няма да пише в тях. За съжаление, в днешно време няма достатъчно почитатели на сценичните изкуства или пък истинските им почитатели нямат нужда от форумни изяви в bg-mamma.

# 427
  • София
Аз също мисля, че мястото на мюзикълите е тук,  то си е музикален театър. Не виждам защо се сравнява с киното изобщо.
Също така, ако смятате, че нещо не е подходящо за темата може винаги да се обърнете към администратор и той да прецени дали е така.

# 428
  • София
Всъщност, има отделни теми за опера/балет, както и за филми/кино, но за мюзикъл няма, а и мюзикълът е музикален театър, така че не виждам причина да не го обсъждаме тук.
И принципно - идеята на форума е да има добронамерен тон и споделяне, не виждам как някой ще се престраши да сподели впечатления, ако се притеснява да не бъде ужилен от ирония и сарказъм, или пък получи забележка, че не е точно по темата.
Аз съм обсъждала тук филми, които после съм гледала на театър, съвсем по темата ми е да сравнявам.

# 429

Много обичам да ходя на балет. Гледала съм Лешникотрошачката няколко пъти в различни вариации, в Германия, в България, гледала съм Лебедово езеро и т.н..... Като се сетя за друго сценично изкуство пак ще пиша.
Преди няколко дни ходих на кино на фестивала Любовта е лудост и гледах Майстора и Маргарита. Гледах го защото театралната постановка на Младежки театър ми е любима. Иначе не обичам да ходя на кино. Обичам да ходя на театър. Затова и искам да чета в тема Театър за театър.
Който разбрал лекият сарказъм и силната ирония, разбрал.
Има разлика между " ирония " и "заяждане " преди време ме питахте защо не ви отговарям , и ето ви отговора . А относно мюзикълите , те също влизат  в театралното изкуство . Не виждам защо да не се коментира .

# 430
  • Галифрей
Точно така! Благодаря ви 😘

фрокс мюзикълите винаги се играят в музикалните театри и зали. Актьорите правят всичко пеят, говорят и танцуват.  Но явно у нас не са толкова популярни или пък хората си считат за оперети. Не не са това са различни жанрове. Провери в уикипедия,че е сценично изкуство. Не виждам причина,защо да не се коментира.

# 431
  • София
Вчера бях на две представления.

1) "Пипи Дългото чорапче" в Младежки театър. То беше по-скоро като мюзикъл, но беше приятно, на детето (на 8 г) му хареса. Каза, че не всичко е като по книгата, аз никакви спомени нямам. Grinning Имаше доста малки деца, но според мен е по-подходящо за малко по-големи. Също така имаше една сцена, на която имаше актьор на балкона и тези от най-задните редове нямаше как да го видят. Оценка 4/5.

2) Prima Facie в Топлоцентрала. Представлението е страхотно - 5/5. Елена Телбис прави невероятни роли, не знам в колко човека се превъплъти. Въпреки че е драма, в началото имаше и смешни моменти.
Забележки:
- Хубаво е да има места, хората бяха като стадо бизони при влизането.
- Започна с почти 15 минути закъснение - ами много е.

# 432
Хич не харесвам това, че няма места в Топлоцентрала. Много тъпо.

# 433
2) Prima Facie в Топлоцентрала. Представлението е страхотно - 5/5. Елена Телбис прави невероятни роли, не знам в колко човека се превъплъти. Въпреки че е драма, в началото имаше и смешни моменти.
Забележки:
- Хубаво е да има места, хората бяха като стадо бизони при влизането.
- Започна с почти 15 минути закъснение - ами много е.

Поради проблема с липсата на места, отлагам посещението му и не бих отишла в Топлоцентрала. Надявам се с новия сезон да го преместят в залата в УАСГ и да има нормални места.

# 434
Била съм няколко пъти по други поводи в залата на УАСГ и е много хубава, с много хубава видимост от всякъде.

Общи условия

Активация на акаунт