Хайде на театър - 12

• 52 153
  • 780
  •   2
Отговори
# 510
Е, нали и юли отмениха в 199 няколко представления и в дните, в които трябваше да се играят актьорите си качваха морски снимки във ФБ. Simple Smile
Хубава работа ама алчнна !! Повечето ни звезди ги тресе яко звездоманията !! Грозна картинка .. 😒😒

# 511
В петък от втори опит, успях да гледам Антигона в ДТП, като продукцията е гостуваща от плевенския театър: На сцената имаше двама музиканти, плюс разказвач и певец (Ованес Торосян). В първите 45-60 минути, артистите почти нямаха реплики. Разказвачът представя историята по един по-скоро натрапчиво пародиен начин. Натъртва как ще гледаме трагедия, което ще споделя защо не се случва през повечето време и се заиграва с публиката. В този период, самите образи са представени по-скоро като карикатури, отколкото като задълбочени такива. Освен това са налице откровени безумия, които са търсен ефект, макар и на мен идеята на подобен псевдо арт, да ми убягва. Половината каст са в типичните за времето дрехи, докато има други със съвременни костюми, рокли и т.н.

Самите музиканти свирят и съвременна англоезична музика, а за капак по едно време зазвуча AC/DC, като Ованес Торосян беше вокал. Няма да изненадам, че до този момент 10-15 души просто си тръгнаха, като ако не бях в компания, аз също бих се изкушил да го направя.

Все пак, във втората половина, нещата позаприличаха на гръцка трагедия. Особено силни бяха сцените между Антигона (Милена Ерменкова) и Исмена (Надя Керанова). Двете самосиндикално спасиха целия проект от тотален провал и единствени докараха на емоция епохата и драмата, съпътсваща образите им. Деян Донков (цар Креон) имаше попадения, също в дълга сцена с Антигона, но самият му образ е излищно пародиен и някак не създаващ усешането за трагедия.

Като цяло щедро му давам 5/10 и не бих казал, че бих препоръчал. Единственото споменатите две дами, изнесоха нещата, за да не стане съвсем плачевно положението.

# 512
  • софия
Подарявам двойна покана за "Игри в задния двор" на 1 октомври (вторник), от 19:30 часа, в Théatro отсам канала. След представлението ще има среща с актьорите.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1694062
Моята тийн има ангажимент утре и няма да може да отиде.
Пишете съобщение, ако имате интерес.

Подарена.
Приятно преживяване! Надявам се постановката да е хубава 🙂

Последна редакция: пн, 30 сеп 2024, 21:18 от zvаnchе

# 513
Хора гледайки профила на Влади Зомбори , толкова ме е яд ,че изпуснах пиесата " Заклеваш ли се в децата " , заради "примадоните  " от Театър София !! И пиесата " Перфектни непознати " която трябваше да се състои утре , и която толкова време чаках , която даже няма и да се състои !! 😒😌 За това ако се чудите между две пиеси на коя да отидете , никога не се разколабавайте във първият си избор !! За да не останете като мен с пръст в устата !! Ще чакам пиесата с Влади Зомбори отново , и този път със сигурност няма да я изпусна . 😊😊

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 18:53 от Жасмина 94

# 514
Здравейте, някой с мнение за постановката "Влюбена, сгодена, изчезнала" в театър 199. Благодаря

# 515
  • София
В петък от втори опит, успях да гледам Антигона в ДТП, като продукцията е гостуваща от плевенския театър: На сцената имаше двама музиканти, плюс разказвач и певец (Ованес Торосян). В първите 45-60 минути, артистите почти нямаха реплики. Разказвачът представя историята по един по-скоро натрапчиво пародиен начин. Натъртва как ще гледаме трагедия, което ще споделя защо не се случва през повечето време и се заиграва с публиката. В този период, самите образи са представени по-скоро като карикатури, отколкото като задълбочени такива. Освен това са налице откровени безумия, които са търсен ефект, макар и на мен идеята на подобен псевдо арт, да ми убягва. Половината каст са в типичните за времето дрехи, докато има други със съвременни костюми, рокли и т.н.

Самите музиканти свирят и съвременна англоезична музика, а за капак по едно време зазвуча AC/DC, като Ованес Торосян беше вокал. Няма да изненадам, че до този момент 10-15 души просто си тръгнаха, като ако не бях в компания, аз също бих се изкушил да го направя.

Все пак, във втората половина, нещата позаприличаха на гръцка трагедия. Особено силни бяха сцените между Антигона (Милена Ерменкова) и Исмена (Надя Керанова). Двете самосиндикално спасиха целия проект от тотален провал и единствени докараха на емоция епохата и драмата, съпътсваща образите им. Деян Донков (цар Креон) имаше попадения, също в дълга сцена с Антигона, но самият му образ е излищно пародиен и някак не създаващ усешането за трагедия.

Като цяло щедро му давам 5/10 и не бих казал, че бих препоръчал. Единственото споменатите две дами, изнесоха нещата, за да не стане съвсем плачевно положението.

Еха... само колко сме различни! На мен изключително много ми хареса музиката! Супер беше. Всъщност хареса ми повече от постановката Wink Според мен Деян Донков изнася цялото представление. Останалите актьори са много по-слаби... Много нетрадиционен прочит на Антигона, оргинална до бруталност Wink

# 516
  • софия
Антигона на Морфов мога да гледам още няколко пъти без да разбера как минава времето.

# 517
  • София
И нашата компания от 2 възрастни и 2 тийна много я хареса.

# 518
От няколко дни се чудя какво да напиша за "Не бях аз" (мултимедиен спектакъл, продължение на филма "Вчера").
Филмът има особена сантиментална стойност за мен. Сценарият е на Владо Даверов и определено беше изненадващ. Но...между героите нямаше никаква химия, Христо Шопов играеше супер монотонно и неемоционално... Абе изобщо не ме накараха да повярвам, че това са двама души, които 35 години са копнели един за друг.
Продължителността също беше изненада - един час. Тъкмо започна да ни харесва и свърши.

Онзи ден си пуснах участието на двамата актьори в някакво предаване на БТВ. Шопов беше напълно индиферентен през цялото време. Изглеждаше все едно изобщо не му се участва в това и го прави само в памет на Иван Андонов. София Чернева даже каза, че като застанала срещу Шопов на първата репетиция казала: Сори, ама пак съм аз срещу теб (цитирам по памет).

# 519
  • софия
Хайде, хора! Оръжията и човекът

Цените на билетите са нормални.
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 18:07 от zvаnchе

# 520
Благодаря, взех за 13/12. В петък сме на "Аз и ти преди ние".

# 521
И аз взех два билета за "Аз и ти преди ние" и много се вълнувам след всички отзиви!

# 522
  • София
И аз ще съм там живот и здраве. Grinning

# 523
Много сме любопитни за тази постановка с тийна осмокласник. Дано да се появи някъде този сезон!

# 524
На мен "Антигона" също доста ми допадна. Единствено ми беше леко отегчителна във финалната част, където Деян Донков ми се стори, че заемаше повече игрално време от необходимото. 😁

Общи условия

Активация на акаунт