Хайде на театър - 12

• 52 141
  • 780
  •   1
Отговори
# 525
И аз взех два билета за "Аз и ти преди ние" и много се вълнувам след всички отзиви!
За човек гледал пиесата два пъти !! Дано да ви хареса .. ☺️☺️

# 526
В петък от втори опит, успях да гледам Антигона в ДТП, като продукцията е гостуваща от плевенския театър: На сцената имаше двама музиканти, плюс разказвач и певец (Ованес Торосян). В първите 45-60 минути, артистите почти нямаха реплики. Разказвачът представя историята по един по-скоро натрапчиво пародиен начин. Натъртва как ще гледаме трагедия, което ще споделя защо не се случва през повечето време и се заиграва с публиката. В този период, самите образи са представени по-скоро като карикатури, отколкото като задълбочени такива. Освен това са налице откровени безумия, които са търсен ефект, макар и на мен идеята на подобен псевдо арт, да ми убягва. Половината каст са в типичните за времето дрехи, докато има други със съвременни костюми, рокли и т.н.

Самите музиканти свирят и съвременна англоезична музика, а за капак по едно време зазвуча AC/DC, като Ованес Торосян беше вокал. Няма да изненадам, че до този момент 10-15 души просто си тръгнаха, като ако не бях в компания, аз също бих се изкушил да го направя.

Все пак, във втората половина, нещата позаприличаха на гръцка трагедия. Особено силни бяха сцените между Антигона (Милена Ерменкова) и Исмена (Надя Керанова). Двете самосиндикално спасиха целия проект от тотален провал и единствени докараха на емоция епохата и драмата, съпътсваща образите им. Деян Донков (цар Креон) имаше попадения, също в дълга сцена с Антигона, но самият му образ е излищно пародиен и някак не създаващ усешането за трагедия.

Като цяло щедро му давам 5/10 и не бих казал, че бих препоръчал. Единственото споменатите две дами, изнесоха нещата, за да не стане съвсем плачевно положението.

Еха... само колко сме различни! На мен изключително много ми хареса музиката! Супер беше. Всъщност хареса ми повече от постановката Wink Според мен Деян Донков изнася цялото представление. Останалите актьори са много по-слаби... Много нетрадиционен прочит на Антигона, оргинална до бруталност Wink

Постановката закъсня с около 15 минути, понеже два пъти беше отлагана и имаха проблем с това, кой къде трябва да бъде настанен. Та, понеже отидохме по-рано, двете момчета музиканти, на видима възраст 17-18, заедно с Ованес Торосян свиреха, за да подгряват публиката. В тази връзка, самата музика и тогава и по време на постановката, беше много готина. AC/DC също са банда, която много харесвам. Моята критика беше, че просто 
не пасваше на вайба (тази хубава българска дума) на постановката и аз лично не харесвам подобен прочит, който хем следва историята, хем вкарва някакви безсмислени модерни неща, без да е обяснено защо.

За да не е съвсем извън темата и понеже видях, че се споменава "Заклеваш ли се в децата" е страхотна постановка. Много добре направена комедия, която показва отношенията в едно семейство/женена двойка и постепенно минава в други жанрове, като може да те накара да се замислиш за много неща. Горещо препоръчвам, за който не я е гледал, като само ще кажа, че Весела Бабинова е топ.

# 527
Хора !! Какво ви е мнението за този моноспектакъл  ?? От продуцентите на " Аз и Ти преди ние " , на мен ми се гледа нещо леко , ненатоварващо и преди всичко да бъде забавно . 😊😊 Споделете мнение . 😉😉

# 528
  • София
Zzigizagi , и аз се чудех  какво да напиша за "Не бях аз", без да съм прекалено крайна. Никаква химия, слаба игра, странни решения и в общи линии, май по-добре да не го бяха правили. Този път в компанията от над 10 човека, всички бяхме на едно мнение Simple Smile...

За "Вкусът на живота", бих казала, че ако харесвате Здрава Каменова, ще Ви допадне. Аз лично, останах много приятно изненадана от актрисата.

# 529
Напълно подкрепям мнението за "Не бях аз". Ама той целият екип е мега ретро, особено продуцентът Петя Ромянова. Относно "Вкусът на живота" - нищо особено, честно казано... Не е лошо, но и не е нещо, което бих препоръчала.

# 530
Zzigizagi , и аз се чудех  какво да напиша за "Не бях аз", без да съм прекалено крайна. Никаква химия, слаба игра, странни решения и в общи линии, май по-добре да не го бяха правили. Този път в компанията от над 10 човека, всички бяхме на едно мнение Simple Smile...

За "Вкусът на живота", бих казала, че ако харесвате Здрава Каменова, ще Ви допадне. Аз лично, останах много приятно изненадана от актрисата.
Актрисата в главната роля от Вчера от 30 год. не се е занимавала с театър, откъде да има тренинг за “силна игра”…..

# 531
  • София
Е, участва преди години в един сериал. 😃

# 532
Е, участва преди години в един сериал. 😃
В кой сериал участва София Кузева? Откраднат живот? С театър не знам дали се е занимавала откакто замина за Берлин.

# 533
Сериалът е "Къде е Маги?"...Аз там забелязвах Евелин Костова....тя май още беше студентка като го снимаха...
Не знам защо , но и аз винаги бъркам София Кузева и Янина Кашева като са били млади...

# 534
  • София
Много ми хареса Куклен дом част 2 в Народния на Ясен Пеянков, препоръчвам. Страхотна игра на всички!
Присъствието на Джон Малкович като зрител беше неочакван бонус. Simple Smile

# 535
  • София
"Къде е Маги", да. Simple Smile

# 536
  • Галифрей
За пиесата “ Аз и ти преди ние”  Много ще ви хареса и забавлява. Гледала съм я два пъти ❤  мисля пак да отида има още дати😁

# 537
За пиесата “ Аз и ти преди ние”  Много ще ви хареса и забавлява. Гледала съм я два пъти ❤  мисля пак да отида има още дати😁
Смешна ли е?

# 538
  • Галифрей
Смешна ли е?
Да но не изцяло. Емоционална е. Без декори само двама актьора и цялата сцена.

# 539
Много разчитам на това, ще ходим със съпруга ми. Скоро стават 7 години от брака ни, нали били уж критични, много набързо се завъртя живота ни за толкова кратко време и някак тематично ми звучи тази пиеса. 🙂

Общи условия

Активация на акаунт