Хайде на театър - 12

• 52 132
  • 780
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Тъкмо излизам от "Аз и ти преди ние" и бързам да споделя. 😃
В началото малко се изнервих, че пускаха доста късно и че закъсняха с повече от 10 минути, но всичко беше толкова хубаво, че бързо ми мина. 😃
Мислех да дам нещо от сорта на 4/5, 4.5/5, но краят ме спечели и ще дам 5/5.
А изненадите за рождения ден на Йоана бяха толкова готини... Посипаха я с розови листенца, имаше цветя. Мъжът и се качи на сцената и също и подари цвете. А, бе много приятна емоция и вечер беше. Определено съм доволна.

# 571
Тъкмо излизам от "Аз и ти преди ние" и бързам да споделя. 😃
В началото малко се изнервих, че пускаха доста късно и че закъсняха с повече от 10 минути, но всичко беше толкова хубаво, че бързо ми мина. 😃
Мислех да дам нещо от сорта на 4/5, 4.5/5, но краят ме спечели и ще дам 5/5.
А изненадите за рождения ден на Йоана бяха толкова готини... Посипаха я с розови листенца, имаше цветя. Мъжът и се качи на сцената и също и подари цвете. А, бе много приятна емоция и вечер беше. Определено съм доволна.

Любимата ми пиеса !! Радвам се че ти е е харесала !! 😊😊💗💗 Честно казано и ти завиждам малко благородно . 😊😊  Йоанна и Влади са толкова готини , и самата пиеса е толкова реална и истинска , за човек който не си пада много по романтиката , мога да кажа че точно това ми харесва и в самата пиеса !! Просто е истинска и се припознаваш със тяхните герой .. 😊😊💗💗 Обожавам ги тези двамата като тандем още от " Братя " . Тази година си сбъднах една своя мечта . Определено мисля да гледам пиесата отново.. 💖💖 П.П Дай боже за всеки такива пожелания , и среща с тези хора . 😉😉

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 22:52 от Жасмина 94

# 572
  • Бургас
А аз тъкмо излизам от "Една испанска пиеса". Страхотна актьорска игра на всички, но Светлана Янчева беше просто блестяща.

# 573
  • София
“Аз и ти преди ние” е приятна пиеса и актьорите играят добре, има химия между тях, но лично аз имах по-високи очаквания. Имаше свежи моменти и добър хумор, но и клишета - текста е малко в стил на “Това не го казвай”. Неминуемо сравнявам с “Дишай” - заради сюжета и сценографията -  в полза на последната постановка.

# 574
  • София
Хаха, утре живот и здраве съм на "Това не го казвай". Ще пиша кое ми е харесало повече. 😃

# 575
А аз тъкмо излизам от "Една испанска пиеса". Страхотна актьорска игра на всички, но Светлана Янчева беше просто блестяща.

Аз също! 😀Впечатленията ни напълно съвпадат, гениална е тази жена!

# 576

Може да се пробвате да я гледате в О, щастливи дни на Бекет и да споделите мнение.

# 577
Актьорите - “Алчни“? Та те получават вероятно най - малко заплащане от всички вишисти.... А професията им е толкова тежка и отговорна... Те работят с чувствата и емоциите на зрителя... Това на който му се струва лесно нека пробва... Става ми много мъчно, когато прекрасни спектакли се продават за по 10 лв. билета... И е истина, че и на 10 души в салона - талантливите артисти играят като за пред 1000... Гледала съм Валери Йорданов да играе със строшена ръка, непознатия за много от вас - прекрасен актьор Богдан Глишев да е на сцената с отрязани пръсти на единия крак (чух да коментират с възхита гардеробиерките в Народния), гледала съм Касиел Ноа Ашер на инвалиден стол със счупен крак, Стефка Янорова съвсем явно с температура издържа геройски тежък спектакъл във Военния, Йордан Ръсин с гипсиран глезен, великата Светла Янчева играеше на химиотерапии... Ами Стоянка Мутафова лека и пръст - не виждаше, не чуваше, излизаше на сцената с бастун и беше най - страхотна от всички около нея...  Тези хора са нечовеци, и усилията им е нужно да бъдат уважени... За каква “алчност“ говорим? Никога не бих си представила за себе си, че ще съм способна на такова нещо заради любовта към професията... Та аз само при хрема оставам да работя от вкъщи и си спестявам ходенето до офиса... А артистите са на местата си за да можем да им се радваме и малко да забравим за проблемите в собствените си животи...

Последна редакция: сб, 05 окт 2024, 00:26 от Tilda.M.

# 578
Актьорите - “Алчни“? Та те получават вероятно най - малко заплащане от всички вишисти.... А професията им е толкова тежка и отговорна... Те работят с чувствата и емоциите на зрителя... Това на който му се струва лесно нека пробва... Става ми много мъчно, когато прекрасни спектакли се продават за по 10 лв. билета... И е истина, че и на 10 души в салона - талантливите артисти играят като за пред 1000... Гледала съм Валери Йорданов да играе със строшена ръка, непознатия за много от вас - прекрасен актьор Богдан Глишев да е на сцената с отрязани пръсти на единия крак (чух да коментират с възхита гардеробиерките в Народния), гледала съм Касиел Ноа Ашер на инвалиден стол със счупен крак, Стефка Янорова съвсем явно с температура издържа геройски тежък спектакъл във Военния... Ами Стоянка Мутафова лека и пръст - не виждаше, не чуваше, излизаше на сцената с бастун и беше най - страхотна от всички около нея...  Тези хора са нечовеци, и усилията им е нужно да бъдат уважени... За каква “алчност“ говорим? Никога не бих си представила за себе си, че ще съм способна на такова нещо заради любовта към професията... Та аз само при хрема оставам да работя от вкъщи и си спестявам ходенето до офиса... А артистите са на местата си за да можем да им се радваме и малко да забравим за проблемите в собствените си животи...
То стана дълга и широка вече с тази алчност !! Но да може би не е вината в актьорите , а в самите продуценти , които прецениха че 350 човека за не толкова голям град (като моя) са малко , до колкото разбрах са искали повече от 700 , което малко или много е неуважително към хората които са чакали дадената пиеса и , дадените артисти ( повечето от тях които уважавам , има и такива които не харесвам ) . Но човек под ефект може до каже или да напише какво ли не !! Но вече както и да е , пиесата "Перфектни непознати " е минала,  заминала , и може би така е трябвало да стане ,има и други театрални постановки които ще искам да гледам с нетърпение  . 😊

# 579
Тази "Испанска пиеса" става ли за тийнове?

# 580
  • София

Може да се пробвате да я гледате в О, щастливи дни на Бекет и да споделите мнение.
Прави страхотна роля там, макар че изобщо не разбрах какво точно гледам. Joy Но пак беше удоволствие да се гледа. Тя видимо изглеждаше на лечение всъщност, когато играеше миналото лято в тази пиеса, дано се е възстановила напълно!

# 581

Гледах я в " О, щастливи дни" и то точно, когато не беше добре здравословно. За мен беше истинско геройство изпълнението й, в този толкова труден и абсурден моноспектакъл.
Слава Богу, година по- късно , изглежда много добре физически, жива и здрава да е!♥️

# 582
Да не слагаме всички актьори под един знаменател, но да! Има изключително алчни сред тях, на които хонорарите надхвърлят тези в киното. За театрален спектакъл. И отказват роли, ако не ги получат. Имам приятели продуценти, които работят само с конкретни актьори по точно тази причина. Има и актьори, които са готови да играят и без хонорар. Или за минимален такъв. За които професията не е просто бизнес.

# 583
Tilda.M. описваш измъчване на човек. Аз ако разбера че някой прави такива жертви със себе си за да ме забавлява за 2 часа в театъра и няма да си купя никога билет за да гледам това мъчение. На болни хора е нужна почивка и лечение и грижи. Ако толкова се възхищаваш на даден човек, ако знаеш че има висока Т и е болен - помогни му в къщи, занеси му нещо, напазарувай му и му предложи помощ. Не разбирам как си купуваш билети за такова нещо като описаното горе.

# 584
  • Майничка
Е, едва ли в програмата и на афиша има специална отметка:  "Днес този или онзи актьор са в недобро здравословно състояние".

Общи условия

Активация на акаунт