Хайде на театър - 12

• 52 075
  • 780
  •   1
Отговори
# 585
А аз тъкмо излизам от "Една испанска пиеса". Страхотна актьорска игра на всички, но Светлана Янчева беше просто блестяща.

Аз също! 😀Впечатленията ни напълно съвпадат, гениална е тази жена!
Може да се пробвате да я гледате в О, щастливи дни на Бекет и да споделите мнение.
Прави страхотна роля там, макар че изобщо не разбрах какво точно гледам. Joy Но пак беше удоволствие да се гледа. Тя видимо изглеждаше на лечение всъщност, когато играеше миналото лято в тази пиеса, дано се е възстановила напълно!
И аз така - нищо не разбрах, ама гледах GrinGrin Но да изнесеш такова представление сам на гърба си трябва да си нечовек.

# 586
От няколко дни се чудя какво да напиша за "Не бях аз" (мултимедиен спектакъл, продължение на филма "Вчера").
Филмът има особена сантиментална стойност за мен. Сценарият е на Владо Даверов и определено беше изненадващ. Но...между героите нямаше никаква химия, Христо Шопов играеше супер монотонно и неемоционално... Абе изобщо не ме накараха да повярвам, че това са двама души, които 35 години са копнели един за друг.
Продължителността също беше изненада - един час. Тъкмо започна да ни харесва и свърши.

Онзи ден си пуснах участието на двамата актьори в някакво предаване на БТВ. Шопов беше напълно индиферентен през цялото време. Изглеждаше все едно изобщо не му се участва в това и го прави само в памет на Иван Андонов. София Чернева даже каза, че като застанала срещу Шопов на първата репетиция казала: Сори, ама пак съм аз срещу теб (цитирам по памет).
Напълно споделям всичко казано. Ако не ме държеше емоцията от преди N брой години, когато гледах филма със затаен дъх, сега спектакъла нямаше да ми говори нищо, ама нищо. Вяла игра, бледо съдържание и ... мултимедия. Абе, разочарование. А чаках датата повече от два месеца.

# 587
Tilda.M. описваш измъчване на човек. Аз ако разбера че някой прави такива жертви със себе си за да ме забавлява за 2 часа в театъра и няма да си купя никога билет за да гледам това мъчение. На болни хора е нужна почивка и лечение и грижи. Ако толкова се възхищаваш на даден човек, ако знаеш че има висока Т и е болен - помогни му в къщи, занеси му нещо, напазарувай му и му предложи помощ. Не разбирам как си купуваш билети за такова нещо като описаното горе.
Странен коментар бих казала. Не съм знаела, както не са знаели и стотици зрители в салона като мен. Ако не се лъжа, в едно интервю големият Никола Анастасов беше казал, че “Актьора не отива на представление само ако е мъртъв. “ В световен мащаб при най - великите също има много примери. Тази философия да се раздадеш до край вероятно е неразбираема, дори налудничева в мисленето на обикновения човек... Но за Актьора има смисъл. Междувпрочем познавам лекари, които са на пост при пациентите си - самите те тежко болни. И спасяват. За мен актьорската професия, когато говорим за талантливи нейни представители е подобно, но лечение за душата на публиката. Повечето от самите актьори не си представят живота без работата си. И само мога да изпитвам респект. Това не означава разбира се, че ако ида и гледам кофти спектакъл ще си замълча. Но пък и един спектакъл не зависи само от актьора - има режисьор, пък и драматургия, пък и други компоненти, които обръщат колата.   Например за обичаната от всички нас Светлана Янчева. В периода, в който вече и публиката разбра, че е болна аз гледах три спектакъла с нея - “И все пак животът е прекрасен“,  “О щастливи дни“ и “Блажени са блажените“ Първите два спектакъла много ми допаднаха , третият не... Но осъзнах, че самата Янчева оздравявава ( Дано! Стискаме палци!) когато играе. За нея това е като дишане... И вероятно ще има много повече шансове, ако практикува професията си, отколкото да се затвори в къщи и да се отдаде на страшни мисли... Така ги чета аз нещата Simple Smile

# 588
  • София
Малка са актьорите на нивото на Светлана Янчева. По-голямата част просто си изкарват хляба и са далече от някакви велики идеали и идеи, че служат на възвишеното. Нагледала съм се на посредствени постановки, които се правят за да угодят на масовия вкус. Когато съм дала 80-100 лева за 2 билета имам очаквания за нещо направено с вкус и мисъл.
"О, щастливи дни" обаче не препоръчвам за тийнейджъри. Безспорен е талантът на Светлана Янчева, но лично мен Бекет не ме вълнува. Беше ми скучно и досадно, признавам си.

# 589
Малка са актьорите на нивото на Светлана Янчева. По-голямата част просто си изкарват хляба и са далече от някакви велики идеали и идеи, че служат на възвишеното. Нагледала съм се на посредствени постановки, които се правят за да угодят на масовия вкус. Когато съм дала 80-100 лева за 2 билета имам очаквания за нещо направено с вкус и мисъл.
"О, щастливи дни" обаче не препоръчвам за тийнейджъри. Безспорен е талантът на Светлана Янчева, но лично мен Бекет не ме вълнува. Беше ми скучно и досадно, признавам си.
Бекет е съвсем друга тема, не съм му фен, както и на Чехов - въпреки, че вчера имах билет за Три Сестри в театър Възраждане, и въпреки, че съм гладала О, щастливи дни и В очакване на Годо.

П.С. Никой досега ли не е забелязал обратнопропорционалната връзка между цената на билета на представлението и качеството на представлението?

Последна редакция: сб, 05 окт 2024, 12:09 от фрох

# 590
Ако трябва да бъдем честни, всички сме били принудени да ходим болни на работа. Никой, в никоя сфера не те пита боли ли те нещо, температура ли имаш...  И болничен да ни дадат, често ни излиза през носа, работодателите хич не обичат отсъстващи хора. При актьорите явно не е по- различно, още повече, че заради отсъстващ актьор пада цял спектакъл. Друг е въпросът, че адреналинът при излизане на сцена е толкова висок, че човек не чувства болка, поне не в тази степен, в която би усещал вкъщи.

# 591
Представлението Три сестри в театър Възраждане го отмениха, защото Виттория Николова ще ражда - ето това вече би било, хм, нещо ново на сцена - безкрайно отдаден актьор на професията да роди на сцената...
Това в кръга на шегата.

Последна редакция: сб, 05 окт 2024, 12:40 от фрох

# 592
Хахах, тъкмо четох по темата " алчност" тук и какъв клип ми излезе във фейсбук...😀
Прословутият инфлуенсър- простак Бачорски се поти на бягащата пътека във фитнеса. Изведнъж се появява Рачков, качва се на съседната пътека и почва да играе сиртаки върху нея. В този момент пристига сервитьор с цял куп чинии, Бачорски и Рачков взимат по една чиния и почват да чупят наоколо, докато танцуват сиртаки върху пътеките... Така като ви го описвам,едва ли мога да пресъздам колко отвратително изглеждаше всъщност. А и колко добре говори за манталитета на актьора.. Бачорски е ясен.

# 593
Хахах, тъкмо четох по темата " алчност" тук и какъв клип ми излезе във фейсбук...😀
Прословутият инфлуенсър- простак Бачорски се поти на бягащата пътека във фитнеса. Изведнъж се появява Рачков, качва се на съседната пътека и почва да играе сиртаки върху нея. В този момент пристига сервитьор с цял куп чинии, Бачорски и Рачков взимат по една чиния и почват да чупят наоколо, докато танцуват сиртаки върху пътеките... Така като ви го описвам,едва ли мога да пресъздам колко отвратително изглеждаше всъщност. А и колко добре говори за манталитета на актьора.. Бачорски е ясен.
Нима възприемате Рачков като "актьор"?!? Завършеното образование тук в случая няма нищо общо.

# 594
Пожелавам бързо оздравяване на жената и и пожелавам да може да си почине за да се възстанови добре и бързо и да може да се занимава с призванието си. Но няма да си купя билет да гледам болен човек да играе за да ме забавлява. Мога да се забавлявам и по-хуманно. Това обаче си е мое разбиране и с нищо не задължава други.

# 595
  • Пловдив
Мнение за комедията "Само не това име" с Билалов?
А "Осъдени души"?

Последна редакция: сб, 05 окт 2024, 15:33 от mystic woman

# 596
Пожелавам бързо оздравяване на жената и и пожелавам да може да си почине за да се възстанови добре и бързо и да може да се занимава с призванието си. Но няма да си купя билет да гледам болен човек да играе за да ме забавлява. Мога да се забавлявам и по-хуманно. Това обаче си е мое разбиране и с нищо не задължава други.
Грешката ти е, че очевидно възприемаш театъра само като забавление. Някои от списващите тук търсим също катарзис и изцеление.

# 597
  • София
Излизам от "Това не го казвай". Много ми хареса на мен. Приликата с "Аз и ти преди ние" е начинът, по който комуникарат героите, а именно главно чрез спор. Иначе темите са различни и в "Аз и ти преди ние" има много повече драма.
Лично аз много се забавлявах днес и му давам оценка 5/5 на драго сърце.
Но забележка към театър- при начален час 19.30 ч, до 20.00 ч пускаха закъснели зрители- срамота.

# 598
Гледах “Пистолет в тронадо” с Весела Бабинова тази вечер.
Никак не ми хареса. Исках да си изляза, но нямаше как. Бях чела много добри отзиви тук и бях с очаквания.
Разбрах, че няма да го бъде от първата произнесена дума “е.а си”. Помислих, че не съм чула правилно и тя я повтори след още една дума.
Викове, глупости, инфлуенсърски приоми, политкоректност и безсмислени бъртвежи. Хората около мен бяха също разочаровани. Аплодисментите бяха няколко минути и доста хора въобще не станаха прави.
Не водете мъжете и децата си на тази постановка.

# 599
И аз се връщам от “Пистолет в торнадо”. Не случайна е наградата Икар на Бабинова за тази роля - много добра игра. Иначе леко хаотичен сюжет и твърде бързо прескачане от тема в тема. Като цяло ми хареса, но очаквах нещо по-въздействащо предвид, че е моноспектакъл и положителните отзиви.
Оценка 4/5.

А относно ставането при аплодисментите - когато гледах “Частици жена” , близо до мен в публиката бяха Бабинова и Зомбори и сигурно бяха единствените в залата, които не станаха. Обсъждали сме няколко пъти в тази тема етикета и мнението на актьорите по повод скачането на крака още преди да пуснат светлините в залата. Не ставането не означава непременно не харесване на видяното.

Общи условия

Активация на акаунт