''Водата'' - каква е дневната ви нужда?

• 13 296
  • 225
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Почти не пия вода - под 1л на ден ми се пада. Нито отслабвам, нито напълнявам от пиенето на вода. Малко тип Сахарска камила съм Mr. Green

# 151
.                   300 ml дневно, до половин литър в 'жадните' ми дни, като в това количество влиза и водата в кафето. Не пия вода, не пия сокове, не употребявам алкохол. Чувствам се перфектно.
                   Опитвала съм се да се науча да пия вода, но насила и хич не ми се удава. Което ми напомни за едно време - вървим с едно момче из Варна лятото, жега, мотаем се цял ден, стигаме до една чешмичка в центъра и той "Айде пий"... И аз "Не ми се пие.."... "Айде пий, ти казвам! Жадна си!"... и аз  Shocked. След известен спор, в който той се опита да ме убеди, че съм жадна и много ми се пие, но съм твърде тъпа, за да го разбера, за малко да се стигне до физическо насилие само и само да пия вода, се наведох и се направих, че пия. Последва "Пий още, това не стига.."... Мале, в приключение се бях видяла тогава... После много му се сърдих, а той и до ден днешен не разбира какво се оплаквам.

# 152
Под литър, лятото - малко над него. Забравям да пия вода, това е. Confused

# 153
Пия вода и се радвам за това,че се научих защото наистина е важно човек да консумира колкото се може повече. Всичко си има граници. Пия по 1,5 л на ден плюс това зелен чай и кафе. Wink

# 154
Аз отговорих -1.5 л, защото се стремя все да е около това число. До преди 2 месеца пиех много малко вода. Ако се сетя да си сипя чаша пак добре. По това време пиех само чай, кафе, мляко и газирани напитки, нат.сокове. От преди 2 месеца постепенно започнах да увеличавам количеството на водата за сметка на газираните напитки и нат.сокове, който вече повече от месец не консумирам и чесно казано не ми липсват. В началото, когато почнах да пия по повече от чаша и на мен ,както и на други мацки,които са писали, ми ставаше буквално лошо, гадеше ми се и се чувствах като бъчва, някак си подута. Именно затова увеличавах и количеството постепенно. Сега ,когато вече съм достигнала 1,5л и е минало време, мога да кажа,че почти ми е станало навик, където и да съм до мен да има чаша с вода. Работя на компютър и съм по 10 часа така да се каже на едно място, проблемът с тоалетната за мен не съществува. Наистина в началото е малко досадно, но ми прави впечатление,че и не ходя толкова често сякаш колкото в началото, незнам на какво се дължи това.
Искам само да добавя,че имах много суха кожа, която учасно се лющеше, но значително се пооправи откакто си наложих този режим да пия повече вода. С ниско кръвно налягане съм и от както родих, почна едно главоболие,което понякога траеше със седмици и ми разказваше играта,ако не се натъпча с аналгин, но и то позаглъхна. Надявам се с времето поемането на вода да окаже благоприятно влияние върху фигурата ми, но за това предполагам,ще е нужно повече време,а и не само вода  Mr. Green
Налагането на режимче обаче е абсолютно задължително,за да се изгради навика. Просто няма друг начин. То при мен направо ритуал стана в определно време си пия кафенце с мляко,а през останалото време яко вливам вода.
Искам и ПОСЛЕДНО хахаха да кажа, че НЕ мога да пия вода от чешмата. Мъкна едни туби по 11 литра и ги редувам една туба минерална, една туба изворна.

# 155
Улавям се, че през някои дни въобще не пия вода, което е много лошо.
Обаче как да я пия тая гадна чешмяна вода - от няколко месеца насам така мирише на хлор, че не се трае, а с тая стара канализация - кой знае какво пием, а и трябва да я чакам по 10 мин, докато тръгне студената #Cussing out.
Като се насиля да я пия, направо ми се гади  Sick, да не говорим, че се подувам като балон, дори от 1-2 чаши, ако не съм жадна.
А все забравям да си купувам минерална.

Иначе в големите жеги или при голямо физическо натоварване / в смисъл яко потене/ мога да изпия до 2 литра.
Но като цяло предпочитам други течности.

Не знам защо другите напитки не влизат в минимума течности, необходими на тялото за ден /малко сложно се изразих Confused/.
С това въобще не съм съгласна. Naughty
Ако говорим за кърма и АМ при децата, тогава водата, съдържима в тях се брои, а ако говорим за чай, кафе и сокове - тогава не се брои. Много интересно!!! Thinking.

# 156
Kalynka, аз доколкото разбрах темата е за водата, а не за течностите като цяло. За нея говорим, за дневната нужда от чиста вода.....не че се изключват другите неща.

# 157
  • СОФИЯ
Пия по 3 литра вода на ден, а през лятото по 6. Откакто се научих да пия по толкова вода, ми мина мигрената.  Peace

Lamita, готовите натурални сокове са абсолютно вредни, само консерванти и нищо полезно. Все едно си изливаш киселина в стомаха, а по 2 кутии на ден.  #Crazy  По- добре си прави фрешове, пий чай или вода.  Wink

Аз пиех по 1,5 вода на ден  Подкрепям Иля и се стремя към увеличаване на количеството  Peace

# 158
Преди да започна да ви чета,хубавици,не пиех и 1 чаша вода.Сега пия 1.5-2литра вода и се чувствам много добре,само дето ходя през 10мин в 00,ама се надявам организма ми да свикне и да това да се регулира Hug

# 159
По принцип пия по 1 литър на ден,но има дни в който толкова ми се пие,че минавам и 2 литра.Наблюденията ми са,че ми се отразява добре-прочиствам се.Преди си бях наложила да пия по минимум 1.5 л.,но се надувам,ако пия насила.Обобщено-пия толкова колкото ми се пие и се чувствам ОК Peace

# 160
  • СОФИЯ
Преди да започна да ви чета,хубавици,не пиех и 1 чаша вода.Сега пия 1.5-2литра вода и се чувствам много добре,само дето ходя през 10мин в 00,ама се надявам организма ми да свикне и да това да се регулира Hug

И аз така - тичам през 5 минути  smile3555

# 161
  • 1st floor
не знам хората как отслабват , ама аз се подувам от водата! Една чаша да изпия ,корема ми изглежда така все едно съм изпила един литър #Cussing out

# 162
Ох, аз почти не пия вода. Гласувах с втората опция. Понякога в работата почти цял ден не се сещам за вода. Само кафета пия. Много е лошо така, ама въобще не се сещам да пия. Понякога изпитвам голяма жажда и мога да изпия 3-4 чаши вода една след друга. Странна работа.

Peace
същата работа

# 163
  • София
Почти не пия вода.Ако пийна съм през 5 минути в тоалетната.В анкетата отговорих с един литър.Сигурно ми се насъбира от кафе,чай и другите течности изпити през деня.Най-много вода пия ,докато мия съдовете.

# 164
Да ви кажа аз лично много вода пия!!!!На работа колежките постоянно ми се чудят как се наливам толкова много свода HugА сега както започват големи горещини незнам колко вода ще ми е нужна за да оцелея през деня:)...хихихи

Общи условия

Активация на акаунт