''Водата'' - каква е дневната ви нужда?

• 13 264
  • 225
  •   1
Отговори
# 75
Не ми понася водата, макар че се насилвам да пия - подувам  се, става ми тежко, да не говорим че не мога да измина и 100 м на улицата, без да търся тоалетна. Вие как се справяте с този проблем??? Пия и тичам в тоалетната, ако ще излизам гледам поне половин час преди това да не пия, че много неприятно- стигала съм направо до напикаване....
Покрай бъбречните заболявания  на сестра ми, научих от лекарите, че повече от 2л. на ден е доста вредно, което доста ме учуди. Можело да доведе и до необратими последици.
Много ще ми е интересно, ако има лекари тук да обеснят малко по-подробно как точно стоят нещата.

# 76
 Cryама мноооооого вода пиете...аз почти - не

# 77
  • под тепетата
Е,Карил -не си сама!  Hug И аз водата я обожавам, но в банята по 2-3 пъти на ден! Забелязала съм, че като се насиля да пия вода имам чувството ,че ще се удавя в чашата  Sick! Явно моят организъм си набавя водата от храна,аз без супа не сядам, пия 2-3 кафета,айрян,сок.Пие ми се вода единствено преди цикъл.(ма тогава и ми се ядеееее Mr. Green)

# 78
  • София, център
2-3 литра, но и по кутия сок, и разни газирани. Общо взето по цял ден нещо наливам!

# 79
Останалите пиете ли вода?  newsm78

bouquet Честит 8 март   bouquet

# 80
  • Варна
Честит 8-ми Март, момичета! Бъдете обичани!    bouquet

По въпроса: не пия много, може би около 1.5 л и то под формата на айран или чай. Чиста вода - само с лекарства.
Ако се "наливам" нарочно /както като съм на диета/ ми става лошо.  Rolling Eyes

# 81
  • MUC
Различно, през зимата около 1,5 л, през лятото стигам до 4...
Когато прекаля с кафето, компенсирам обезводняването от него с още вода. Същото важи и за алкохола, разбира се  Rolling Eyes

Ходя често до тоалетна, но чак пък през 10 мин...  Stop Нямам проблем с това.

В гимназията пиех под литър на ден и оттогава си имам целулит, а и все се чудех защо ми се вие свят и припадам от ниско кръвно. Постепенно се научих да пия по повече, съвсем умишлено, в началото насила. Сега ми е необходимост. Кожата ми изглежда по-свежа и самата аз се чувствам много по-добре. Спестявам си и главоболието, което преди ме мъчеше редовно. Peace

Доколкото знам, когато усетим жажда, тялото вече е загубило около 3% от течностите си. Което хич не е малко по принцип.

# 82
  • Стара Загора
Не пия много вода.Не съм си поставила за цел да определя колко,но е много под нужното количество.

# 83
  • в края на града
Около 1.5л на ден, но ако постоянно имам шише с вода до мен, пия много повече. Това е само вода, отделно други течности, кафета и прочие...

# 84
Аз пия всеки ден около 2.5-3л вода,без значение дали съм на диета или не  Peace 
Много  обичам да пия вода  Mr. Green

# 85
По принцип пия около1.5л, но сега се опитвам да увеличава, количеството bowuu

# 86
Отговорих с 3 литра - ама част от тях са бирички  Simple Smile

# 87
  • София
1,5 l

# 88
Различно, но около 1,5-2 л вода

# 89
  • Стара Загора