Операция на миома-9

• 32 495
  • 554
  •   2
Отговори
# 540
О, Junejun, хубаво, че се включихте. Аз нямам такъв спомен за моята операция. Но пък майка ми е с хистеректомия и дълъг вертикален разрез - въпреки това преди операцията, санитарката наистина влезе и попита дали е обезкосмена. Аз от години махам всичко и нищо чудно и мен да са ме питали, наистина нямам спомен.
А иначе преди операцията съм се изкъпала с козметиката, която си ползвам - впрочем както и след операцията. Не съм взимала специален сапун, за разлика от случая на майка ми, когато за периода след операцията взехме май Safeguard.

Последна редакция: нд, 05 юли 2026, 20:17 от anmasu

# 541
  • Sofia
Питат за окосмяването и дават самобръсначка, ако има такова.

# 542
Преди да вляза за операция разбира се четох коментари и повечето жени писаха,че са си взели една нощница,знаех,че в реанимация дават нощница но понеже винаги обичам да съм презапасена си взех три,като си мислех,че най - вероятно ще използвам само едната.Е това беше добро решение за мен защото след операцията като почна едно потене а в стаята температурата беше нормална даже вечерта преди операцията ми беше хладно.
След операцията заради антибиотика ли или заради други медикаменти се потях много а по принцип не съм от хората,които се потят,даже съм зиморничева,та и трите нощници, които си взех влязоха в употреба.Имаше жени,които си изкараха с една нощница но явно това обилно изпотяване е било някаква реакция на организма.

Последна редакция: нд, 05 юли 2026, 20:31 от Junejun

# 543
Аз бях взела 2 памучни нощници от Pepco - като по-дълга тениска са, много ги харесвам. Преди операцията си бях с домашни дълги дрехи. След операцията, в реанимация, бях чисто гола, само завита. После, преди изправянето, ни дадоха техни нощници. Първия ден в стаята след реанимацията (втори след операцията) не знаех къде се намирам и си карах с тяхната нощница, но си сложих бикини. На другия ден, когато се освестих след хапването, се преоблякох с моята нощничка, а когато ми дойдоха на свиждане и се качих до кафето, облякох домашното комплектче. Тоест съм носила само една от двете ми нощнички.

# 544
На мен ми правиха две урологични операции в последните месеци. Трябваше да съм напълно обезкосмена в интимната зона. Обезкосмих се само с депилатоар без никакво бръснене вкъщи вечерта, преди да вляза в болницата. Стана напълно гладко. И аз не ползвам самобръсначки, защото кожата ми е много чувствителна. С депилатоара нямам никакви проблеми.

# 545
Здравейте, април месец ми откриха субмукозен миомен възел, последно измерен седмица преди цикъл 3,4 см. на 3, 9 см. Прегледът беше при Силвия Хинкова, която предложи като единствен вариант отворена операция,без премахване на матката. Възелът ми създава проблеми доколкото наистина цикълът ми еедна идея по - обилен първите 2-3 дена.  Смятам да се консултирам с доц. Магунска, като се надявам на по - щадящ вариант за евентуална операция. Бихте ли споделили опит с подобно разположение на миомен възел и какъв е бил подходът, и има ли такива, които са избегнати отворена операция? Благодаря!

# 546
Здравей, аз имах миома,която беше станала според ехографа около 8см( в  епикризата даже пишеше,че е 10). И аз като теб чаках ли чаках и се надявах на други подходи, но уви не изчезна. Наложи се коремна операция, защото вече беше над 8см, и започнах да получавам кръвоизливи по време на цикъла, отделно стана по 8-10 дни. Накрая спешно трябваше да влизам за операция, защото наистина беше нетърпимо. И съжалявам защо докато не беше по-малка не съм направила лапороскопска.

# 547
Има значение какъв вид е миомата и каква изява дава. Д-р Магунска беше един от препоръчаните ми лекари, заедно с д-р Танчев и д-р Иван Димитров ("Света София" на бул. "България").

Последна редакция: вт, 21 юли 2026, 16:41 от anmasu

# 548
Здравейте! 18 месеца след операцията аз съм с нова миома с размер 1 см. Бях почти сигурна, че ще излязат нови, и въпреки всичко се надявах, че няма или че поне ще е по-нататък. Чела съм всички теми и сега прегледах набързо миналата, но ще се радвам, ако се включат дами, при които след операция са се появили нови миоми. Ще съм благодарна да споделите опит.
Много се ядосвам, че както и миналия път, не всеки гинеколог пише вида на миомата и сега не знам дали е отново субсерозна.

Последна редакция: сб, 25 юли 2026, 19:31 от anmasu

# 549
Аз също съм в подобна ситуация но при мен след операцията се видя че са оставили по- малка миома впоследствие се появи и още една.Това което правя е редовно следене едната расте по малко другата не мърда засега и се надявам да избегна операция.

# 550
При мен всичко си беше чисто - ходих на преглед 5 месеца след операцията, при друг гинеколог.
При Вас какви бяха миомите, с какви размери и как нарастваха? Колко са големи сегашните?

# 551
Извадената беше много голяма,а малката около два см. ново появилата се при първото измерване беше около два см,
към момента едната не е мръднала другата е пораснала с около половин см за година, което ме тревожи.

# 552
Не е толкова бързо нарастваща. В темите има жени с 15-20 см извадени, моята беше 11 см, бях с матка с размер 4-5 месечна бременност.

# 553
Моята извадена беше 14 см и нарастна за около година затова се опасявам сега да не почне някакъв ускорен растеж.

# 554
Ох, милата, разбирам Ви и мен ме е страх да не расте - не ми се е променило никак положението в посока на плануване на бременност. Моята нарастваше двойно на година - от 1/1.5 см, след година беше 3 см, след 2 години беше 6 см и след 3 години беше 10 см. Интересното беше, че от юли до януари не нарастна, но на прегледа за приема се видя нова, а всъщност са махнати около или над 5.

Общи условия

Активация на акаунт