Всичко за перманентния грим на вежди, устни и очи – 10

• 21 603
  • 347
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
Не знам в дългосрочен, те все снимки на момента или заздравели показват... Много личи тази пудра, неестествено ми седи. МБ на снимките стои естествено, но не зная какво се случва след време с нея, защото никой не показва. И пак да питам, hair strokes с какво е по-различно?
Както го отлагам от годни, накрая може и да си отменя часа, ако ще трябва да съм с пудра 🥺
Ето примери и за двете, колко естествено изглежда МБ и колко рисувано изглежда пудра. То ако така изглеждам с пудра, май по-добре да продължи да се рисувам. Или резултатът се подобрява след време ли как?

# 316
Разликата между hair strokes и микроблейдинг е инструментът, който се изпълнява - първото е с машинката за микропигментация, с нея се рисуват косъмчетата. Второто, както се разбира от името, се изпълнява с резец. Не е толкова болезнено, колкото звучи, два пъти са ми правили.
След 2 години ясни са само косъмчетата в началото на веждите ми, назад стои по скоро като светлосянка.

# 317
  • Варна
Благодаря много. Да разбирам, че и то не е много надеждно, така ли Sad

# 318
Благодаря много. Да разбирам, че и то не е много надеждно, така ли Sad

Най-много зависи от кожата Ви и как ще приеме пигмента, докато не опитате, няма как да разберете. Успех, каквото и да решите 🍀

# 319
  • Варна
Така е, лошото е, че като опиташ и не е ок, после се почва лазери, глупости...Иначе очната ми вече една година не е мръднала, но предполагам, че няма да място за сравнение.

# 320
Аз исках очна, но ме спря, каза да не се занимавам, заради дългосрочния ефект (мисля, че се размива с годините). Наскоро ми попадна и една инфлуенсърка, която казва, че на младини си е направила очната линия, да не се подлъгват младите момичета, защото сега не й харесва как е.
Аз съм под 30. Единия ми клепач е малко паднал, трудно ми е да рисувам очна линия и се бях надъхала, но май ще изчакам още да преценя. Ако успея да се науча да си слагам сама очна линия ще се откажа от перманентна.

# 321
Имам и очна линия на 3 или 4 години, не се е променила. Направих я по същата причина, даже водоустойчива се размазваше в някакъв момент и ставах на панда. Коя инфлуенсърка (и след колко години)?

# 322
Александрина се казва, която има група във фейсбук за ретиноидите. Качи наскоро клип в тик ток, не по темата, но си слагаше очна линия и спомена за нейната.
Може би зависи и от кожата.

# 323
  • Варна
Да, чувала съм Алекс по темата. Имайте предвид, че техниките се развиват, че нейната е правена отдавна и дори формата не беше подходяща за нея по мое мнение. Маргарита ми сложи кафява подложка първо именно за да не започне да сивее и да се разлива. Освен това ме черта около два часа докато изберем правилната форма за мен. На моя приятелка прави след това пък ѝ направи супер фина, защото тя почти няма клепач. Просто много зависи всичко и трябва опитен човек да прецени какво да прави да прави ли изобщо.  Моята е от юни 24та, засега не е мръднала.

# 324
  • Бургас
Писала съм го и пак ще споделя моето мнение. До техника, материали, но според мен, най-вече е до кожа. Имам очна линия правена преди повече от 10 години - не е избил друг цвят и си е ОК. Вежди последно подновявах преди 3-4 години, не помня точно, но са си добре/ е, не като нови, но стават/. Имам татуировка на дясната ръка от китката до пръстите. Уточнявам мястото, защото е такова, че често се мие и е подложено на студ и слънце т.е. не е като да е на тялото. Татусите на момчето, което ме прати при татуиста и съответно също е ползвало услугите му, са в по-различно състояние от моя, направен когато бях на 45 години. Сега съм на почти 57 и картинката си е отчетлива и хубава.

Последна редакция: пт, 12 дек 2025, 11:30 от pafal

# 325
  • Варна
Освен до кожа и до козметика. Аз ползвам ретинали, киселини, активи.. Колкото и да не си мажа веждите, вероятно попада там.

# 326
Освен до кожа и до козметика. Аз ползвам ретинали, киселини, активи.. Колкото и да не си мажа веждите, вероятно попада там.
Това се чудех, понеже МП на вежди сякаш избледня, първия виновник, ми се стори, че е ретинола и другите козметики.
Тогава ползвах ретинол серум и беше доста мазен, кожата ми е и комбинирана.

# 327
  • Варна
Ами то не само ако е мазен. Все пак нали обновява кожата по-бързо. Някой не иска ли да покаже един хубав МБ на 2-3 години да се успокоя малко 😀

# 328
Моля за препоръка за клиника с подходящ разер за премахване на очна линия; Махнах си веждите в студиото , в което ми направиха новите, но момичето каза,че препоръчва очната линия да се махне в клиника с по-подходящ лазер;

# 329
  • Sofia
А защо реши да я махаш, ако не е проблем, че питам? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт