КРУИЗИ /Тема 19/

• 54 132
  • 757
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте предстои ми първият круиз искам да попитам трябвали ни официално облекло чета из сайтове че не можем и да внесем на кораба храна като чипс солети и безалкохолно

# 631
Здравейте!
И аз съм платила капаро за круиз през crusit.bg  с Costa Toscana за 31.03.- 07.04. с качване и слизане в Барселона. Проблема ми е, че преди да запазя круиза хвърлих едно око на цените на самолетните билети с Уиз Еър без да посочвам конкретна дата и ми се видяха доста приемливи. Запазих круиза за тези дати, защото децата тогава са във ваканция и  ми е по-удобно, но когато тръгнах да купувам билети  ми стана лошо - цените са доста по-високи от тези, които бях гледала. Имаме приятели, които живеят в Барселона и идеята ни е да пътуваме на 28.03 (петък), събота и неделя да се видим с тях и в понеделник да се качим на кораба. Досега сме летели само с Уиз Еър и затова натам се насочих за самолетните билети, а и полетите за тези дати са удобни, но цените са скочили доста, а нямам много време. Сега погледах полетите и на Райън - за отиване добре, но за връщане е в 14 ч, т.е. до 12 трябва да сме на летището. Мислите ли, че ще се справим със слизането от кораба и дали ще успеем да се предвижим до летището до към 12 ч? И бихте ли ми препоръчали други сайтове, където да проверя за билети София - Барселона на по-приемливи цени?

Благодаря ви: )

# 632
Здравейте!
И аз съм платила капаро за круиз през crusit.bg  с Costa Toscana за 31.03.- 07.04. с качване и слизане в Барселона. Проблема ми е, че преди да запазя круиза хвърлих едно око на цените на самолетните билети с Уиз Еър без да посочвам конкретна дата и ми се видяха доста приемливи. Запазих круиза за тези дати, защото децата тогава са във ваканция и  ми е по-удобно, но когато тръгнах да купувам билети  ми стана лошо - цените са доста по-високи от тези, които бях гледала. Имаме приятели, които живеят в Барселона и идеята ни е да пътуваме на 28.03 (петък), събота и неделя да се видим с тях и в понеделник да се качим на кораба. Досега сме летели само с Уиз Еър и затова натам се насочих за самолетните билети, а и полетите за тези дати са удобни, но цените са скочили доста, а нямам много време. Сега погледах полетите и на Райън - за отиване добре, но за връщане е в 14 ч, т.е. до 12 трябва да сме на летището. Мислите ли, че ще се справим със слизането от кораба и дали ще успеем да се предвижим до летището до към 12 ч? И бихте ли ми препоръчали други сайтове, където да проверя за билети София - Барселона на по-приемливи цени?

Благодаря ви: )

Проверете в колко часа пристигате . В Барселона летището не е много далече и ако акостирате в 8 сутринта, предполагаемо излизане от кораба 9.30-10.00  с такси ще стигнете до 12 часа.
По ниски цени от Уиз И Райън едва ли ще намерите /лично мнение/.

# 633
  • София
И аз мисля, че по-ниски цени от нискотарифните няма. Разцъках България еър, и там за вашите дати е скъпо.
С Райън на 27.03. е малко по-евтино. Или трябва да удължите почивката като пътувате малко по-рано на отиване и малко по-късно на връщане, или да се примирите.

Не е напълно сигурно, но според мен за тези дати цените само ще се качват. Ваканциите са така. Около празници и карнавали/фестивали също.

# 634
Здравейте предстои ми първият круиз искам да попитам трябвали ни официално облекло чета из сайтове че не можем и да внесем на кораба храна като чипс солети и безалкохолно
По принцип не е разрешено качването на храна и напитки в кораба. На мен ми бяха останали в раницата кроасан и пакетче солети от самолета и никой не каза нищо. Не че на кораба ви трябват. Има толкова много и разнообразна храна, че едва ли ще стигнете до чипс и солети. Там има всякакви бисквитки, ядки, крекери, сушени плодове, гризини и т.н. Винаги можете да си вземете за стаята или за излизане, ако сте с деца.
За официалното облекло зависи дали ще се храните на бюфет /където можете да се обличате както искате/ или в основния ресторант /където всеки ден има препоръчителен дрес код или малко по-официално облекло/. По принцип на вас няма да ви е комфортно, ако отидете в основния ресторант и там всички са с рокли, ризи и т.н., а вие сте по тениска. Възможно е, ако сте прекалено спортни да ви направят забележка, напр. за вечеря по къси панталонки, но това е само в основния ресторант. Освен това вечер има тематични партита - бяло пари, бляскаво парти и др., където всики се обличат по темата, много е забавно.

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 09:38 от GM

# 635
Аз напоследък преоткрих Луфтханза и партниращите й авиокомпании. Например за малко над 700 лв пътуваме трима човека до Венеция за карнавала, като не плащаме, за да седим тримата заедно, и тази цена включва куфарче за салонен багаж плюс малка раница/дамска чанта за всеки от нас. Вижте и там, вярно, че ще има едно прекачване, но комбинациите са много.

# 636
Здравейте

Препоръчайте ми круз от Атина, по възможност по посока Европейски пристанища, за 5 възрастни и бюджет 6000 евро?

# 637
  • София
Здравейте

Препоръчайте ми круз от Атина, по възможност по посока Европейски пристанища, за 5 възрастни и бюджет 6000 евро?
Трудна работа от Атина с европейски пристанища - корабите от Атина правят основно гръцки острови.
Погледнах един с Маджестик Принцес от Атина до Рим, 10 нощи - 11-21.05.2025, има Миконос, Родос, Кушадасъ, Крит, Катаколон, Корфу, Неапол и свършва в Рим. За 2 кабини вътрешни, 5-ма (3+2) възрастни 6567 евро.

# 638
  • София
За тази цена виждам само кратки круизи, 4-5 дни, примерно Валета, Сицилия, Чивитавкия, Савона. Не е пълна обиколка. Или с крайна точка Барселона.

В crusit.bg гледам.

# 639
  • Бургас
Ние сме харесали MSC Euribia, от агенцията много ни го похвалиха, а и матршрутът в ОАЕ е страхотен. Надяваме се да е топло и да не вали. Миналата година през февруари бяхме там по подобен маршрут, но с Коста Тоскана. Много ни хареса и тази година ще повторим с MSC Euribia.
За маршрута на MSC Euribia - Абу Даби - прекрасен град, по-спокоен от Дубай, има много неща да се видят - най-основоно Президентския дворец, Голямата джамия, Лувъра, Аквариума и ако имате още един ден - Яс айлънд;
Сър Бани Яс -това е остров с прекрасни плажове и може да си вземете екскурзия от кораба за сафари - много е хубаво;
Дубай - каквото ви хареса - 2 дни не стигат, но каквото и да изберете, ще ви хареса;
Доха - Катар - има екскурзии от кораба - освен перленият остров и разходката из Катар, ще ви заведат на пазара, където има коне и соколи, интересно е;
Бахрейн - не съм била там, не мога да дам информация

Alexa_di много благодаря за изчерпателното инфо Simple Smile Колебая се за острова още. Агенцията предлага обиколка около острова, а това сафари е в корабна екскурзия, така ли?
А за Абу Даби, миналият път посетихме и Джамията и двореца, сега мислим да не ползваме груповата екскурзия и да си организираме самостоятелно Лувъра и/или Аквариума, ако остане време.

# 640
Да, сафарито е в корабната екскурзия, която може да се закупи за Сър Бани Яз. Продължителността е около половин ден.

# 641
Има ли някой който ще пътува юни месец от Чивитавекия Марсилия  Барселона  Неапол с costa smeralda

# 642
  • София
Къде го резервирахте това?
Аз съм с друг въпрос. На сайта на MSC cruises не намерих от къде са резервирам, а си харесах круиз. Как мога да резервирам там?

# 643
Къде го резервирахте това?
Аз съм с друг въпрос. На сайта на MSC cruises не намерих от къде са резервирам, а си харесах круиз. Как мога да резервирам там?
На кой сайт не успявате да резервирате? Дайте линк да погледнем.
Пишете и кой е маршрута, кораба и дата може да се потърси най-добра цена от различни сайтове.

# 644

Общи условия

Активация на акаунт