Градинарство - моето хоби 35

• 38 176
  • 746
  •   1
Отговори
# 180
vivatta, моят съвет е да отрежеш по две-три клонки от всяка и да ги занесеш в агроаптеката за проверка. Аз носих изцяло изсъхнал и такъв, който половината е изсъхнал, но има и зелени игли/листа. Не знам на туите как е вярно да се каже. Според мен не може по снимка да се диагностицира.

# 181
Нормално е да са кафяви. Така сменят листа също.
Всяка есен  и пролет ги подхващам с дълга метла, гребло и отупвам яко. От 4 туи по 4 метра всяка свалям сигурно 2 чувала отпадък!
Но и моите пострадаха. На 2 отвзох по 2 огромни клона. Ще ги видя след седмица как са

# 182
Градината ми оцеля в този жега .. Най -лошо се отразява на розичките Далиите засега удържат Blush

# 183
Момичета, имам един слънчев ъгъл на двора, където тази година излязоха издънки от стар /отрязан миналата година/ люляк. Смятам да ги запазя, но искам да добавя към тях още 2 храста, които да цъфтят последователно и така да имам цъфтеж в тази част на двора през целия топъл сезон. Можете ли да ми дадете идея? 

# 184
  • Пловдив
Люлякът цъфти рано ,значи се търси нещо с по-късен цъфтеж  -индийски люляк ,дървовидна ружа (хибискус) .Колко високи се търсят и дали желанието е да цъфти само по един от тях или може да се застъпват ?
Предлагам и  храст ,който цъфти от пролет до есен -потенила .В двора на работното ми място има такъв ,около 1м. висок - непрестанен цъфтеж .

https://www.vitoshalandscape.com/product/potentilla-fruticosa-%D … 0%B8%D0%BB%D0%B0/

Хоп ,поправка ,не  е Потенила ,че все отдалече го гледам , а Хиперикум .Чувала съм ,че може да е агресивен ,но там не е .

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 10:37 от nelina_london

# 185
Идеята е да има постоянно цъфтеж. Индийските люляци, будлеята, хортензиите цъфтят от юли месец нататък. Трудно намирам цъфтящи през май-юни. Смятам да ги направя различни на височина, като обикновения люляк ще бъде най-висок в дъното. Храстът, който отрязахме миналата година беше около 2,5 метра и сега, с вече установени корени, издънките бързо ще дръпнат във височина. Останалите храсти ще са пред люляка и ще ги подрязвам, ако решат да стават много високи. Като цяло обичам да си играя с ножиците и формата на храстите ще се поддържа.

# 186
  • Пловдив
Queen ,бялата Гаура става като храстче и цъфти от Май месец ,чак до октомври ,също непрестанно .
Червената Калина (viburnum roseum) цъфти Май -Юни ,Спирея майски сняг .

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 13:29 от nelina_london

# 187
  • густо майна Филибето
Розите цъфтят май-юни. При мен малко по-късно от пролетноцъфтящите храсти, цъфти дойцията.  Японска спирея също, но тя е ниска. Преди това са картоп, вайгела, майски сняг, филаделфус, керия...Преди люляка е форзицията.

# 188
  • Между гори и планини
Моите рози цъфтят до първия сняг. Вярно май- юни са в най силните си дни, но при правилно подрязване и поливане продължават да вадят нови клонки и цветове.

# 189
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
От опита ми - не садете нищо около люляка. Пуска мноооого издънки и ако искате да го държите под контрол трябва да откопавате редовно излишните.
А това няма как да стане ако там има други цветя и храсти.
Мъча се да се сетя дали индийския люляк също пуска прекалено много издънки.

# 190
Нищо не пуска индийския!

# 191
Нищо не пуска индийския!
Пуска и то много. От старите собственици имахме един, не са га оформяли няколко години и беше станал ужасен. Издънките не махали…. Ни раундъп ни нищо ги мори

# 192
Нелина, тази потентила изглежда чудесно. Аз имам от същия вид, но е много  по-лош вид и определено не цъфти толкова … може би мястото не й е подходящо …

# 193
Как се справяте с издънките от рустифината? Обхванали са ми градината.

# 194
Как се справяте с издънките от рустифината? Обхванали са ми градината.
Ужас! Да! Режа, кося, изкарвам повърхностните корени периодично.

Общи условия

Активация на акаунт