Градинарство - моето хоби 35

• 38 730
  • 746
  •   1
Отговори
# 375
Момичета, подариха ми тази банан и въобще нямам идея как се отглежда и от кой вид е, та да почета малко..

Четох, че някой видове стават високи и могат да бъдат засадени в градините ?? С оглед темп. при нас напоследък нищо чудно Joy ама все пак ако някой има опит или може да каже вида ??

# 376
Ако си в топъл регион може и навън, зимата надземната част загива и напролет покарва наново. Стават мнооого големи. Може и в саксия, тогава расте според размера на саксията.

# 377
И дава страшно много издънки, ако е в почвата.

Моите бакопи живнаха в тази прохлада

# 378
Листата на една от хортензиите ми са много светли и по-скоро жълти. Смятате ли, че е нормално?

# 379
Това е хлороза.Трябва железен препарат.

# 380
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
син камък, листно и с поливане.
ще се оправи.

# 381
Зелен камък,синия е за друго

# 382
Точно.
Уж не съм далтонист, а обърках цветовете.

# 383
Благодаря за отговорите, зимата ще е в саксия , а лятото мисля да пробвам навън .. Дъщеря ми отсега се е настроила да яде банани Cry
La_Valletta, чудесна бакопа . Една годна гледах , но после не оцеля . Напролет ще си взема пак да опитам , много са красиви ..

# 384
обикновенно тези от магазинната мрежа са мини банани

# 385
  • Пловдив
Не си спомням кога и къде се дискутираше ,че розовата пампаска трева е някакъв рекламен трик .Така и не съм виждала онова ярко розово ,което е на картинките .Свекърва ми бе купила микс бяла и Розова,която в последствие даде на мен .Е , докато не цъфна бялата (миналата година за първи път ) ,не разбрах ,че другата е розова (цъфти за 4та година )  Blush
  Снимки отдалече през мръсния прозорец .

# 386
А може ли да изисква нещо специално за да е ярък цвета?
Като смяната на киселинността на хортензиите за да са розови или лилави.
Не знам отговора, само предполагам и питам по-знаещите.

# 387
  • София-в сърцата на моите деца
Каква тор да взема за туите си?

# 388
Аз зарових от този на пролет. Края на март, началото на април. На опаковката мисля, че пишеше по-рано, че се слага, ама на мен ми беше студено. Grinning

Три пъти през периода март-септември слагам и зелен камък и амониева селитра.

# 389
Как отглеждате пампаската трева и каква е тайната? Simple Smile Колко години й трябват да цъфне?
Две поредни години засаждам от купено стръкче и... нищо. Миналата година едната изчезна през зимата. Тазгодишната е пораснала до 1 педя - вижда се, че не вирее с желание. А страшно много ми харесва, но явно не я слагам на подходящо място - много слънце ли обича, торове?
Благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт