Градинарство - моето хоби 35

• 38 709
  • 746
  •   1
Отговори
# 420
Няма как да не се поддържа, този е бил заспал и не е разбрал.
Виж снимките от разсадника на Нановски , линка по-горе.
Сравни тези със зелени листа и тези с пожълтелите. Първите са подкастрени и компактни,  вторите са силно прораснали нагоре.

# 421
  • По света и у нас

При мен цъфтят тези сладурчета!

# 422
Ако се поорежат овощни дръвчета сега ,ще се навреди ли на дръвчето.?

# 423
# 424
  • Бургас
Хора , моля за компетентно мнение!

От няколко месеца стопанисваме селски двор, неподдържан от няколко години. Тези месеци основно почиствахме обрасляци, тръни и треви + къпинакбезкрай ... Последните някой лко седмици не сме ходили, заетост с други задачи... И днес виждам листа по 2 рози, люляк и черница

с вид, който ме тревожи:

Последна редакция: сб, 28 сеп 2024, 14:55 от lady Koup

# 425
  • София
Болести от вече по-важното време. При 70-80% окапали листа напръскайте обилно дървета, рози и почвата около тях с 2% бордолезов р-р. В ранна пролет, преди разпукване на пъпките, също.

# 426
  • Бургас
Благодаря! Green Heart

# 427
  • густо майна Филибето
Момичета, как се наричат дървета, чиито корони формирани върху плосък каркас? Не мога да открия в никой разсадник. Снимката е за пример

Не ги продават, защото са скъпи, и не се купуват много. Освен това поддръжката на тази форма е трудна с времето.
Пробвай да се обадиш във Флора дизайн, там съм виждала. Като че ли и Велида бяха заредили миналата година.

Това ме подсети за едни познати, които разглеждаха растенията в нашия двор. И жената спря пред пиракантата , и каза - ей такова искам!  А тя - изтървана. Изби си нагоре, да търси слънцето, четири метра храст ли да кажа, дърво ли да кажа - стеблата ѝ долу  колкото ръката ми. Към четири метра височина. И аз обяснявам колко е неуправляема, трудна, как боде... Ааа, още по-хубаво! Искам такава!
А тя каква била работата. Къщата им е на площада на с.Извор, но в ниското. Заставаш на площада, и точно под краката ти два метра надолу - двора. Не стига, че всички го гледат, ами и някой ако е подпийнал, може да се убие долу. И тя иска над тази височина да има нещо вечнозелено и отблъскващо. Simple Smile

# 428
Вчера бях във Флора. Видях такива, но на “чадър”.

# 429
  • Бургас
Такива големи дървета съм виждала във Про плантс. Имаше термин, който ми каза момичето, но не го помня. Имат в София може да ги видиш.

# 430
Момичета, благодаря! Ще се обадя и в Велида, и в Про плантс.

Любознателна, пираканта е много хубаво растение срещу всякакъв вид вредителства. При мен се доказа ).

# 431
  • Пловдив
Сетих се как срещнах дървото онлайн в сайт .Направо е смешно -"Ликвидамбър на стена " .
И в местния разсадник съм виждала веднъж мимоходом от колата .Не съм разглеждала отблизо ,но и не съм пазарувала растения тази година ,май .

# 432
  • Бургас
Миналата година си купих клен или ацер. Всички листа бяха червени. Спазих указания за сянка, слънцето и изток. Всички листа към днешна дата са зелени. Никакви наченки за червенина. Да им сложа ли нещо специално.

# 433
Моят клен напролет избива оранжев, лятото е зелен, на есен жълт. Кога си го купила, може би почервеняват късно есента преди опадване? Може и да е от състава на почвата, най-добре питай в разсадника в каква почва ги отглеждат и с какво торят.

# 434
Освен от условията на отглеждане,окраската зависи и от сорта.Никой ацер не е постоянно червен.Твоят какъв е?

Общи условия

Активация на акаунт